Pohled první a třetí osoby.. ale kde je druhá?
Moderátor: Baneshee
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pohled první a třetí osoby.. ale kde je druhá?
Napadla mě takováto otázka: Co je pohled první nebo třetí osoby ve hrách je mi jasné, ale už mi jaksi nejde na mysl kde se poděla druhá osoba. Může mi to někdo vysvětlit? 
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Lamac
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- matajon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Thellwin
- Administrátor

Hm, zajímavá otázka 
Já bych to viděl následovně - první osoba, to jsi ty, na monitoru by mělo být vidět jenom to, co jsi schopný vidět ty. Třetí osoba je pohled někoho, kdo se vůbec neúčastní děje, který se ve hře odehrává, prostě pohled diváka a teoreticky by na monitoru mělo být možné vidět všechno.
V podstatě tak nějak jak to napsal karf
Já bych to viděl následovně - první osoba, to jsi ty, na monitoru by mělo být vidět jenom to, co jsi schopný vidět ty. Třetí osoba je pohled někoho, kdo se vůbec neúčastní děje, který se ve hře odehrává, prostě pohled diváka a teoreticky by na monitoru mělo být možné vidět všechno.
V podstatě tak nějak jak to napsal karf
Goldnoob team proud member!
- Rajče
- Mírně pokročilý

- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- HADES
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak Diablo má specifický pohled...tzv izometrický. Ikdyž i ten se dá považovat za pohled třetí osoby:)
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
- Thellwin
- Administrátor

- PetoS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
1. osoba = pohlad z "teba" lebo podstatne meno v prvej osobe jednotneho cisla je "ja"
3. osoba = pohlad z nezainteresovanej osoby - podstatne meno 3. osoby j. cisla je "on, ona, ono"
2. osoba je tvar "ty", takze podla mojich skromnych uvahach zakladajucich sa na minimalnych znalostiach gramatiky slovenskeho (a asi aj ceskeho
) jazyka by to mal byt pohlad z inej osoby priamo zaintresovanej do deja, cize napr. v Mafii by si vsetko videl z pohladu Paulieho alebo Sama, pricom by si ovladal Toma.
Asi tak by to podla mna malo byt.

//edit: Teraz som si vsimol ze nieco podobne napisal Thellwin, karf a Rajče
3. osoba = pohlad z nezainteresovanej osoby - podstatne meno 3. osoby j. cisla je "on, ona, ono"
2. osoba je tvar "ty", takze podla mojich skromnych uvahach zakladajucich sa na minimalnych znalostiach gramatiky slovenskeho (a asi aj ceskeho
//edit: Teraz som si vsimol ze nieco podobne napisal Thellwin, karf a Rajče
- J X P
- Středně pokročilý