actionscript ve flashi
- jack68
- Začátečník

-
actionscript ve flashi
Priradil jsem tlacitku nasledujici akci(ve flashi 8)
on (release)
{
music = new Sound ();
music.attachSound("Sound0");
music.start(0,1);
}
po kliknuti na tlacitko se mi zacne prehravat zvuk.Ale kdyz kliknu znova na tlacitko tak se prehrava znova a znova.Jde nejak udelat kdyz na neho kliknu jednou aby na neho neslo pak kliknout kdyz prehrava zvuk??
a jeste jeden poddotaz jaky prikaz priradi druhemu tlacitku at zvuk vypne.DIky
on (release)
{
music = new Sound ();
music.attachSound("Sound0");
music.start(0,1);
}
po kliknuti na tlacitko se mi zacne prehravat zvuk.Ale kdyz kliknu znova na tlacitko tak se prehrava znova a znova.Jde nejak udelat kdyz na neho kliknu jednou aby na neho neslo pak kliknout kdyz prehrava zvuk??
a jeste jeden poddotaz jaky prikaz priradi druhemu tlacitku at zvuk vypne.DIky
- jack68
- Začátečník

-
Re: actionscript ve flashi
kdybych neco popsal spatne dejte vedet upresnim
- birnak
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tenhle problem jsem mel taky, ale vyresil jsem to tak, ze: vytvoril jsem movieclip a do jeho prvniho framu jsem dal
do druheho framu:
Tento movieclip jsem premistil na scenu a tlacitka play a stop pouze prepinaji mezi framy.(movieclip ma nazev sound)
skript tlacitka play:
Skript tlacitka stop
Doufam ze ti to pomuze, jestli bude potreba, muzu poslat priklad.
PS. Delam ve Flash 5 ale script by mel fungovat.
Kód: Vybrat vše
stop
stopAllSounds ();
zvuk = new Sound();
zvuk.attachSound( "sound1" );
zvuk.start(0, 9999 );
skript tlacitka play:
on (release) {
tellTarget (sound) {
gotoAndStop (2);
}
}
on (release) {
tellTarget (sound) {
gotoAndStop (1);
}
} PS. Delam ve Flash 5 ale script by mel fungovat.
CPU: AMD Athlon64 3700+ @ 2,7 GHz MB: Asus A8N-SLI Premium - nForce4 SLI VGA: MSI NX7800 GTX 256 MB @ (485/1350) RAM: 2 x Kingston 1GB DDR400 HDD2x Western Digital Caviar XL WD2000JS PSUEnermax Noisetaker 600W CASE ThermalRock DRAGON MOUSERazer 1.6 Pro LCDSamsung SyncMaster 930BF
- Axis
- Začátečník

-
- jack68
- Začátečník

-
Diky moc a jeste slo by to vlozit do jednoho skriptu??Aby se zvuk spoustel a vypinal pomoci jednoho tlcitka.Jak to byva v prehravacich.Kdyz kliknu na sluchatka hudba hraje kdyz kliknu znova hudba se vypne.Zkousel jsem to resit pomoci if v jednom tlacitku ale nejak to nejde.Jde to vubec?birnak píše:Tenhle problem jsem mel taky, ale vyresil jsem to tak, ze: vytvoril jsem movieclip a do jeho prvniho framu jsem daldo druheho framu:Kód: Vybrat vše
stop stopAllSounds ();Tento movieclip jsem premistil na scenu a tlacitka play a stop pouze prepinaji mezi framy.(movieclip ma nazev sound)Kód: Vybrat vše
zvuk = new Sound(); zvuk.attachSound( "sound1" ); zvuk.start(0, 9999 );
skript tlacitka play:Skript tlacitka stopKód: Vybrat vše
on (release) { tellTarget (sound) { gotoAndStop (2); } }Doufam ze ti to pomuze, jestli bude potreba, muzu poslat priklad.Kód: Vybrat vše
on (release) { tellTarget (sound) { gotoAndStop (1); } }
PS. Delam ve Flash 5 ale script by mel fungovat.
- birnak
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Nevim jestli to jde napsat jednim skriptem, zkousel jsem to ale neslo to, pokud ti jde o to, aby se zvuk spustel i vypinal jednim tacitkem tady mas priklad jak to muzes udelat: http://flashland.sk/flash.php?id=41&fileswf=zvuk.zipjack68 píše:...Zkousel jsem to resit pomoci if v jednom tlacitku ale nejak to nejde.Jde to vubec?
CPU: AMD Athlon64 3700+ @ 2,7 GHz MB: Asus A8N-SLI Premium - nForce4 SLI VGA: MSI NX7800 GTX 256 MB @ (485/1350) RAM: 2 x Kingston 1GB DDR400 HDD2x Western Digital Caviar XL WD2000JS PSUEnermax Noisetaker 600W CASE ThermalRock DRAGON MOUSERazer 1.6 Pro LCDSamsung SyncMaster 930BF
- Axis
- Začátečník

