GeForce 7600 - testy, srovnání s konkurencí apod...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Wilik píše:Gorr GrimWolf napsal, ze tech 15 FPS s HDR ma JEN v trave, jinak ma vsude vic.
Nechci se ti do toho plést, ale hrál jsi už Oblivion ? :roll:

15 FPS (a pokud má někde víc, třeba 18, 20) rozhodně hratelný není. Samozřejmě, že tahle hra nepotřebuje takovej framerate jako třeba FPS, ale to neznamná, že by se to dalo v pohodě hrát při FPS pod 20.
Goldnoob team proud member!
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Thellwin píše:15 FPS (a pokud má někde víc, třeba 18, 20) rozhodně hratelný není. Samozřejmě, že tahle hra nepotřebuje takovej framerate jako třeba FPS, ale to neznamná, že by se to dalo v pohodě hrát při FPS pod 20.
15 FPS jen a pouze při brouzdání se vysokou travou na koni je zcela v pohodě.. Navíc se dá hustota trávy snížit.. Není to Quake 4..
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

radekhulan píše:
HEAD píše:je na medium s HDR(takhle to vypada na 6800gs/7600gt)
O třídu lepší než Bloom :-) Chudáci lidé, co uvěří no-X a koupí si X800 ..
Uvědomuješ si, o čem se tu bavíme? Vypadá to tak, ano, ale při jakým výkonu? Na X1300 za osmnáct stovek to může vypadat ještě líp, protože si k tomu můžeš zapnout ještě FSAA a HQ anizo, jenže koho to zajímá, když výsledek je stejně nepoužitelný? 11 nebo 15FPS, to je framerate tak maximálně na tvorbu screenshotů, ale ne na hraní.

Co se týká obrázků, tak rozdíl, který způsobuje HDR je pouze ten bloom na obloze, rozdílná barva trávy není záležitostí samotného HDR, ale přepálený saturace.
HEAD píše:A takovejdlech her bude jenom pribivat.
Výkon těchto karet při zapnutém HDR přestává stačit už na stávající hry. Myslíš si, že hry za půl roku budou mít nižší nároky, nebo co tě k tomuhle závěru vede?
wilik píše:Necci se vam do toho plest, ale zjevne jste to spatne precetli...

Gorr GrimWolf napsal, ze tech 15 FPS s HDR ma JEN v trave, jinak ma vsude vic. Taky hraje na 1280x1024 a ne v grafu uvadenych 1024x768 - to by taky nepochybne zrychlilo scenu. Takze z toho co jsem precetl me celkem jasne vyplyva, ze na "neakcni" RPS by framerate tohoto typu karet mohl bez vetsich problemu stacit.
To máš sice pravdu, nicméně to prezentuješ, jako kdyby byla vegetace přítomna jen v jednom konkrétním místě ve hře a dál už nic. Zatímco vegetace je v Oblivionu dost podstatnou složkou, v žádným případě to není záležitost na 5 minut. Tohle je stejný jako kdybych tvrdil, že v HalfLife 2 klesá framerate JEN ve scénách s vodou (omlouvám se za mírné OT, ale je to spíš vysvětlení pro ty, co Oblivion nehráli, čtou tento thread a mohli by z těchto postů nabýt dojmu, že vegetace obsahuje hra nepodstatné minimum.)

Mimochodem, obecně platí, že pro testování se vždy vybírají nejnáročnější lokace, protože hratelnost není dána nejvyšším FPS, které lze ve hře dosáhnout, ale naopak nejnižšími hodnotami.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

no-X píše:
HEAD píše:je na medium s HDR(takhle to vypada na 6800gs/7600gt)
Uvědomuješ si, o čem se tu bavíme? Vypadá to tak, ano, ale při jakým výkonu? Na X1300 za osmnáct stovek to může vypadat ještě líp, protože si k tomu můžeš zapnout ještě FSAA a HQ anizo, jenže koho to zajímá, když výsledek je stejně nepoužitelný? 11 nebo 15FPS, to je framerate tak maximálně na tvorbu screenshotů, ale ne na hraní.
Co se týká obrázků, tak rozdíl, který způsobuje HDR je pouze ten bloom na obloze, rozdílná barva trávy není záležitostí samotného HDR, ale přepálený saturace.
HEAD píše:A takovejdlech her bude jenom pribivat.
Výkon těchto karet při zapnutém HDR přestává stačit už na stávající hry. Myslíš si, že hry za půl roku budou mít nižší nároky, nebo co tě k tomuhle závěru vede?
Pises fakt totalni nesmysli.
Za 1 x1300 to ani nahodou neutahne s HDR a AA najednou.
Za 2 Myslis si,ze kdyz ja mam s HDR na medium 40+FPS(Kdyz se foti ve fraps tak to ukazuje min fps)Tak clovek s 7600gt nebude mit 20+FPS?Ja myslim,ze to karta utahne v poho.
Za 3 to HDR neni zadna saturace,ale proste to tak vypada ve hre a jeto o tridu lepsi,nez s BLOOMEM :) Jeste ktomu sem to fotil pri relativne zatazenym pocasi.kdyby bylo jasno byl byto jeste vetsi rozdil. :)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

no-X píše:...
Už začínáš být velmi trapný. Lidé, co mají 6800GS/GT ti jasně řekli, že to hrají s HDR. Přestaň zde blábolit, uznej svůj omyl, a omluv se.
vocas
Nováček
Nováček

