NTFS a LINUX
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
NTFS a LINUX
asi pred dvoma rokmi som rezignoval na linux z dovodu ze podpora NTFS bola biedna, zapis bol nemozny a citanie bolo problematicke, ako tak sledujem diskusie tak som zapocul ze sa vraj situacia za tu dobu o dost zlepsila, no chcem sa spytat tu zasvetenych ze ako je to naozaj
ma naozaj jadro 2.6 uplne bezchybnu podporu aj citania aj zapisu???
- honny
- Středně pokročilý

zápis plnohodnotnej nemá...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- next_ghost
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: NTFS a LINUX
Stížnosti adresuj na vedení Microsoftu s předmětem "Release NTFS specifications". Veškerá podpora NTFS v Linuxu je teď výsledkem reverzního inženýrství, a dokud Microsoft nevydá specifikace (jako že je hodně dlouho nevydá), moc lepší to nebude. Zvlášť když se bude NTFS dál "upgradovat".Tommi píše:asi pred dvoma rokmi som rezignoval na linux z dovodu ze podpora NTFS bola biedna, zapis bol nemozny a citanie bolo problematicke, ako tak sledujem diskusie tak som zapocul ze sa vraj situacia za tu dobu o dost zlepsila, no chcem sa spytat tu zasvetenych ze ako je to naozaj
- Tommi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- gwynbleidd
- Nováček

skus http://www.linuxsoftware.cz/ mal by si tam nieco najst ... na citanie z ntfs urcite ale na zapis neviem
- George Baker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: NTFS a LINUX
No mozno sa to zmení, Europska unia tlaci na MS aby uvolnil (za isty poplatok) aj zdrojaky WIN, no mohli by aj filesystem uvolnit (dokumentaciu)...next_ghost píše:Stížnosti adresuj na vedení Microsoftu s předmětem "Release NTFS specifications". Veškerá podpora NTFS v Linuxu je teď výsledkem reverzního inženýrství, a dokud Microsoft nevydá specifikace (jako že je hodně dlouho nevydá), moc lepší to nebude. Zvlášť když se bude NTFS dál "upgradovat".Tommi píše:asi pred dvoma rokmi som rezignoval na linux z dovodu ze podpora NTFS bola biedna, zapis bol nemozny a citanie bolo problematicke, ako tak sledujem diskusie tak som zapocul ze sa vraj situacia za tu dobu o dost zlepsila, no chcem sa spytat tu zasvetenych ze ako je to naozaj
AMD fanATik 
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mne NTFS v linuxe aj zápis pekne šlape pod ntfsprogs http://linux-ntfs.org/

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4