Zapojeni SCSI HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Pajon
Nováček
Nováček

Zapojeni SCSI HDD

Příspěvek od Pajon »

Prosim o pomoc!
Sehnal jsem HDD Seagate 30GB SCSI,chtel jsem ho vyuzit jako druhej hard/data/, tudiz jsem koupil radic SCSI adaptec do PCI slotu, naistaloval jsem prilusne drivery radice do win98 vse OK, ale ve woknech dalsi HDD videt neni/zkousel jsem to i v jinym PC,kde jedou XPcka se stejnym vysledkem/ - co s tim,kde delam chybu?Co delam spatne? Myslel jsem,ze do tech kompu uz i trosku vidim,ale kapitola SCSI je pro me i moje kamose spanelsko....radic by mel byt OK,disk taky,tak nevim.Kamos me jeste neco povidal o nejakych pridavnych odporech,ale to vubec netusim co a jak...nebo je to jen v nejakym nastaveni biosu??? Poradi mi nekdo?Jsem v tomto total lama,diky
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

takze co to je presne za radic?
co to je presne za model disku?
mas to zaterminovany?
vidis disk v biosu radice?
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Pajon
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pajon »

adaptec scsi card 39160
diks seagate barrakuda 30g model st39175lw?
Co znamena zaterminovany???
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

takze

vem kabel HD68 se 3mi a vice konektory

na jeden konec dej radic, na dalsi disk ktery
http://www.seagate.com/support/disc/scsi/st39175lw.html
nastav na ID0 (zadne jumpery) a na posledni konektor dej AKTIVNI terminator (takova krabicka s ledkou pro ukonceni SCSI busu na ktere musi bejt napsano u160 LVD a v zadnem pripade HVD to je pro jiny SCSI)

bez terminatoru ti to NEBUDE chodit

pak vlez do biosu radice - CTRL-A a dej reset konfigurace do defaultu cimz ziskas ID radice 7 aby se nemotalo s diskem, pak si dej najit disky a melo by ti to ukazat ze na ID 0 to vidi disk a pak uz je to v pohode

//jeste drobnost - 39160 je pro 64bit PCI a na klasickem 32bit PCI MUZE delat velike problemy a jeho funkcnost neni zarucena ackoliv ciste teoreticky by to chodit melo tak tomu tak neni
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Pajon
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pajon »

Ty jo diky moc,skoda,ze toho terminatora nemam,hnedka bych to zkusil...,pipnu pristi tyden jakk sem dopad,jeste jednou diky...
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Pajon píše:Ty jo diky moc,skoda,ze toho terminatora nemam,hnedka bych to zkusil...,pipnu pristi tyden jakk sem dopad,jeste jednou diky...
NZ, jo da se poridit kabel s jiz integrovanym terminatorem
Pajon
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pajon »

Moc si me pomohl,sam bych to nedal nikdy dokupy...a jeste dve otazky:muzu ty disky zapojit klidne i dva?to by asi nemel byt problem,ne?
A jeste v tom biosu radice se mi ten disk hlasil jako ze ma dva nejaky oddily A a B,to se taky nejak formatuje,nebo je to v poradku?Bylo to v nejakym servru a snad tam jsou jeste i nejaky data...
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Pajon píše:Moc si me pomohl,sam bych to nedal nikdy dokupy...a jeste dve otazky:muzu ty disky zapojit klidne i dva?to by asi nemel byt problem,ne?
A jeste v tom biosu radice se mi ten disk hlasil jako ze ma dva nejaky oddily A a B,to se taky nejak formatuje,nebo je to v poradku?Bylo to v nejakym servru a snad tam jsou jeste i nejaky data...
s diskem se pak zachazi jako s jakymkoliv jinym takze v sytemu uvidis disk, das disk manager a vytvoris oddily. bios by strukturu filesystemu nemel videt, ale tezko rict co novy biosy v 39160 delaj uz sem ji nakou dobu nemel v ruce.

na jednom SCSI busu muzes mit az 15 disku pokud mas tak dlouhej kabel s odpovidajicim poctem konektoru :D ale vykon pak pude bye bye.

pro maximalni vykon se doporucuje rychlost sbernice /80=max pocet disku takze na 39160 muzes mit max 2 U160 disky ci 4 disky co umej max 40MB/s (tvoje barracuda) na kanal.

takze pokud budes zapojovat dva disky idelane dej kazdej na jinej kanal (39160 je dvojkanalova karta)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“