Kompletní softwarové snížení výkonu

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
svPia
Nováček
Nováček

Kompletní softwarové snížení výkonu

Příspěvek od svPia »

Celkové snížení výkonu PC při něčinnosti

Předem napíšu vo co mi jde.. Chci co nejvíce snížit spotřebu PC, když běží např. jen stahování, nebo se surfuje na netu, pokud sem správně pochopil, tak by mi k tomu měli pomoct utility typu SpeedFan, Power strip a další.. Mám ale 2problémky - moc tomu nerozumím (ale vážně se snažím to dohnat :wink: ) a neumím eng :-D . Zdřejmě nepřekonatelnej problém, ale doufám, že s vaší pomocí to vyřešíme ..

Moje sestava:
Základní deska:Epox 4PCAI
Procesor:Intel Pentium 4 2.8GHz s jádrem Prescott
Grafika:Leadtek WinFast A340 Pro 128mb - GeForce FX 5500
Harddisk:Maxtor 6Y160MO S-ATA - 156,334 GB

Proč to píšu sem?? Protože je můj compl vcelku na tyto věci unikát .. napíšu proč :-D , klidně přeskočte. Základka Epox - není podporovaná programem SpeedFan, ale na jejich stránkách je utilita, která by mohla obstojně nahradit ... možná. Přikládám screeny + jelikož se v tom naprosto nevyznám, mohl by mi někdoporadit co tam vypsat za čísla?? :roll:

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Dalším unikátem je hadr Maxtor, v uvozovkách ;) , protože si zkrachoval a musel ho převzít pod patronát Segeate.

Pak asi ta má grafka ;) všude se prodává FX 5200, nebo FX 5700, ale FX 5500 nikde ;oP, navíc je to od firmy, která je zaměřená na ůplně něco jinýho WinFast :))

To jest vše... pokračujme dále..

Potřeboval bych teda nějak softwarově nastavit, aby se při téměř nulovým použití PC nežralo tolik energie .. omezení větráků, snížení frekvencí, podělání něco s hadrem atd..

Dokázal by mi někdo pomoct s výběrem správnýho softu a nastavením?? Obracím se na vás jako na profesionály v oboru .. a doufám že mi teda někdo pomůže ... funkci Hledat používat umím, ale přece jen by bylo bezva vyřešit aspoň tento thread aspoň jako vzor vyjímky :lol: . Díky za každou pomoc
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompletní softwarové snížení výkonu

Příspěvek od Coololooser »

svPia píše: Dalším unikátem je hadr Maxtor, v uvozovkách ;) , protože si zkrachoval a musel ho převzít pod patronát Segeate.
maxtor nezkrachoval, odkoupil ho pouze seagate, aby se zakaznik na trhu jiz nemusel vice setkavat s toutou velice "kvalitni" znackou.
svPia píše:Pak asi ta má grafka ;) všude se prodává FX 5200, nebo FX 5700, ale FX 5500 nikde ;oP, navíc je to od firmy, která je zaměřená na ůplně něco jinýho WinFast :))
sorry, ale zas placas blbosti, o fx5500 narazim na kazdym druhym kroku. Navic winfast neni vyrobce ale jmeno produktu a vlastnik znacky winfast a vyrobce grafiky je leadtek, jestli o nem chces rict ze vyroba gk je pro leadtek neco jako bokovka tak bys mel min hulit.
svPia píše:Potřeboval bych teda nějak softwarově nastavit, aby se při téměř nulovým použití PC nežralo tolik energie .. omezení větráků, snížení frekvencí, podělání něco s hadrem atd..
bohuzel snizovani spotreby pujde velice spatne, tvuj cpu (pokud se nepletu) nepodporuje speedstep, muzes ovsem zkusit utilitu rmclock, nejake setrici feature by tam meli bejt.
0118 999 881 999 119 7253
svPia
Nováček
Nováček

Příspěvek od svPia »

ok kritiku nějak skousnu ;) ael zásadně příspěvky neupravuju - přiznávám že sem nějaký krpy někde udělal :oops:

pokud zase nekecám .., není náhodou rmclock jen na procáky?? to je sice bezva, ale compl není složenej jen z procesoru ..

+maxtor měl ztrátu 140mil pokud se nepletu ..
+u grafky čerpám z vlastní skušenosti ... každýmu cpou do komplu ty dvě, asi pouze v naší prodejně ..
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

svPia píše:ok kritiku nějak skousnu ;) ael zásadně příspěvky neupravuju - přiznávám že sem nějaký krpy někde udělal :oops:

pokud zase nekecám .., není náhodou rmclock jen na procáky?? to je sice bezva, ale compl není složenej jen z procesoru ..
jedine co jeste cim muzes snizit vykon pc je podtaktovani grafiky, ale vzhledem k tomu ze gf fx 5500 zere 0,000 nic tak se imho zadne babrani s tim nevyplati...
svPia píše:+maxtor měl ztrátu 140mil pokud se nepletu ..
amd za poslednich cca 10 let melo snad 6-8 let jen ve ztrate a stejnak nezbankrotovalo....
svPia
Nováček
Nováček

Příspěvek od svPia »

cool.user píše:amd za poslednich cca 10 let melo snad 6-8 let jen ve ztrate a stejnak nezbankrotovalo....
:lol: Intel rulez
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

svPia píše:
cool.user píše:amd za poslednich cca 10 let melo snad 6-8 let jen ve ztrate a stejnak nezbankrotovalo....
:lol: Intel rulez
njn, hlavne ten tvuj prescott ze :roll:
svPia
Nováček
Nováček

Příspěvek od svPia »

:-D já sem rád že něco mám
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“