Volba NB Acer x HP

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
mamnoa
Nováček
Nováček

Volba NB Acer x HP

Příspěvek od mamnoa »

Zdravim,
hodlam koupit NB, mojimi favority se stali tito dva kandidati.Notas budu vyuzivat na prace v Photoshopu,browsani na netu a taky hrani her..

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36334

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36551

jedna se v podstate o totozne stroje,jen s dim ze HPcko ma vetsi display,a mensi HDD...ohledne ACERU mam strach ze se bude prehrivat(vubec mam jsem na nej slysel celkem dost stiznosti)takze me zajimaj vase osobni poznatky a nazory..predem dik

//Lord - presunuto ze sestav
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

viz ostatni thready, pokud sis vybral jen tyto 2 tak ber HP, pokud bych mohl jeden dodat tak A6KT-Q008 ASUS A6K 15.4G/MT34/512/100G4/DVD RW/X1600/Wbg
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

HP nebrat, radši bež do toho Asuse co psal sh
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
mamnoa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mamnoa »

HPcko je vazne tak spatny?procital jsem par threadu,a skoro ve vsech dopadlo blbe....No ohledne toho ASUSu,podminka je CPU core duo od intelu...tak se mrknu jeste na ostatni modely...ACER se mi zda ze uz dela ty drazsi modeli poctivejc,jaky je vas nazor?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

samozřejmě, že dělá dražší modely jinak než ty nejlevnější, sám prodávám především Acery, ale nálada na fóru je holt naladěna trošku proti :oops:
HPčko není nějak extra špatný, ale je šíleně nekompatibilní a mě osobně se vůbec nelíbí zpracování, rozmístění konektorů, atd.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

presne jak rika pavel, ja byt tebou tak beru ten A6K, je levnej a ma obrovskej vykon, turion ci PM to je docela egal viz test, kterej jsem dal do srovnavaciho Faq..
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Schizos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Schizos »

Sh:
Pozor, P-M je iné ako Core Duo, o ktoré tu ide! Pozri sem.

Podobne, ako asus aj hp vyrába dve základné verzie spracovania šasi: asus trieda A-bakelit, M- tvrdeny bakelit, kovová kostra (napr. A6VA vs. M6VA), hp trieda nx vs. nc.

Hlavné nevýhody Asusu A6KT-Q008:
1.Chipset SIS (traduje sa príšerný audio výstup, nestabilita)
2.HDD nie je SATA a má len 4200 rpm

Nb nx9420 je určite výkonnejší ako asus, s väčším displayom, kvalitou spracovania určite nezaostane, tuším jediné, čo oproti asusu A6KT nemá je bluetooth (ak sa mýlim, opravte).

mamnoa:
Ak si máš vybrať medzi hp a acerom, tak rozhodne hp.
Čo sa týka porovnania kvality znaciek hp vs. asus, tak ako hovorí pavel.minarik: zaleží od momentálnej nálady na fóre. Napríklad na zive.cz je značka hp vyššie hodnotená ako asus (aj od užívateľov asusu).

Byť tebou, určite by som išiel do nx9420: 17", chipset Intel, ati x1600, SATA, 4xUSB, firewire za veľmi zaujímavú cenu a všetko v 3kg.

EDIT: doplnená interpunkcia a zmenený slovosled pre väčšiu zrozumiteľnosť príspevku.
Naposledy upravil(a) Schizos dne úte 18. dub 2006, 17:48, celkem upraveno 1 x.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Schizos píše:Sh:
Pozor, P-M je ine ako Core Duo, o ktore tu ide! Pozri sem.

Podobne, ako asus vyraba dve zakladne verzie spracovania sasi: trieda A-bakelit, M- tvrdeny bakelit (napr. A6VA vs. M6VA) tak to je aj pri hp: nx vs. nc.