Příspěvek od vocas »

no-X:

7600GT strčí X850XT do kapsy ve všech testech
a to stojí jen 5800,- s DPH tady se Nvidia predvedla ale ATI?... ta spí na vavřínech

PS: nestojím na žádné straně, RadekHulan Intel fanatik , no-X šílenej fanATIk ! Obouma nakopat prdel aby se vzpamatovali ;)
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gorr GrimWolf »

Thellwin píše:
radekhulan píše:Nelži. Nahoře ti Gorr GrimWolf odpovídá, že s HDR hraje..
A ty považuješ 15FPS za hratelný ? :roll: Jinak já jsem taky s HDR na 6600nonGT chvíli hrál ... 10<FPS
Ano považuji, 15FPS jsem měl pouze párkrát - jinak je to vždy o něco více. Opravdu se to dá hrát, není to sice úplně plynulý, ale hrát se to dá.

Edit// Právě jdu kvůli Vám snížit rozlišení a vyzkoušet kolik mi to dá...
?
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Takže - Snížil jsem rozlišení na to co je v grafech. Nastavení kvality v ovladačích je na High Quality.

FPS na tom samém místě je něco kolem 23-26.

To je již opravdu docela hratelné.
?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Gorr GrimWolf píše:FPS na tom samém místě je něco kolem 23-26.

To je již opravdu docela hratelné.
V tomhle případě už se o hratelnosti mluvit dá.
vocas píše:blablabla
Tohle je řpesně o čem mluvím. Na předchozích stránkách jsem odkázal na testy i ceny X850XT vs. 7600GT. X850XT není pomalejší než 7600GT a lze ji sehnat za 5435Kč s daní (alfacomp). Má tišší chlazení než 7600GT a odvádí teplý vzduch z case. Co proti ní nabídne dražší 7600GT? HDR v jedné hře při 15-20FPS, snížených detailech bez FSAA? Proto je 7600GT tak bezkonkurenční zázrak? Pokud nemáš konkrétní argumenty, tak aspoň nikomu nenadávej.
radekhulan píše:Lidé, co mají 6800GS/GT ti jasně řekli, že to hrají s HDR.
Ano, ale troufneš si říct, že 15-25FPS při snížených detailech bude stačit každému. Mě v tuhle chvíli nejde o jednu kartu, ale o to, že HDR v Oblivionu prostě pro tyhle karty není. Neviděl jsem testy X1800GTO, ale předpokládám, že na tom bude podobně. Proto nepovažuju absenci FP16 u X850XT za nedostatek.
radekhulan píše:uznej svůj omyl, a omluv se.
Komu a za co? Za to, že podle firinqsquad není Oblivion při zmíněném nastavení na 6800GT hratelný? Nebo za to, že 15 nebo 20FPS nepovažuju za plynulý framerate? Nebyls to náhodou ty, kdo všude psal, že HDR+AA běhá na Radeonech X1800/X1900 při 15FPS, přičemž testy tvrdily něco jiného? Nemám důvod se omlouvat za prezentaci výsledků oficiálních recezí, když ty se nejsi schopen omluvit ani za nepodložené smyšlené informace.

I kdyby 10 lidí tvrdilo, že 7600GT rulezzz a je nepřekonatelná a super a kdo to nechápe je debil, nemění to nic na tom, že bez věcných argumentů, je to jen plácání do větru. 7600GT je karta s dobrým poměrem cena/výkon, ale rozhodně není to, co se tady z ní tři lidi pokoušejí dělat.
baky
Nováček
Nováček

Příspěvek od baky »

přečti si recenze a testy třeba tady

Kód: Vybrat vše

http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=6641&Itemid=44&limit=1&limitstart=5

http://www.hexus.net/content/item.php?item=4872

http://www.pcper.com/article.php?aid=213

http://techreport.com/reviews/2006q1/geforce-7600-7900/index.x?pg=1

http://www.tomshardware.com/2006/03/09/ati_and_nvidias_same_day_mega_launch_mayhem/

http://www.beyond3d.com/previews/nvidia/g73/

http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2717&p=1
Obrázek
Obrázek
a přestaň kecat hovadiny,jedinej kdo tady podává nepodložené smyšlené informace si ty,.,
tenhle Topic je o GeForce 7600 - informace, testy apod... a né o tom jak tvoje milovaná X850XT je nejlepší
přesuň se i stou svojí ATI sem:

http://forum.pctuning.cz/viewforum.php?f=9
Naposledy upravil(a) baky dne ned 9. dub 2006, 18:26, celkem upraveno 2 x.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

baky:

