pořídit stativ? ano nebo ne?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pořídit stativ? ano nebo ne?

Příspěvek od crashPC »

hoya :-) kupuju novej foťák "v plný parádě" a tak se ptám jestli je pro mě jako běžnýho usera nějak výc využitelnej větší (150cm) stativ :-) to víte že si zezačátku budu hrát se všim ale jestli je běžně využitelnej??? budu dělat normál fotky, v makru s malym stativem.... sem průměrnej človíček. co myslíte? ano nebo ne?
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: pořídit stativ? ano nebo ne?

Příspěvek od Dzin »

crashPC píše:hoya :-) kupuju novej foťák "v plný parádě" a tak se ptám jestli je pro mě jako běžnýho usera nějak výc využitelnej větší (150cm) stativ :-) to víte že si zezačátku budu hrát se všim ale jestli je běžně využitelnej??? budu dělat normál fotky, v makru s malym stativem.... sem průměrnej človíček. co myslíte? ano nebo ne?
Stativ se hodí vždycky;)
Nemusiš mit nejakej super ale je to věc k nezaplacení :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Pokud mas uz od zacatku aspon maly cestovni stativek, tak uz velkej zatim nekupuj. casem (az si trochu vyhrajes) zjistis jakej se ti bude hodit. (trebas 170+cm, rychloupinak apod).

btw priste by bylo minimalne vhodny aspon naznacit JAKEJ druh fotaku kupujes. Pro Casio do kapsy asi nebudes zatim tolik potrebovat velkej stativ - stejnej jako pro zrcadlovku :wink:

edit: aha koukam na nizsi vlakna - mno ani u 520 neni velkej stativ nebytnej. Sice te po case zacnou stvat fotky z urovne pohledu jezevcika ale me to trvalo pres rok takze mas cas :wink:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj bude to pro nějakou A520/30 verzi. ještě nejsem rozhodlej. budu fotit běžně ale dost často při horšim osvětlení a velmi často v makru. Je jasný že když si ho pořídim tak budu první měsíc kravit... jen aby mi ale za 2 měsíce k něčemu byl. malej stativ už máme taky...

//tak sem to objednal i se stativem. je to můj první dig.foťák a tak to nebudu přehánět. koupil sem Hama 700 nebo jakej to. za 500. výška 4X až 120cm, vzhled ok. váha 6X0 gramů. no prostě uplně vobyč... když se mi nebude hodit jako že asi jo, tak ho prostě zas za 500 nějaký lamě prodám. otec když to viděl tak nevěřil vlastním uším že to stojí 500... myslel tak 1000 ten uplně nejhorší....

tak vám všem pěkně děkuju za ty rady. v pátek to přijde tak rovnou něco nafotim...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ted jsme byly v polsku a stativ se docela hodil. Treba pri nataceni nekterych videi a foceni na velky zoom.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj chvilky se určo najdou. kua ten foťák mi ještě nepřišel! :-( už se těšim. hned to na ten stativ postavim a budu fotit co se dá...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Taky ze jsme fotili vse co se dalo. Taky jsem si ho na chvili pujcil a darilo se mi fotit to co jsem z ruky nedal. Sice na me blbe cumeli kdyz jsem na tom mel pridelanej compact Canon A510 ale fotilo se (a natacelo hezky)
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

SAMOZŘEJMĚ !! :) Stativ je pro toho, kdo fotí aspoň trochu víc, než jen v hospodě (:roll:) naprosto nepostradatelná věc. Když máte stativ, nepotřebujete pitomosti typu stabilizátor obrazu, a fotky budou perfektně ostré (pokud nezvoráte (resp. foťák nezvorá - u kompaktů) zaostření :roll:). Navíc se dají použít delší expoziční časy, což má dobrý vliv na kvalitu obrazu.

