ASUS A8V-E /Deluxe /SE (VIA K8T890) - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

marek25
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marek25 »

to je divný všem to pomohlo čeče
Intel Core2 Duo E6750 8*437 , Gigabyte GA-P35-DS4 , Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz XMS2 Twin2X2048-6400, BFG 8800 GT OC 512MB 700/1700/2000, Enermax Liberty DXX 500W, samsung 320G, Thermaltake Dream Tower Soprano VB1000BWS,
KONZOLE: PLAYSTATION 3
NB: hp Pavilion dv6-1320ec
Buzz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nastaveni Biosu

Příspěvek od Buzz »

Tak mozna je treba jeste neco udelat/nastavit.
Provadel jsi nejaka nastaveni v Biosu?
Popripade pouzivas ovladace jine nez prave aktualni?
Jeste na jeky OS/SP/aktualizace.

Predem diky
Buzz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Buzz »

Takze situaci silne zlepsilo pouziti ovladacu: ForceWare 71.80
mhraven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mhraven »

po nahrati biosu byse ti to mělo hlasit s PCIE x 8 mzna se ti bios nenahral korektne
dutch3s
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dutch3s »

mhraven píše:ja bych nemenil verim ze to asus vyresi pokud tak to vyreklamuju ale nejak k chipsetum Nvidia duveru , i kdyz je to vybavenejsi , ale nemam :P a je fakt ze jsem je stale nevidel , PCIE x 16 stejne zatim nic nevyuzije a myslim ze to nema vliv na vykon nevim mozna se mylim a verim ze to asus vyresi , fakt ale je ze je tadeska docela draha vydel jsem abit ktera ma 4 Sata , ale uz ji mam takl co
ja osobne jsem zastancem spis nV cipsetu, po predchozich zkusenostech s NF2, v tomhle pripade bych ale rozmyslel. Sam jsem zatim zvolil a8v-e deluxe a jeste uvidim. Kazdopadne mrkni na tohle http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=76281&start=45

2buzz: to je divny, vis urcite, ze jsi ten BIOS flashnul ? :D Me to pomohlo (THX to Marek25)

AMD64 San Diego 3700+/4x 512MB DDR500 Kingmax HC/DFI LP UT nF4 Ultra-D/80GB SATA WD/80GB SATA Seagate/200GB IDE Seagate/320GB SATA WD/Leadtek 6600GT EXTREME/LG 4160/Eenermax Liberty 500W/LCD Samsung 913N 19"/MX510 on fUnc sUrface...
=Karneval 5000/500=
bubaak
Nováček
Nováček

Příspěvek od bubaak »

Zdravim,
na zacatek konfigurace:

Athlon64 3000+ (winchester)
ASUS A8V-E Deluxe, bios 1003
A-DATA 512MB 566MHz Vitesta
Leadtek GF 6600GT

Kdyz jsem zkousel taktovat procik, zjistil jsem, ze pri frekvenci 240 (nasobic x9) mi prestala fungovat onboard sitovka. Ve win se sice tvari jakoze je spojeni v poradku, ale nepingnu nic (ani pocitace v lokalni siti, ani internet). Pri frekvenci 230 je to jeste v poradku. PCI sbernici mam locknutou.

Je chyba v tom vytakteni nebo muze byt jeste nekde jinde?
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Skus toto....ked to v BIOS vobec najdes:
LAN PIRQ-6
Auto zmenit na 5

Toto pomohlo u K8T800 Pro....snad to pomoze ja pri K8T890
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
bubaak
Nováček
Nováček

Příspěvek od bubaak »

bohuzel jsem v biosu nic podobneho nenasel :(
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

pls kde bych v BIOSu našel sata lock ?
pokud není dá se to nějak obejít ?

jak to dopadlo s tou síťovkou ?
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Jak uz jsem ti napsal v zamcenem threadu, SATA lock neni zadna polozka v BIOSu... jde o to, ze cipset VIA K8T890 umoznuje asynchronni takt sbernice, tzn. jine taky pro FSB a jine pro PCI/AGP, tzn. aktivuje se to automaticky. Nekdy pomuze nastavit takt PCI z auto na 33 MHz (proste pevne mu urcit hodnotu).

