50MB u MSSQL
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
50MB u MSSQL
Co delame ve skole s MSSQL tak vim ze se plni pomerne rychle, staci par tabulek a DB ma hned 10MB, jelikoz chci hosting na web s clankama z DB, tak by me zajimalo za jak dlouho se da ve spojeni ASP.NET a MSSQL naplnit 50MB (nabidka hostingu je takovato, pak se priplaci).
Zatim jsem velikost DB apod moc nezkoumal, takze jestli to nekdo nevite...diky
Zatim jsem velikost DB apod moc nezkoumal, takze jestli to nekdo nevite...diky
Naposledy upravil(a) Nidzo dne pon 17. dub 2006, 09:57, celkem upraveno 1 x.
Nidzo.cz - programování, webdesign, život v UK... 
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takze MSSQL se plni podstatne rychleji nez treba MySQL?
EDIT: To znamena, ze hosting u Forpsi odpada, vypada to na dotnethosting, ale ta cena 200/mesic...njn holt ASP.NET, btw nevite o nejakem vhodnem hostingu s podporou MSSQL a ASP.NET 2.0?
EDIT: To znamena, ze hosting u Forpsi odpada, vypada to na dotnethosting, ale ta cena 200/mesic...njn holt ASP.NET, btw nevite o nejakem vhodnem hostingu s podporou MSSQL a ASP.NET 2.0?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nic extremniho, blog, clanky, ukazky programu/stranek...proste osobni stranka se vsim moznym...proste zadny obrovsky data apod, ale abych nemel strach si na 3rd domenach delat testy apod. Proste dostatek mista jak pro prezentaci tak pro testovani. A kdyz vim ze DB s "par" polozkami (seznam zbozi) ma asi 15MB, tak jsem docela dostal z 50MB strach...
EDIT: A kdyz to srovnam napr s phpBB2 forem, kde ma nekolik tisic prispevku (coz je obsahove o dost vetsi nez vyse zminena v MSSQL) velikost cca 12MB bez komprese, tak me prave napadlo srovnani velikosti MSSQL a MySQL.
EDIT: A kdyz to srovnam napr s phpBB2 forem, kde ma nekolik tisic prispevku (coz je obsahove o dost vetsi nez vyse zminena v MSSQL) velikost cca 12MB bez komprese, tak me prave napadlo srovnani velikosti MSSQL a MySQL.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lemra
- Čestný člen

Problém je trochu jinde - MySQL (tedy v pětkový verzi už to tak dalece neplatí, ale to není Tvůj případ) nepodporuje vestavěný procedury, triggery, viewy a v podstatě je velice omezená, co se týče vestavěný transakční logiky. Veškerý transakce se potom musí řešit externími skripty - to má za následek malou velikost databáze a podstatně horší odezvu a výkon db stroje při extrémně vysokém zatížení.Nidzo píše:
Obecně bych stroje typu Oracle, MSSQL atd. doporučoval zejména na vysoce zatížené několikaserverové aplikace - na blog je využití těchto enginů úplně zbytečný. Nehledě na to, že ASP má v základu (na rozdíl od PHP, který má vestavěný řešení snad úplně na všechno) strašně málo funkcí a všechna rozšíření si musíš doprogramovat, koupit nebo zcizit...
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo to je pravda ze je vhodnejsi PHP s MySQL (a taky levnejsi), coz by bylo pro me i lehci, ale prece jen ASP.NET + MSSQL se ucime ve skole (proste .NET technologie, jako hlavni jazyk C#) a predpokladam ze v budoucnu se tim budu i zivit. Takze sem si vlastni prezentaci zvolil jako zaroven i studijni moznost...
2Lemra: Diky, presne takove vysvetleni sem potreboval...
Je to sice uz mimo puvodni dotaz, ale chtel bych se zeptat jaky je rozdil mezi MSSQL 2000 a 2005, reps mam Express verzi a tam se jednoduse pro vytvoreni s databazi vytvori ConnectionString a DB dam do App_Data a jede to, tak by me zajimalo jak je to v pripade MSSQL 2000 - je to tam stejne? (pze co koukam na hostingy, tak vsude je MSSQL 2000 a jen nekde MSSQL Express jako doplnek).