1. ano, čím vulgárnější budeš, tím větší pravdu budeš mít
2. co nepodloženého jsem tu napsal? jmenuj prosím konkrétně. Pokud vím, tak každou informaci o výkonu i ceně jsem podložil odkazem na recenzi, případě obchodem, odkud cena je
3. v názvu topicu je "testy", tzn srovnání s konkurencí. Je mi jasný, že je tu pár lidí, který vadí, když napíšu, že jejich grafika není nejdokonalejší kus hardwaru pod sluncem, ale to neznamená, že kvůli jejich egu nebudeme srovnávat konkurenční produkty. Buďto člověk ví, proč si daný hardware kupuje, je mu jasný, jaký má výhody a nevýhody a podobná diskuze mu nevadí, nebo si hardware koupí na radu "experta", kterých se v týhle diskuzi už několik vyskytlo a kteří zpravidla viděli jednu grafickou kartu (kterou jim rodiče koupili v sestavě), o níž budou skálopevně tvrdit, že je naprosto úchvatná, nepřekonatelná a nejlepší.
4. kde jsem tvrdil, že X850XT je nejlepší?
5. testy z PCT znám líp než si myslíš. Ovšem, preferuji radši zahraniční rozsáhlé testy, které vycházejí z min. 10 herních testů při různém nastavení, a které zahrnují grafy s průměrným výkonem, díky nimž je jasné, jak na tom karty ve výkonu skutečně jsou.
6. pokud se ti zdá, že obsah threadu neodpovídá názvu, není problém to vyřešit
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no-X píše:Je mi jasný, že je tu pár lidí, kterým vadí, když napíšu, že jejich grafika není nejdokonalejší kus hardwaru pod sluncem
Mě to, ale nevadí. Já jsem pouzel doložil ve kterém rozlišení hraji a že se mi to zdá plynulé (nebudeme brát v potaz 1280x1024, protože testy máme v 1024x724) a dá se to v celku obstojně hrát i s HDR. Nic víc, nic míň.
?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Jasně, tebe v podstatě chápu. Mluvil jsem o jiných osobách (a aby nedošlo k nedorrozumnění, ani Radka Hulána nemám na mysli, protože na rozdíl od ostatních osob přinášel alespoň nějaké argumenty, o kterých se dalo diskutovat.)
Tacmud
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tacmud »

No lol, to je švanda. Jen by mě zajímalo, jaké fps mají lidi v boji, když jen v mírumilovné přirodě mají klidně 15fps a pokládají to za hratelné. Možná by mohli zkusit hrát za mága a aimovat firebally při těch superhratelných 15fps (při boji drasticky méně).

Zkuste jít do věže na zavření brány, kde je krásný plamenný sloup a mlátit při tom 3 dremory. Povězte nám pak své superfps se super HDR na kartě, která to prostě NEMŮŽE utáhnout.
Gorr GrimWolf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tacmud píše:Zkuste jít do věže na zavření brány, kde je krásný plamenný sloup a mlátit při tom 3 dremory. Povězte nám pak své superfps se super HDR na kartě, která to prostě NEMŮŽE utáhnout.
22-30 FPS Stačí? :twisted:
?
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

no-X píše:Jasně, tebe v podstatě chápu. Mluvil jsem o jiných osobách (a aby nedošlo k nedorrozumnění, ani Radka Hulána nemám na mysli, protože na rozdíl od ostatních osob přinášel alespoň nějaké argumenty, o kterých se dalo diskutovat.)
Docela mě tahle diskuse pobavila.Pořád se tady dohadujete o pár FPS :lol: Napadá mě taková triviální otazka.Proč řešit jenom Oblivion. Dám příklad:stejně jako ty s Oblivionem.Oblivion-na 1280*1024 s HDR na 6800GS nebo 7600GT "nehratelny"
na ATI bez HDR to jede líp...OK beru to maš pravdu....
Ale na druhou stranu vemu třeba Rainbow Six:Lockdown velmi slušně vypadající hra. Na 1280*1024 hratelna s HDR i na 6600GT nemluvě o 7600GT,tam to FPS jede uplně vpohodě 30 a vejš..
Potom vemu Radeon X850 a co s ním? jede to na 1280*1024 taky super ale nemá to HDR tzn. vypadá to hůř. To bezesporu... Tím chci říct,že Oblivion není všechno,rozhodně to není jediný objektivní ukazatel. HDR za chvíli bude mít každá druhá hra a nemusí být (a určitě nebude)náročná tak jako Oblivion.Z toho logicky vyplýva že 7600GT je i za stejnou cenu jako Radeon X850 lepší volba jak pro současné tak pro budoucí hry právě kvůli absenci nových technologii u radeonu. Když to vemu kolem a kolem třeba GF4Titanium byly dobrý karty,výkoný ale chyběla jim podpora DX9.Ted na tom už pár har nerozjedeš.Znám osobu,která si v době titanií koupila zbrusu novou GF FX a včera sem ji donesl True Crime:New York city a Ubersoldier. A na na 1024*768 medium to jelo jak z praku.S titaniem by byl v **** not supported. Stejně tak dopadne za 2 roky každej,kdo si ted koupí skvělou doprodejovou ATI X850.Takže je potřeba myslet do budoucna.Hlavně ten,kdo si nekupuje grafiku každej půlrok.Ale to myslím u mainstreamu neplati,to plati u High-endu,lidí posedlejch každou novou grafikou co se objeví :lol:
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