Kazdopadne kvalita Asus desek pro platformu AMD rozhodne neni na te vysi, kde pro Intel :sad:
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

tak jinak...co mám kde nastavit pokud chci mít takt sata hadru nezávislej na FSB... ? :D PCI 33 Mhz ?
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

tak jsem se pustil do taktování.... a jak to dopadlo ?
přesně tak jak jsem čekal... zůstal jsem na FSB 220 jelikož SATA hadr při vyšších odmítá spolupracovat.......
PCI a PCIe je samozřejmě locknutý....
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Zkus nastavit frekvenci PCI/AGP lock o neco vys - napr. +1 MHz - i to vetsinou pomuze. Mas SATA ze SB VIA VT8237R a ten, pokud vim, se SATA lockem nemel zadne extra potize.
davca333
Nováček
Nováček

to bouzel nejde...

Příspěvek od davca333 »

Wilik píše:Zkus nastavit frekvenci PCI/AGP lock o neco vys - napr. +1 MHz - i to vetsinou pomuze. Mas SATA ze SB VIA VT8237R a ten, pokud vim, se SATA lockem nemel zadne extra potize.
bouzel u AGP/pci je jenom auto/66a33/a potom ted si nevybavim presne ale mnohem vetsi cislo.proste po jednom Mhz to neide.Nebyl by lepsi ten Promise s-ata conector,ale nevim taky jde do southbridge.nevite co je stabilnejsi?Kdyz mam zamklou AGP/PCI, mam to vliv na S-ATA?
diky
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

právě že ne.... :sad:
ani novej BIOS 1008 to neřeší....
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

jsem holt lama a spoléhal jsem se na download z CZC :-D
na stránkách asusu sem našel BIOS 1009 a SATA už problém nedělá....
ale problém dělá ta síťovka zmiňovaná výše.....je integrovaná a údajně používá rozhraní PCI-E ... tu mám locknutou ale i tak ta síťovka při vyšším FSB než 230 nefakčí :?
nějaké návrhy ? pls help
durontm
Nováček
Nováček

AsIO.dll load failure

Příspěvek od durontm »

Ahoj lidi, potrebuju pomoct, Hlasi mi to toto: AsIO.dll load failure. ma to zrejme nejakou spojitost s AIBoostrem a PCprobem, pac mi to todle pise, kdyz to chci spustit? Poradte mi prosim co s tim. Moc diky. Aprofo rad bych vedel, jestli se nekomu podarilo rozchodit tu sitovku pri taktovani, me to dela to same, asi je to shit deska. Jinak pri instalaci winXp SP1 a SATA pouzivate F6 a disketu s ovladacema na RAID od Asusu? Me se totiz nejak casem rozkopou uplne win ikdyz pouzivam tu disketu, tak cca 2 az 7 dni je to v pdachu. Diky ahoj.
durontm
Nováček
Nováček

A8V-E Deluxe

Příspěvek od durontm »

Ahoj lidi, nebyl by prosim nekdo tak hodny a neudelal z CD instalackou k teto desce iso a nevystavil ho nekde, stary jsem poskrabal. Predem moc a moc dekuji... Kdyz ovladace stahnu z netu, tak mi tam neco zustane nenainstalovaneho, ikdyz jsem tam nainstaloval vsechny drivery a utility co jsem stahnul z netu... a nevim, co to je. Jeste jednou predem moc dekuji...
efIT^cz™
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efIT^cz™ »

Mám problém :(
Zapnu compa, vlezu do biosu a koukám jak teplota procesoru stejnoměrně stoupá po stupínku(zhruba 10s=1 stupeň) až na nějakých 75stupňů a pak se prostě vypne bez jakéhokoliv projevu. Pokud comp nechám nastartovat do woken a kouknu do pcprobe ukazuje teplotu dobrou(kolem 45stupňů) ale po pár minutách se opět bez nějakého nezvyklého projevu vypne. Za předpokladu že bios špatňe detekuje teplotu a nastavím že má teplotu ignorovat..bude funkovat ochrana procesoru která by při skutečném postupném přehřívání procesor ochránila vypnutím?

sestava:
a8v-xe, athlon 3000+ 64ka, 256 ram, en6600 top sil, zdroj 400w
Procák a ramka jsou zajeté a odskoušené v plném provozu. Zdroj je sice jen 20pin(deska 24), nicméně na 12V zvládá 17A a požadavky na 20pin zdroj pro tuto desku je min 15A.

Děkuji.
RAWELL
Nováček
Nováček

Příspěvek od RAWELL »

Zdravím všechny, mám ASUS A8V-E deluxe - wifi a problém.
Lidičky nevíte někdo jakej nejvýkonější procesor tahle deska unese ???
mám AMD 3000+ 64 a chtěl bych něco silnějšího ale na druhou stranu nerozumím taktování a vlstně počítačům vůbec.... Děkuji moc Rawell
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“