rozdiel medzi Creative Audigy4 a SoundBlaster Live 5.1

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
alcat
Nováček
Nováček

rozdiel medzi Creative Audigy4 a SoundBlaster Live 5.1

Příspěvek od alcat »

caute, teraz mam integrovanu zvukovku, dostal som ako darcek repro Creative Inspire P5800 a zistil som, ze ta zvukovka co mam je nanic...

Cela moja zostava je skor veteran ako vykonny PC dnesnej doby.
Hry nehram vobec.

Okrem prace ho vyuzivam na pocuvanie MP3, pozeranie DVD, TV a SKYPE (potrebujem koli TV katre samostatny jack na LineIn a samostatny na Mic koli castemu Skypeovanie.

Nechem zbytocne kupovat nieco co nevyuzijem a preto sa pytam vas, co sa vyznate:
ma pre mna zmysle kupovat Audigy4 za ca 2200 Sk alebo mi bude stacit SB Live 5.1 za polovicnu cenu? pripadne aku inu mi poradite.
Jedine co od nej chem aby mi hrali vsetky repraky a aby v nich nesumelo :-)

diky za kazdu radu.
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Nestatčila by ti Sound Blaster Live 24 bit 7.1? Na Slovensku stojí necelú tisícku, takže kúpa dobrá.. Kde si zobral takú cenu tej Sound blaster? :shock:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

pro ty repráky stačí SB-live.
alcat
Nováček
Nováček

Příspěvek od alcat »

ceny su z www.pc-shop.sk (su len orientacne)

neviem, mozno by mi aj stacila Sound Blaster Live 24 bit 7.1, betusim aky je rozdiel medzi Sound Blaster Live 24 bit 7.1, Audigy4. Ale urcite viem, ze potebujem abymala samostatny jack na LineIn a Mic. Nemoze byt zdielany napriklad so stredovym reprakom...(tak ako to maju vo zvyku nektore lacnejsie karty)
preto som sa obratil na toto forum...
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

soundblaster Live 24 7+1 nema hardwerovy EAX a je diky tomu narocnejsi pri hrani PC Her eax u nej pocita CPU pomoci ovladacu od creative ktere sou vcelu dobre optimalizovane takze rozdil mezi software EAX u integrovanych zvukovek a tim samym u Sondblaster Live 24 je velky (u toho soundblastru je lepsi min narcony a hlasi se jako hardware EAX4) (soundblaster 4 ma hardware EAX4 soundblaster Live 5+1 ma taky hardware EAX ale jen 2 nebo 3 nejsem si tet jisty)
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
alcat
Nováček
Nováček

Příspěvek od alcat »

takze mi z toho vyplyva, ze pokial nehram hry vobec, staci hoci aka karta aj taka co nema hardwarovu podopru EAX. a co sa tyka pozerania DVD? co ma mat karta aby bol procesor co namenej zatazovany a zvuk co nalepsi?
diky.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“