Staré sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Zdenek hrach
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zdenek hrach »

nemaš něco lepšího za stejnou cenu nebo nižší(čim nižší tim lepší) :-D :D
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Ani ne, za tuhle cenu toho moc chctít nemůžeš, připlať si a dostaneš lepší, tak to platí ve všem :)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Imho by tady měli přispívat jen povolaní, pak si nějakej chudák koupí třeba to co navrhl Michal86...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Perfect_ píše:Imho by tady měli přispívat jen povolaní, pak si nějakej chudák koupí třeba to co navrhl Michal86...
proč myslíš chudák? Já si myslim, že za ty prachy v pohodě. Takovej lepší kancl poč. Když by se tam šoupl lepší chladič na CPU, tak to i solidně nataktuješ.
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Michal86 píše:
Perfect_ píše:Imho by tady měli přispívat jen povolaní, pak si nějakej chudák koupí třeba to co navrhl Michal86...
proč myslíš chudák? Já si myslim, že za ty prachy v pohodě. Takovej lepší kancl poč. Když by se tam šoupl lepší chladič na CPU, tak to i solidně nataktuješ.
cpu - v poho
deska - Asus na AMD nic moc, zvlášť u lowendu, navíc nForce3, takže AGP, takže o ničem...
ramka - zbytečně kupovat 2x512MB, když na s754 je lepší 1x1024, hodí se pro budoucnost a dáš s ním lepší OC
grafika - AGP nemá cenu, je lepší vzít cokoli jinýho do PCIE (X1300Pro, 6200 TC,...)
disk - maxtor je nejporuchovější výrobce, vzal bych něco od Hitachi nebo Samsungu, pokud má mít velikost kolem 80GB a taky bych vzal SATA2 nejlíp
vypalka - proč nevzít klasiku 4167?
case a zdroj - ec je největší shit, neříkám, že to tu sestavu neutáhne, ale třeba od Asusu se dá koupit něco mnohem lepšího za stejný peníze...
fany - v poho, akorát si myslím, že todle si dokoupí každej sám a stačí jeden ve předu před diskama a na vyfukování zdroj...

EDIT: Nataktuješ to v poho i teď, ale jde spíš o to, že ten BOX děla kravál :(...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Perfect_ píše:
Michal86 píše: proč myslíš chudák? Já si myslim, že za ty prachy v pohodě. Takovej lepší kancl poč. Když by se tam šoupl lepší chladič na CPU, tak to i solidně nataktuješ.
cpu - v poho
deska - Asus na AMD nic moc, zvlášť u lowendu, navíc nForce3, takže AGP, takže o ničem...
ramka - zbytečně kupovat 2x512MB, když na s754 je lepší 1x1024, hodí se pro budoucnost a dáš s ním lepší OC
grafika - AGP nemá cenu, je lepší vzít cokoli jinýho do PCIE (X1300Pro, 6200 TC,...)
disk - maxtor je nejporuchovější výrobce, vzal bych něco od Hitachi nebo Samsungu, pokud má mít velikost kolem 80GB a taky bych vzal SATA2 nejlíp
vypalka - proč nevzít klasiku 4167?
case a zdroj - ec je největší shit, neříkám, že to tu sestavu neutáhne, ale třeba od Asusu se dá koupit něco mnohem lepšího za stejný peníze...
fany - v poho, akorát si myslím, že todle si dokoupí každej sám a stačí jeden ve předu před diskama a na vyfukování zdroj...

EDIT: Nataktuješ to v poho i teď, ale jde spíš o to, že ten BOX děla kravál :(...
ad deska: agp stačí.. je to lowend- tudíž nějakej kancl komp.. na aplikace jako je word,excel a podobný... stačí bohatě

ad grafika: viz ad deska

ad case: je to sice shit, ale je to lowend a to bohatě stačí

ad palírna: s tou 4167B máš pravdu.. uznávám

ad disk: u 80GB je zbytečný dávat SATA 2, pochybuju, že by si někdo koupil druhej, aby je spároval (vyhozený prachy) k těm maxtorum. Mam s nima dobrý zkušenosti, neměl jsem s nima nikdy žádný problémy. Navíc, když by jsi chtěl pak upgradovat disk, tak tenhle šoupneš do šuplíku, když bys cestoval mezi kámošema a předával si data

ad ramky: s tim giga máš možná pravdu, když se bude jednat o budoucí upgrade, ale stejně, je to lowend.. kdo by si do lowend kompu dával 2 giga ram? stejně je socket 754 mrtvej. Ber to tak, že je to lowend.. prostě kancl shit

jinak jasně, nataktuješ to i s boxem.. vim že to jde.. sám jsem měl dřív AMD barton 2500+ a hodil jsem ho na 3200+ ale nebylo to vono.