Hlavné nevýhody Asusu A6KT A6KT-Q008:
1.Chipset SIS
2.HDD nie je SATA a má len 4200 rpm

Nb nx9420 je určite výkonnejší ako asus, s väčším displayom, , kvalitou spracovania určite nezaostane, tuším jediné, čo oproti asusu nemá je bluetooth (ak sa mýlim, opravte)...

mamnoa:
Ak si mas vybrat medzi hp a acerom tak rozhodne hp.
Co sa tyka porovnania kvality znaciek hp vs. asus, tak ako hovori pavel.minarik: zalezi od momentalnej nalady na fore. Napriklad na zive.cz je hp vyssie hodnotene ako asus (aj od uzivatelov asusu).

Byt tebou urcite by som isiel do nx9420: 17", chipset Intel, ati x1600, SATA, 4xUSB, firewire za velmi zaujimavu cenu a vsetko v 3kg.
rikas to cloveku, ktery byl na IDF a coreduo vim toho vic nez Shw a pct dohromady :)) jasne ze vim ze vykon je jinde, ale pokud si vezmes rozdily mezi X1600 a X1400 ci 7300 , 7400 atd, tak se ten rozdil smaze a aplikace pro core duo , ty chteji cas...

co se tyce kvality nalada na fore?nerekl bych.. HP je nekompatibilni mrcha, ano je kvalitni a vydrzi ale nekompatiblini , asus dodava dily pro IBM ntb, takze kvalitu ma dobrou a kompatibilitu vybornou, cili to neni naladou.. ja jinou znacku v krame neprodavam, lord taky ne, proste je to dane marzovnim systemem, reklamacema, prehlednosti, kompatibilitou atd a vsechny tyhle faktory se zacinaji dost klopit u vice firem i VO na stranu asusu nez HP
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

akorát má ten Asus blbý dodací lhůty :( každopádně, znovu opakuji svůj příklad: v kanclu máme 10 notebooků, z toho jsou 2 HP a 8 Acerů, HP už bych si v životě nikdy nevzal protože to za ty nervy nestojí a z těch Acerů byly drobné problémy s jediným kusem, a ty se navíc vyřešily, takže asi tak

PS: já zas prodávám jedině Acery a pouze v případě, že si někdo řekne o Asus nebo IBM, tak na požádání i tyto značky, ale HP bych už nikdy neprodal
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeathFriend »

pavel.minarik já mám ted nově do školy HP nx6125 je to jen do školy na psaní,zkouknutí filmíku a něco málo jinýho a zatím si nemůžu stěžovat.Každopádně snad do konce dubna hodím pořádnou recenzi,protožej e to u lidí oblíbenej model a dost se na to ptají.
Kompatibilnost Hp zjistím tak za měsíc :lol:
mamnoa
Nováček
Nováček

Příspěvek od mamnoa »

Rozjela se celkem ziva debata :D
takze HPcko jsem vyradil,zduvodu hodne negativnich ohlasu...ohledne toho ASUSu ten pomaly HDD je k vzteku :( ,jinak ktera grafrana ma vetsi spotrebu X1600 nebo GF7600)?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

asus je k dostani, zalezi jakeho mate dealera, levi jich ma dosti skladem, mate zde jeste TD , ATC atd, pocty kusu jsou v desitkach, takze by to vas dodavatel mel bez problemu dokazat sehnat, co se tyce disku, znovu opakuji zkuste si projet testy s 4200 a 5400 diskem u stejneho ntb a pak se rozmyslete, spravna firma by vam mela na pozadavek dat klidne lepsi disk (ale to by jste vsichni nesmeli jak cvoci kupovat na eshopech)
DeathFriend
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DeathFriend »

sh co já vím tak některé eshopy ti vymění disk nebo pamět na požádání.Jinak nakupování v eshopech má spustu výhod oproti kamenákům.Stačí jít kouknout do kamennýho a koupit na eshopu.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

DeathFriend píše:sh co já vím tak některé eshopy ti vymění disk nebo pamět na požádání.Jinak nakupování v eshopech má spustu výhod oproti kamenákům.Stačí jít kouknout do kamennýho a koupit na eshopu.
eshop nema zadne vyhody, zalezi s cem to srovnavas, ale vymeni ti eshop pri reklamaci kus za kus? vypujci ti hned nejakou GK , ci desku, ci disk, kdyz ti odejde?zapujci ti notas, kdyz ho reklamujes?ani jedno z toho...