-
No neviem či by sa to dalo aj do jedného... Jedine ako riešenie by som videl to, že na jednom snímku by bolo tlačítko s akciou pre spustenie zvuku & presun na ďaľší snímok. Na druhom snímku by bolo to isté tlačítko (a ten istý obsah - aby užívateľ nezistil že skočil na ďaľší snímok), len s tým rozdielom, že by bola nemu priradená akcia pre zastavanie.. Takto by sa to dalo využiť 
- jack68
- Začátečník

-
ten prikald jsem zkousel ale on zvuk naimportuje primo do osy to mi prijde neprakticke ja bych ho chtel nacitat(kdybych se rozhodl pro vice zvuku).birnak píše:jack68 píše:.http://flashland.sk/flash.php?id=41&fileswf=zvuk.zip
- jack68
- Začátečník

-
tak to nejak nedavam :( no zkusim to nejak udelat jak pises ale nevim jestli jsem to spravne pochopilAxis píše:No neviem či by sa to dalo aj do jedného... Jedine ako riešenie by som videl to, že na jednom snímku by bolo tlačítko s akciou pre spustenie zvuku & presun na ďaľší snímok. Na druhom snímku by bolo to isté tlačítko (a ten istý obsah - aby užívateľ nezistil že skočil na ďaľší snímok), len s tým rozdielom, že by bola nemu priradená akcia pre zastavanie.. Takto by sa to dalo využiť :)
- Axis
- Začátečník

-
Ja nehovorím že to tak musí byť, len ma to tak napadlojack68 píše:tak to nejak nedavamno zkusim to nejak udelat jak pises ale nevim jestli jsem to spravne pochopil
Frame 1.) - Všetko si obsahovo spravíš ako chceš, dáš na tlačítko akciu na zapnutie zvuku + prechod na snímok 2
Frame 2.) - Absolútna kópia snímku 1, len s tým rozdielom, že akcia na tlačítku bude pre zastavenie zvuku + prechod na snímok 1...
Dostatočne zrozumutieľne?
- jack68
- Začátečník

-
JO to uz chapu :) akorat mi to ted prehrava zvuk nekolikrat za sebou :( i kdyz tam nemam zadne repeat.Pisnicka hraje(a porad hraje az do konce) a po nejakem casu(cca10s) se spusti znova a mixuje to puvodni pisnicky.Axis píše:Ja nehovorím že to tak musí byť, len ma to tak napadlo :)jack68 píše:tak to nejak nedavam :( no zkusim to nejak udelat jak pises ale nevim jestli jsem to spravne pochopil
Frame 1.) - Všetko si obsahovo spravíš ako chceš, dáš na tlačítko akciu na zapnutie zvuku + prechod na snímok 2
Frame 2.) - Absolútna kópia snímku 1, len s tým rozdielom, že akcia na tlačítku bude pre zastavenie zvuku + prechod na snímok 1...
Dostatočne zrozumutieľne? :)
- Axis
- Začátečník

-
- jack68
- Začátečník

-
- Axis
- Začátečník

-
- jack68
- Začátečník

-
- jack68
- Začátečník

-
- Axis
- Začátečník

-
Tak toto neviemjack68 píše:Prosim a jak jeste nahodne zvulit hudbu.Mam v library pisnicky a chtel bych ze kdyz kliknu na tlacitko mi to nahodne vybralo z knihovny sound.Diky.jak pouzit random??
Skús napísať na www.flash.cz