Modra smrt - keca to neco o IRQL

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Modra smrt - keca to neco o IRQL

Příspěvek od Smaug »

hi, mam s mou sestavou
Intel Celeron 1.8Ghz, 256RAM DDR, MB VIA P4PB, GF 4 440MX
mensi problem... kdyz pouzivam pocitac tak obcas(opravdu nahodne, nepozoroval jsem zadnou souvslost s zadnym programem nebo tak..) hodi modrou obrazovku s napr. temito definicemi
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
BAD_POOL_CALLER
prosimvas poradte mi co bych mel udelat, zkousel sem resetit BIOS, reinstalovat Winy...nic dalsiho me nenapada...neni napr. vadna nejaka komponenta nebo tak? aspon jestli nekdo vi co je to to IRQL..thx
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

ted sem zkousel Memtest a na 155.1MB to hodi asi 20 chyb
...tak se chci zeptat co bych mel delat s tema RAMkama?
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

prosimvas, potrebuju poradit, rychle
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

no a co by jsi chtel radit kdyz si ani nenapsal poradne svou sestavu... ale kdyz pises ze mas KO ramku tak ji asi budes muset vymenit
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smaug »

Don píše:no a co by jsi chtel radit kdyz si ani nenapsal poradne svou sestavu... ale kdyz pises ze mas KO ramku tak ji asi budes muset vymenit
co bys teda potreboval vedet abys mi mohl poradit? napsal jsem procesor, RAMky jsou naky no-name, motherboard VIA P4PB, grafika GeForce 4 440MX (s aktualnima ovladacema), hardisk starickej Seagate 80GB...
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Jako uprimne jestli je ta pamet vadna tak bude muset pryc. Kup si rovnou novou 512 nebo 1024. Podle financi
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

napr jestli je to 2x128 nebo jenom jedna atd. ale rozhodne bude muset ven s tim nic nenadelas
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

no muze to byt i pametima, ale nemusi, v jine desce mohou jet bez problemu,
ale radeji bych testl jine
....ze by to byl MELOUN
LGA
Začátečník
Začátečník

Re: Modra smrt - keca to neco o IRQL

Příspěvek od LGA »

Smaug píše:hi, mam s mou sestavou
Intel Celeron 1.8Ghz, 256RAM DDR, MB VIA P4PB, GF 4 440MX
mensi problem... kdyz pouzivam pocitac tak obcas(opravdu nahodne, nepozoroval jsem zadnou souvslost s zadnym programem nebo tak..) hodi modrou obrazovku s napr. temito definicemi
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
BAD_POOL_CALLER
prosimvas poradte mi co bych mel udelat, zkousel sem resetit BIOS, reinstalovat Winy...nic dalsiho me nenapada...neni napr. vadna nejaka komponenta nebo tak? aspon jestli nekdo vi co je to to IRQL..thx
Pokud mas pretaktovane, tak to dej na default.
Pokud mas dva pametove moduly a v BIOS nastavene 1T tak to muze byt taky tim, tak nastav 2T a pak to muzes zkusit OC znova.
Mel jsem s tim taky problem, pri 2T sly pameti i na 240MHz, ale pri 1T 215MHz a uz to taky psalo IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. (Mam ale AMD, ...)
Smaug
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Modra smrt - keca to neco o IRQL

Příspěvek od Smaug »

LGA píše:
Smaug píše:hi, mam s mou sestavou mensi problem... kdyz pouzivam pocitac tak obcas(opravdu nahodne, nepozoroval jsem zadnou souvslost s zadnym programem nebo tak..) hodi modrou obrazovku s napr. temito definicemi
Pokud mas pretaktovane, tak to dej na default.
Pokud mas dva pametove moduly a v BIOS nastavene 1T tak to muze byt taky tim, tak nastav 2T a pak to muzes zkusit OC znova.
Mel jsem s tim taky problem, pri 2T sly pameti i na 240MHz, ale pri 1T 215MHz a uz to taky psalo IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. (Mam ale AMD, ...)
pretaktoval sem tom kdysi asi o 100-200Mhz, ale jen na chvili protoze to nebylo moc stabilni...BIOS sem nekolikrat resetl (i na desce)..
...pametovej modul mam 1, zkousel sem ho dat do jinyho slotu a dela to to samy
polcakcz
Nováček
Nováček

snad to pomuze

Příspěvek od polcakcz »

Mel sem podobny problem, stacilo odpojit vsechny mechaniky a slave HDD, pripnout PC-najelo v pohode, pote sem ho vypnul a zapojil vse zpatky, problem se znova neobjevil...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“