Ty větráčky je jasný že si koupí každej sám. Ale tak jede prostě k disku a 2 na odsávání. I u toho shitu case je zdroj s 120 větrákem, kterej odsává vzduch z case (o hlučnosti zdroje bysme mohli polemizovat, ale tak je to lowend kancl komp)
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Ano, je to lowend, ale proč si kupovat horší věci s menší budoucností za stejný peníze? Ani těm co vím, že upgradovat nebudouy a až jim pc nebude stačit koupí se raději celý nový, bych to nedoporučil. A co se týká mrtvosti s754, tak nevím co proti tomu všichni máte, není o moc víc mrtvej jako s939. Jedinej mrtvej socket je sA. Imho jsem už OT, svůj názor jsem na tvůj příspěvek a vlastně na celej thread řekl...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Perfect_ píše:Ano, je to lowend, ale proč si kupovat horší věci s menší budoucností za stejný peníze? Ani těm co vím, že upgradovat nebudouy a až jim pc nebude stačit koupí se raději celý nový, bych to nedoporučil. A co se týká mrtvosti s754, tak nevím co proti tomu všichni máte, není o moc víc mrtvej jako s939. Jedinej mrtvej socket je sA. Imho jsem už OT, svůj názor jsem na tvůj příspěvek a vlastně na celej thread řekl...
řekl bych, že kanclový kompy se nevylepšujou.. prostě se pak hoděj na odpis a koupí se nový. Ono stejně kupovat novýho kompa domu za 12tk je blbost. To už je lepší koupit bazarový věci. Ale tak je to věc názoru...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

sestava navrhnutá od Michala86 je opravdu tragédie, s naprosto vším souhlasím s Perfectem_.

Proč proboha dneska něco tak mrtvýho jako AGP deska a Radeon 9550 ?

To ti řeknu, že moje starý sestavy z 21. listopadu 2005 jsou ještě hypermoderní než ta tvoje slátanina
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

JanHavlicek píše:sestava navrhnutá od Michala86 je opravdu tragédie, s naprosto vším souhlasím s Perfectem_.

Proč proboha dneska něco tak mrtvýho jako AGP deska a Radeon 9550 ?

To ti řeknu, že moje starý sestavy z 21. listopadu 2005 jsou ještě hypermoderní než ta tvoje slátanina
a 754 socket mi chceš říct že je živej? Stejně je to kancelářskej poč. (slátanina dle tebe) Jakej rozdíl je když tam šoupneš desku s PCI-E a grafikou PCI-E oproti AGP? stejně na tom prd spustíš a když, tak na low detajly. A jakej je rozdíl hrát na low detajly hru s pci-e a hru s agp? To by mě fakt zajímalo..
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

jestli to ma byt kancl stroj tak bych vzal pod 754 nakou desku s int vga, kupovat dneska agp je fakt hovadina... a rozhodne ne asus, ty fany taky nejak nechapu...
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No tak klidně - když tam šoupneš takovýho moderního Radeona X1300Pro nebo i X1600Pro s novýma technologiema a potom třeba přikoupíš další 1024MB RAM, jsi poměrně dobře připravenej na Vistu

A navíc - kdo říká, že je to jenom do kanclu ? Zrovna tak může sloužit doma na nenáročný operace, zpracování fotografií, internet a podobně

Mně přijdeš docela nenormální. Jo a doba 9550 rulezz je již nějaký ten pátek pryč

Dneska se nemá stavět na AGP ani low-end
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

tak si kupte do kanclu intergraca(i865GV/G,i915G,i945G,nForce 6100) a mate vybavene :shock: ,grafika sa nemusi riesit :oha:
JanHavlicek píše:sestava navrhnutá od Michala86 je opravdu tragédie, s naprosto vším souhlasím s Perfectem_.
takze najlepsie bude ked to nechame na tebe Jane,sak? :wink:
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

ja bych dal:

Sempron 2800+ (+-2200Kc)
MSI K8N NEO3-F NF4 4X (+-2000)
1GB ram 400Mhz napr. A-data (+-2200)
Ati 1300Pro (+-2500)
120GB SATA II disk (Samsung, WD) dle simpatii (+-1900)
LG 4167B (+-1100)
+ nejaka kysna 1500 (u takhle levny sestavy asi ten EC, ale je to sebevrazda)

vychazi na nejakejch 13500

ceny brany z obchodu.cz
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

13500,- není 12000,-... Case a zdroj určitě od Asusu. Desku určitě jinou, MSI je poslední dobou nehoráznej shit.
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

za nejaky rok sem na ni postavil asi 30 sestav priblizne v teto konfiguraci a nemel jsem jedinou reklamaci (ani v posledni dobe)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Perfect_
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Perfect_ »

Ale to bylo nejspíš pro lidi co ani neví co to je mb ne? Schválně se koukni po netu...
pc i5, etc.
ntb i5, etc.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

na netu osobni zkusenosti nenajdu
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

něco takoveho budu stavět
Asus GeForce 7600 GT (v tvem připadě ber asi GS od biostar s DDR3
z abacus.cz)
DVD http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00029707
case- http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00026529
CPU-http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023272
zaklad-http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00023230
HD-http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00024121
RAM-http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00024303