Na foťáček, jako je tenhle Canon, stačí bohatě nějaká Hama za pět stovek z vašeho oblíbeného hypermarketu, foťák není na mechanickou kvalitu stativu tak náročný, jako třeba kamera. Já a Carper používáme v terénu obyčejnou Hamu Star 61 za nějakých 650 a plně vyhovuje, ikdyž na naše zrcadlovky už je trochu měkkej, hlavně když je v poloze "nasvislo".
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

objednal sem hama star 700. uvidim. jj stabilizátory nenávidim... kotelnický ISO 1600 pro snímač 1/2.5" a jedem :lol: fuj. to je cheat. jště nepovedenej... v hospodě ani fotit nebudu....
to Woyta: na mě asi budou koukat už kvůli tomu samotnýu stativu - co sem to za tvora... ale to tak bejvá. foťák mam "stejnej" - powershot A520. teda budu mít....
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

já jsem měl taky stativ na zájezdu do anglie. když jsem ho nepotřeboval, byl zašitej v autobuse, když jsem ho vytáhl, měli všichni kecy. Ale když jsme přijeli, tak o ty fotky byl hóóódně velkej zájem...

PS: mj. jsem měl ještě svojeho starýho mini-tripoda (mini stativ, má asi 15cm) a ten jsem používal na focení tam, kde to bylo zakázaný :oops: a nešel tam použít blesk (loď Victoria a podobné, čas závěrky 1 - 2s).

PS2: měl jsem tam foťák olympus c-350 zoom (plný kompakt, ale jezdí na tužkový baterky - kam se hrabou nový olympusy a jiný se svým "battery-packem" 8-))
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj přesně to cos řekl - všechno je pravda. lidi maj hemzy co seš to za kripla a pak chtěj ty pěkný fotky. a battery pack je taky suxx věcička.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

jeslti se ti nechce tahat velkej stativ, tak se prodává pseudostativ - vejde se asi do 20cm dlouhé tašky, vysouvá se podobně jako anténa. nevýhodou je hmotnost a tuhost ale na základní momentky i delší expozice při bezvětří stačí. kdyžtak napíšu výrobce a pošlu foto až budu doma.
btw: stojí asi 600
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

crashPC píše:a battery pack je taky suxx věcička.
a to jako proč :?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

zombux: protože sem to řekl :lol: . nn, jen mě prostě velmí štve a zdá se mi omezující, takat sebou ještě další pack, často o velikosti celýho přístroje. rád si vyměnim baterky než abych měl "2 krabice".....

to karf: moc mi nejde o to aby to bylo skládací do pidi rozměrů. Chtěl bych něco mezi pořádnym stativem a skladnou věcí za míň peněz. už sem obědnal Hama star 700. stojí snad 500.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

Zombux: Musis to brat s rezervou, pan Crash je veliky teoretik, ktery battery pack (grip) videl leda tak z rychliku stejne jako pulku digitalniho sveta, coz mu ovsem nebrani o tom placat :wink:

btw crashi obJednavava se. To co pises znamena zes to mel k obedu :wink:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

oukej.
1) ty krbice s battery packama sou většinou blbě řešený, hrozně se s tim často manipuluje a nezřídkaje to křehký, takže práce s tim je na ho**o.
2)je to další krabice na káblu která prostě překáží. nevim jak vám, mě uplně hrozně až srdceryvně :lol: .
3) battery pack nebejvá standartní příslušenství takže za tu hovadinu která je pro mě nezajmavá ještě musim platit docela dost peněz.
4)baterky musim nosit tak nebo tak - i battery pack se vybije a tak je mi jedno (milejší) dávat je přímo do přístroje.
sx02
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sx02 »