sheeen: V první části s tebou souhlasím, v druhý už úplně ne. Než se to tady zvrtlo a začal sem psát pomalu každej ...., tak tu byla dvojí diskuze: GF7600GT jako karta s nejlepším poměrem cena/výkon a GF7600GT jako volba do budoucnosti. Já jsem tvrdil, že k obojímu existuje alternativna - X850XT, která má poměr cena/výkon minimálně stejně dobrý jako 7600GT (podle aktuálních cen dokonce lepší) a co se druhého bodu týklá, tak je tu X1800GTO, která je vhodnější jako volba do budoucna (lépe zvládnutý SM3.0, dynamic branching, vyšší bandwidth, lepší OC potenciál s možností změny napětí jádra z Win atp.). GTO je ale samozřejmě dražší.

takže když jsem na argument: "7600GT má nejlepší poměr cena/výkon" odpověděl, že X850XT má lepší, změnila najednou většina diskutujících názor, poměr cena/výkon je omrzel a začali mluvit cosi o technologiích a volbě do budoucna, za níž se jim vyplatí připlatit. Ale pokud se vyplatí připlatit si na 7600GT, tak proč se nevyplatí připlatit si za X1800GTO, která má pro budoucí hry ještě lepší výbavu a krom toho nabízí ještě další zmíněné výhody (HDR+AA, lepší podpora pro video, regulovaný chladič, OC potenciál...)?

Samozřejmě, stejně jako 7600GT není ve všem lepší než X850XT nebo X1800GTO, tak ani X850XT nebo X1800GTO nejsou ve všem lepší, než 7600GT. Ale tohle nejsou někteří účastníci diskuse schopni pochopit a stále dokola si budou omílat, že 7600GT nemá konkurenci, což je nesmysl. 7600GT má lepší poměr cena/výkon než X1800GTO, ale horší technologickou a hardwarovou výbavu a X850XT má lepší poměr cena/výkon než 7600GT, ale zase nižší technologický potenciál.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

*OT*A nehlede na to ze X1800GTO jde v pohode predelat na plnohodnotnou X1800XL, se 16pipkama jenom prehranim BIOSu, me by zajimala tahle debata ohledne Tomb Raider:legend, ten na Nvidia nejde spustit s next gen vubec... a nebo s chybama v obraze, na Ati to hraju na max absolutne v pohode...*OT*
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

no-X píše:sheeen: V první části s tebou souhlasím, v druhý už úplně ne. Než se to tady zvrtlo a začal sem psát pomalu každej ...., ...

No tak nějak,v postatě maš pravdu.Jenže někomu to nevysvětlíš,je to jak prorazit hlavou zed.Taky mě přišlo docela unavujíci si to tady přečítat pořád dokola a musel jsem se vyjádřit.Neříkám,že stát za svým názorem je špatný...ale někdy je dobrý připustit,že i ten druhej má pravdu.nehledě k tomu, že většina tady papuškuje nějaky heslo typu nVidia rulezz nebo podobně :lol: jen sem viděl, jak se tahle diskuze nehorázně rozrostla o samý "kvalitní názory od špičkovejch odborníku ve svým oboru."...me to jede 15 FPS v trávě u uplně super :lol: v Oblivionu moc trávy není apod :lol: :lol: :lol: Nebudu jmenovat..ale Tebe nemyslím,naopak,je vidět že argumentovat umíš a celkem rozumně zdůvodnit proč si dospěl k tomuhle nazoru.
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Zajimava edice 7600GT s 1,2ns pametma,Gainward Bliss..cena neni tak strasna...
http://shop.computershop.cz/eshop/defau ... 56mb-gddr3
Kdyby dala po OC 650/1700-1800....pekne
Mac...
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“