VYBRAT UŽ KONEČNĚ LEPŠÍ 2.1 neLOCKOVAT !
Moderátor: CageJ
- vocas
- Nováček

-
VYBRAT UŽ KONEČNĚ LEPŠÍ 2.1 neLOCKOVAT !
Zakládam nový topic, protože po důkladném projetí všech for POŘÁÁD! nejsem rozhodnut zda-li koupit Logitech Z 2300 nebo Creative Labs MegaWorks 250D 2.1 THX.
Prosím tedy aby na tento topic nebyl LOck( i když už jsou zde podobné).
Můj teoretický nazor:
Logitech - nemám žádnou výtku prý to hraje pěkné výšky, basy o něco horší než u MW,ale zase bude lepší na hudbu.
Megaworks - jedina výtka - satelitky!Četl jsem různě,že to není to pravé ořechové a že kuli tomu jsou výšky,středy smíchané při větší hlasitosti.Šum pokud není vysoký tak nevadí! Basy to ma MW na jedničku i středy jsou prý lepší. MW má lepší doplňky.Designe má lepší na 100% Logitech
Ták bych prosil vaše zkušenosti, a zajímá mě třeba jestli při vyšší hlasitosti docházi k většímu zkreslení u Logitech nebo naopak u MW kůli těm mizernejm satelitkum. Jako pokud Logitech budou hrát čistě všude nezávisle na volume, tak jdu do nich.
Zvuková karta bude v budoucnu SB Audigy4 oem verze, nejsem žádnej audiofil,a repro bude hlavně sloužit na přehrávání muziky 80%, zbytek filmy + hry.
Prosím tedy aby na tento topic nebyl LOck( i když už jsou zde podobné).
Můj teoretický nazor:
Logitech - nemám žádnou výtku prý to hraje pěkné výšky, basy o něco horší než u MW,ale zase bude lepší na hudbu.
Megaworks - jedina výtka - satelitky!Četl jsem různě,že to není to pravé ořechové a že kuli tomu jsou výšky,středy smíchané při větší hlasitosti.Šum pokud není vysoký tak nevadí! Basy to ma MW na jedničku i středy jsou prý lepší. MW má lepší doplňky.Designe má lepší na 100% Logitech
Ták bych prosil vaše zkušenosti, a zajímá mě třeba jestli při vyšší hlasitosti docházi k většímu zkreslení u Logitech nebo naopak u MW kůli těm mizernejm satelitkum. Jako pokud Logitech budou hrát čistě všude nezávisle na volume, tak jdu do nich.
Zvuková karta bude v budoucnu SB Audigy4 oem verze, nejsem žádnej audiofil,a repro bude hlavně sloužit na přehrávání muziky 80%, zbytek filmy + hry.
- crashPC
- Mírně pokročilý

- RaZZoR
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
[OT]
Imho na hudbu není vhodný žádný takovýto systém, složený ze dvou malých chrchlátek a jednoho ubručeného subwooferu. Mnohem lepší volbou jsou 2 větší třípásmové bedny, jako například tyto http://www.conrad.cz/3pasmovy-reprobox- ... 0+dp55665/
přičemž cena je o dva tisíce nižší, než u megaworks a logitech.
Ovšem na druhou stranu, potřebuješ mnohem víc místa a externí zesilovač.
[/OT]
Imho na hudbu není vhodný žádný takovýto systém, složený ze dvou malých chrchlátek a jednoho ubručeného subwooferu. Mnohem lepší volbou jsou 2 větší třípásmové bedny, jako například tyto http://www.conrad.cz/3pasmovy-reprobox- ... 0+dp55665/
[/OT]
- crashPC
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 4305E.html
co třeba tyto v UFO designu
co třeba tyto v UFO designu
- crashPC
- Mírně pokročilý

- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mám ty Logitech Z 2300 a hrajou fakt dobře. Připadá mi, že SW je na tyhle satelity co k tomu dávají až zbytečně moc výkonný. Mám nastavený EQ na metal, takže jsou zvárazněné bassy. Když to zesílím skoro na max. (bůh pomáhej sousedům
), tak SW stíhá v pohodě (o oknech a okolním nábytku se to říct nedá). Problém vidím spíš v satelitech. Vyšší hlasitosti prostě nepoberou. Je tam znát silné zkreslení. Kdyby k tomu dali větší bedny bylo by to vyváženější ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- vocas
- Nováček

-
takže koukám že samé plus pro Logitech Z 2300. Jeste sem uvažoval rovnou o 5.1 REDSTAR 501 ty stojej 3.6litrů s DPH jsou to asi nej 5.1 které se dají za ty peníze pořídit,mají prý slusne basy, středy,výsky když hrajou pri takovy normalni hlasitosti, při vyssi hlasitosti by meli tyto logitech Z2300 redstary strcit do kapsy, co myslite?Otázkou je jestli budou hrát aspon trochu jako Logitech Z 2300.Nebo mám zůstat u těch 2.1? Jo a ještě bych se chtěl zeptat ten výkon Logitech z 2300 těch 200W jestli opravdu sedí u toho sub by to mohlo sedět,ale satelitky 2x 40W není to moc?Jsou docela malé to nemá vliv, nebo opravdu to umí?Logitech by si asi nemohli dovolit zveličovat parametry.pravdu sedí u toho sub by to mohlo sedět,ale satelitky 2x 40W není to moc?Jsou docela malé to nemá vliv, nebo opravdu to umí?Logitech by si asi nemohli dovolit zveličovat parametry.
- crashPC
- Mírně pokročilý