samozrejme zalezi kde kupujete, ale 99% eshopu ma akorat dobrou cenu tim skoncili, ona cena je totiz dani vyse uvedenych sluzeb..., musis si totiz uvedomit, ze napriklad firma , ktera prodava ntb jako CC atd ti diky svym 3% marze nevymeni bezplatne disk, proc?protoze prace technika vyjde na 300 a jeho zisk z ntb je 600 jenze ten zisk musis zdanit atd, takze vysledek?100kc na notebooku za 30k?staci si to spocitat...
Schizos
Začátečník
Začátečník

Kompatibilita

Příspěvek od Schizos »

sh píše: HP je nekompatibilni mrcha, ano je kvalitni a vydrzi ale nekompatiblini
Mohol by si aj ty trošku vypustiť perie a prazradiť, v akom zmysle sú podľa teba notebooky hp nekompatibilné.
Mnoho sa hovorí, že hp má nejaký whitelist povolených komponent v biose, ktorý treba odkódovať návštevou servisu, ale pokiaľ viem, nb hp sa veselo upgradujú bez toho. Skutočne ma upresnenie bájnej nekompatibility zaujíma, pretože som sa ešte nestretol s konkrétnou skúsenosťou, ktorá by uvádzala, že nejaká ramka, alebo disk nie je podporený.
port777
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od port777 »

sak potom napis ak asus nebude pozreme sa na to:)
ASUS P5K Premium//Core2Duo e8200@3.6GHz@NINJA+NoctuaNF-P12//GF 8800GT 512MB@AC S1@Nexus12//2x2GB CORSAIR XMS2@900Mhz//Audigy 2@creative 6700@Sony DHC-MDX10//2x500GB RAID0+Seagate 7200.10 320GB//LG DVD-RW H12L ls//TT ARMOR Silver Full tower Powered by ENERMAX E565AX--535W! .Samsung 22''LCD 225BW 1680*1050 wide, Myš MS 6000 laser&Natural , multimedia Microsoft!
NOTEBOOK Fujitsu Siemens Amilo Xi 2428
T7500,2GBram,1GB turbo memory, 8600M GS 256MB, 250GB hdd 5400rpm,DVD-RW, 15,4, myš MS4000+ externý 2.5 " 60GB. http://mujweb.cz/www/pboss/
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kompatibilita

Příspěvek od sh »

Schizos píše:
sh píše: HP je nekompatibilni mrcha, ano je kvalitni a vydrzi ale nekompatiblini
Mohol by si aj ty trošku vypustiť perie a prazradiť, v akom zmysle sú podľa teba notebooky hp nekompatibilné.
Mnoho sa hovorí, že hp má nejaký whitelist povolených komponent v biose, ktorý treba odkódovať návštevou servisu, ale pokiaľ viem, nb hp sa veselo upgradujú bez toho. Skutočne ma upresnenie bájnej nekompatibility zaujíma, pretože som sa ešte nestretol s konkrétnou skúsenosťou, ktorá by uvádzala, že nejaká ramka, alebo disk nie je podporený.
nez ses regoval tak tady o tom bylo napsano tuny... co rikas treba na dodavku 10 nx6110 pro KSSZ a trem z toho nesli dodat jine pameti nez originaly , ktere stoji 2x tolik , to same mas u pavla minarika, rad se ti o tom rozpovida... btw asi nevis, ze jsme oba prodejci ntb s poctem kolem 50/mesic, takze zkusenosti si necucam s webmagazinu a ruznych pohadkovych knih
Schizos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Schizos »

port777: ak je to reakcia na mňa, tak sa nehnevaj, ale vôbec jej nerozumiem.

sh: Dík za upresnenie, to je skoro tretina. Zvláštne je, že pri nejakých to ide, pri nejakých nie... Myslíš, že tá nekompatibilita sa vzťahuje aj na vyššie modely, než len na ten low-end lowendov? Trošku to rozveď: ide len o ramky, alebo aj o hdd? Skúšali ste aj ramky iných značiek vložiť do tých troch nešťastníkov? Platí to stále?