EDIT: 2Lemra: Jak si rikal, ze ma v zakladu malo fci (doufam ze myslis ASP.NET a ne ASP) a ohledne toho zcizeni tak podotykam, ze rad bych si to vsechno naprogramoval sam a co se tyce .NET Component, tak na netu je jich dost dostupnych i zadarmo. A i v zakladu je jich tam vice nez dost
2Lemra: Diky, presne takove vysvetleni sem potreboval...
Je to sice uz mimo puvodni dotaz, ale chtel bych se zeptat jaky je rozdil mezi MSSQL 2000 a 2005, reps mam Express verzi a tam se jednoduse pro vytvoreni s databazi vytvori ConnectionString a DB dam do App_Data a jede to, tak by me zajimalo jak je to v pripade MSSQL 2000 - je to tam stejne? (pze co koukam na hostingy, tak vsude je MSSQL 2000 a jen nekde MSSQL Express jako doplnek).
EDIT: 2Lemra: Jak si rikal, ze ma v zakladu malo fci (doufam ze myslis ASP.NET a ne ASP) a ohledne toho zcizeni tak podotykam, ze rad bych si to vsechno naprogramoval sam a co se tyce .NET Component, tak na netu je jich dost dostupnych i zadarmo. A i v zakladu je jich tam vice nez dost
- k23
- Začátečník

-
Můžeš to prosím trochu rozvést? Já jsem trochu pokročilejší v PHP a neustále programuju kusy kódu znovu a znovu. Díval jsem se na ASP.NET a přišlo mi hodně mocný, že mám k dispozici celej framework, v podstatě třeba naplnění listboxu nebo odeslání e-mailu mi zabere pár na můj vkus dosti přehledných řádek.Lemra píše: Obecně bych stroje typu Oracle, MSSQL atd. doporučoval zejména na vysoce zatížené několikaserverové aplikace - na blog je využití těchto enginů úplně zbytečný. Nehledě na to, že ASP má v základu (na rozdíl od PHP, který má vestavěný řešení snad úplně na všechno) strašně málo funkcí a všechna rozšíření si musíš doprogramovat, koupit nebo zcizit...
Můžeš prosím zmínit některá tato úskalí? Mám totiž v plánu ASP.NET prozkoumat blíže.
Díky
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Co ja zatim "tvorim", tak opravdu ASP.NET ma dost veci tkz. samo. Prihlasovani, ktery se mi mimochodem nelibi a resim to naprogramovynim vlastniho, ale veci jako DataList, GridView apod jsou vice nez dobre, udelas design v jedny bunce, nakope ti to automaticky do dalsich, umi to listovani a to vse jen pomoci par kliku...k23 píše:...
Komponenty muzes stahovat z netu a je jich hodne zadara, masterpages jsou tez silny nastroj (neco jako include(); v php, jen mi to prijde lepsi). Navic vse je v standartu XHTML.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nidzo
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mno jak koukam na situaci u CZ hostingu, tak je MSSQL 2000 standartem, SQL Express je spise jako doplnek. Navic Express verze uz jen z toho duvodu ze je zadarmo je nejak osekana a prechazet na MSSQL 2005 by vyslo asi na pekne penize (co jsem slysel, tak pry cena za licenci na jedno PC je za MSSQL cca 100000Kč, kdyztak me opravte). A kdyz jsem u dotnethosting prosil o zprovozneni DB co jsem mel v App_Data, tak to soupli na 2005 Express verzi. Proto by me zajimalo, jake rozdily mezi jednotlivymi verzemi (z hlediska pripojeni a prace s nimi, ne fce) lisi...pze z toho mi asi doslo ze pro SQL2000 se neda pouzivat slozka App_Data pro ulozeni mdf souboru a jak je to se vzajemnou komptabilitou - kdyz doma budu vyvijet pro 2005 Express a na serveru budu chtit pouzivat MSSQL 2000.pavel.minarik píše:k těm connection stringům - používají se jako standard pro přístup k databázím, SQL server 2000 to rozhodně podporuje