nevim jakou maj citlivost takže to nebudu přehánět ale věř že kdyby do satelitů šlo 2X40W tak si asi docela rychle uplivnou membránu i s cívkou bůh dej když to bude 20,25W. a sub taky nebude mít 200W. to je prostě přehnaný. okolo 100w by to ale bejt mohlo. btw rozebíral sem Altec Lansing CS21, který by měli bejt přinejmenším stejně seriózní. píšou jim 110W. zesiky budou mít dohromady tak 50W.
- hyde
- Začátečník

napisem sem to iste co na ocguru
Mam skusenosti z oboma zostavami a podla mojho nazoru su lepsie Z-2300.
To ze maju lepsie satelity ako 250D je bez debaty, ale osobne sa mi paci viac na Z-2300kach aj subwoofer - ked som mal 250D doma, tak sa mi na tom subwooferi nepacili tie basy, lebo blana smeruje smerom do zeme a nie smerom k posluchacom a preto sa mi tie basy zdali ako keby hluche a plytke.
Niekto moze namietnut, ze to tak napriklad ma byt, ale mne sa po vsetkych strankach viac pacia logitech (zvukovo, designovo a nesumia)
A k tomu vykonu - nedaj sa oklamat tym ze creative uvadza vykon 300W (2x75W+150W) a logitech ,,iba" 200W (2x40W+120W), pretoze to co uvadza creative nie je RMS vykon (tym samozrejme nechcem povedat, ze logitech ma cistych 200W brutalneho vykonu), ale nejaky PEAK RMS co je v skutocnosti rovnaky blud ako PMPO a creative si to vytvorilo iba na ohurovanie ludi.
Na papieri su teda 250D vykonnejsie, ale v skutocnosti su vykonnejsie Z-2300, co mozem aj sam potvrdit.
Mam skusenosti z oboma zostavami a podla mojho nazoru su lepsie Z-2300.
To ze maju lepsie satelity ako 250D je bez debaty, ale osobne sa mi paci viac na Z-2300kach aj subwoofer - ked som mal 250D doma, tak sa mi na tom subwooferi nepacili tie basy, lebo blana smeruje smerom do zeme a nie smerom k posluchacom a preto sa mi tie basy zdali ako keby hluche a plytke.
Niekto moze namietnut, ze to tak napriklad ma byt, ale mne sa po vsetkych strankach viac pacia logitech (zvukovo, designovo a nesumia)
A k tomu vykonu - nedaj sa oklamat tym ze creative uvadza vykon 300W (2x75W+150W) a logitech ,,iba" 200W (2x40W+120W), pretoze to co uvadza creative nie je RMS vykon (tym samozrejme nechcem povedat, ze logitech ma cistych 200W brutalneho vykonu), ale nejaky PEAK RMS co je v skutocnosti rovnaky blud ako PMPO a creative si to vytvorilo iba na ohurovanie ludi.
Na papieri su teda 250D vykonnejsie, ale v skutocnosti su vykonnejsie Z-2300, co mozem aj sam potvrdit.
-ABIT- KN8 SLI with heatpipe chipset cooling, AMD Athlon 64 Venice 3000+@2600Mhz 1,5V + Zalman CNPS 7000B-AlCu LED@1700rpm, Apacer 2x 512MB PC400 CL 2,5 @410Mhz (5-2-3-2; 2.9V), ASUS GeForce 7600GT 256MB DDR3 VIVO 560/1400/1,36V/2,02V@pencil mod 700/1800/1,52V/2,12V + ZALMAN Fatal1ty FS-V7 @2100rpm, SEAGATE Barracuda 7200.8 200GB 8MB SATA NCQ ST3200826AS + Samsung Spinpoint P120 2504C 250GB 8MB SATA II NCQ, M-Audio Revolution 5.1, Logitech Z-2300, _NEC DVD_RW ND-4551A 1-Z2, ENERMAX Noisetaker EG425AX-VE v2.0 420W, Thermaltake Armor VA8000SWA Silver Supertower;
- Lamicz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
LOOL, co to ma byt??? Tim tak maximalne zboris barak (a i to pochybuju...) ale kvalitniho z toho nic nepoleze. To je pro ozvucovani a ne kvalitni domaci poslech, navic k tomuto pocitej tak 2x 800W zesilovac pro dostatecnou rezervu a dynamiku. A ten nebude stat ty 2kRaZZoR píše:[OT]
[/OT]
Vis, co udelej? Mrkni se na nejaky netovy bazar a popadni nejake pekne starsi tripasma Tesly - treba ARS 1054/8. To mam ted ja a to hraje
:: DESKA :: Asus A8V-XE (VIA K8T890) :: CPU :: AMD Athlon 64 3700+ :: VGA :: ATI Asus GF7600 512MB - passive solution :: RAM :: 4x 256MB Samsung :: HDD :: 80GB Maxtor PATA ::