crashPC píše:oukej.
1) ty krbice s battery packama sou většinou blbě řešený, hrozně se s tim často manipuluje a nezřídkaje to křehký, takže práce s tim je na ho**o.
2)je to další krabice na káblu která prostě překáží. nevim jak vám, mě uplně hrozně až srdceryvně :lol: .
3) battery pack nebejvá standartní příslušenství takže za tu hovadinu která je pro mě nezajmavá ještě musim platit docela dost peněz.
4)baterky musim nosit tak nebo tak - i battery pack se vybije a tak je mi jedno (milejší) dávat je přímo do přístroje.
Nevim o cem to mluvis:
1) Ke kompaktum se battery packy ani nedelaji, takze o tom mluvit nemuzes
2) K zrcadlovkam patri battery packy jako standardni prislusenstvi jsou kvalitni, rozhodne tam nic navic netahas, rozhodne ne zadnej kabel
Navic maji jine dost podstatne vyhody - slovo vertikalni grip a spoust ti nic samozrejme nerika vid?
3) neni rozdil jestli to mas soukat po jednou nebo to mit v kompaktnim pouzdre pripojeny. Rozhodne bych radsi nez ssebou tahal 2 dalsi clanky - je tahal v kvalitnim gripu. Navic nektere baterky co narves do gripu do tela nedas ani omylem ;-)

Ono je trosku rozdil mezi battery packem kterej mas k walkmanu a tema co jsou k fotaku. :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

crashPC píše:oukej.
1) no nevšiml jsem si že by to bylo blbě řešený, MB-17 na mým Nikonu je v zásadě jen o dva centimetry prodloužený tělo plus váha 4 tužkových baterek
2) na jakým káblu? bavíme se o stejný věci? :? to dole
Obrázek
3) to máš pravdu, cenu to navýší - s tím že zase ale odpadá jakýkoliv dokupování baterek, kor když foťák žere nestandartní baterky typu soudek který neexistujou (afaik) v nabíjitelný podobě
4) u analogu se vybijou baterky tak jednou za půl roku až rok, jestli nosit rezervní nabíjecí nebo soudky vyjde nastejno. u digitálu je situace jiná, žere baterky jak chleba, tam je ovšem hlavní otázkou jestli samotnej foťák žere tužkový baterky, takže tam jdou dát i nabíjecí, nebo ne. pokud jo, tak nemá cenu tahat battery pack (něco o čem mluvíš na kabelu, to by mě asi s*alo taky)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

Ach muj boze, o muj na nebesich! :?

No tak nejdrive stativy, no nevim zda je to k fotaku typu Canon A20 zrovna vhodne kupovat stativ 170+ osobne si myslim ze by mel bohate stacit ministiv. Ale tak pokud, to opravdu potrebuje proc ne, ovsem kupovat Hamu za 500 omg, to je skoro jak klacek v lese, i kdyz nektere modely kolem 700 uz se daji trochu nazvat jako stativ, ale proste Hama to je jak si jit koupit barerky na trznici, Velbron mate o par stovek drazsi a je to nesrovnatelne jine kafe a za rok to nebudte mit rozvyklane tak, ze bude lepsi pomalu fotit z ruky.

No ted jdu jeste na ty baterry packy, oci se mi protaci kdyz tady nektere ctu. Tedy v prve rade asi bude nejlepsi, kdyz budou mit vsichni jasno jak to aspon vypada, tedy zadne kabely, zadne batohy baterek, zadne vyrazne vysoke ceny apod nesmysly. Nechci tu psat slohovky, takze tu nechci rozebirat + a -, ale muzes byt v klidu na A530 battery pack nebude, takze klid :)

Jo a musim to proste napsat, ale dneska jsem objednal Olympus E-500 Double Zoom Kit + 1GB CF karta + Lowepro EX160 v Ut ho mam doma, tesim se jak male decko, to potom budou fotecky :twisted:
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

bavíme i nebavíme. bral sem to jako battery packy obecně. teď si mě trochu (víc) přesvědčil o tý kvalitě... jo, některý batery packy sem už viděl "na káblu" takže si ho musel jěště s foťákem nějak uskladnit, upevnit.... fuj....
rozhodně sem nechtěl nadávat na battery pack jako takovej. určo je to dobrá věc jinak by to nikdo nedělal... jenže já sem běžnější user a jaká koli součást (věc) navíc mě nevyhovuje :lol: ...
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“