Koľko predávaš, za koľko, kedy a kde, to je čo sa týka IT znalostí málo zaujímavé. Díleri manipulujú ku kúpe svojho kusu, je normálne keď o nb nevedia zhola nič (podobne ako díler drog často nedroguje, alebo jehovisti predávajú bibliu ale až na niekoľko pasáží sa v nej vôbec nevyznajú). Nakoniec sám tvrdíš, že na štúdium nb ti nezostáva čas... Takže dílerstvo o znalosti nb vypovedá len málo a naviac je podozrivé, pretože spravidla nejde o "priateľskú" radu bez účelu.
Česť výnimkám!
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Schizos píše:port777: ak je to reakcia na mňa, tak sa nehnevaj, ale vôbec jej nerozumiem.

sh: Dík za upresnenie, to je skoro tretina. Zvláštne je, že pri nejakých to ide, pri nejakých nie... Myslíš, že tá nekompatibilita sa vzťahuje aj na vyššie modely, než len na ten low-end lowendov? Trošku to rozveď: ide len o ramky, alebo aj o hdd? Skúšali ste aj ramky iných značiek vložiť do tých troch nešťastníkov? Platí to stále?

Koľko predávaš, za koľko, kedy a kde, to je čo sa týka IT znalostí málo zaujímavé. Díleri manipulujú ku kúpe svojho kusu, je normálne keď o nb nevedia zhola nič (podobne ako díler drog často nedroguje, alebo jehovisti predávajú bibliu ale až na niekoľko pasáží sa v nej vôbec nevyznajú). Nakoniec sám tvrdíš, že na štúdium nb ti nezostáva čas... Takže dílerstvo o znalosti nb vypovedá len málo a naviac je podozrivé, pretože spravidla nejde o "priateľskú" radu bez účelu.
Česť výnimkám!
k nekompatibilite: je to zvlastni ale delaji to jen urcite typy , ale nemuzu rict jake, HPcek jsem prodal dost malo, vzdy jen vetsi dodavky do firem, ktere jinou znacku neberou, delali to rady 6110 , 6120 A 8240 dalsi jsem nezkousel, takze nevim co rict, zkouseli jsme znacky kingmax, kingston, adata, vdata, major atd a nic fakt jen original a to 256MB stala v nakupu 1700 bez D !!

co se tyce spodku milis se, to co pises plati o eshopech, ci kramech pro koncaky, mi delame jen velke firmy a koncaky okrajove a velke firmy nezajima cena, ale rychlost a kvalita servisu, cili o kazde rade ci ntb co jsem prodal vim co se s nim deje, komu sel, na jake ucely a vim jak dopadl, takze zkusenosti jsou obrovske, pokud vezmu zkusenosti me ci z for tak se to neda porovnat, musis si uvedomit, ze v testech mas vzdy jeden konkretni model ale ne vic kusu, takze je to nazor dosti chaby v porovnani s mymi zkusenosti, nevim jak to ma pavel minarik, zda dela koncaky ci firmy?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

já dělám koncáky a firmy tak půl na půl, měsíčně sice nemám 50 noťasů, ale spíš tak polovinu
každopádně, když po mě někdo chce tiskárnu, tak dostane jedině HP (můj favorit je 2820 mfp, nedávno jsem 2 prodal a naprostá spokojenost) a když někdo chce noťas, tak dostane Acer (ledaže by si vyžádal něco jiného), kdyby mi řekl, že chce HP a trvá na tom, tak ho pošlu jinam a HP prostě neprodám
u jednoho n6110 jsem dokonce narazil na podivnou nekompatibilitu na síťové kartě, všechny noťasy tahají na 100Mbps síti kolem 8MB, jenom tenhle krám podle toho jak se vyspí 1-3MB
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“