Kluci zapomnel jsem Vam podekovat, z mi takhle radite, diky za kazdy nazor co me nekam nasmeruje. Dneska jsem delal 2 pokusny testy a vysledky byly moc prekvapivy. Vse bylo mereno pres EASY TUNE 5 build 2005.02.04 coz je utilitka od Gigabyte a board mam taky Gigabyte:
1) Zkousel jsem vypnout ten Intel ventilator co je na na heatsinku a teplota sla pozvolne nahoru (pozvolne v radu 5-ti minut vzrostla o cca 15 stupnu)
2) Mel jsem pustenou utilitku a dal jsem pres VirtualDub encoding videa do XViD. Z namerenych hodnot jsem byla ale dost v soku:
teplota sla z 53 na 75 stupnu za 23 sekund (mereno na stopkach) a kdyz jsem zmacknul STOP tak sla z 69 stupnuna 55 za 15 sekund.
Prece neni ani fyzikalne mozny aby se ten procesor takhle rychle zahral a zase takhle rychle zchladil, nebo jo? To se z toho fakt uz poseru, cim to muze byt?
Dotaz ohledne rebootovani
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No kdyz procesor prakticky nicim nechladis, tak ta teplota leti prakticky vzhuru behem par vterin.
Kdybys sundal/sundala
To schlazeni je ale podivny.. Proste kup toho freezera a budes mit podle me pokoj..
Nezapomen poctive nanest teplovodivou pastu
Kdybys sundal/sundala
cely chladic pri maximalnim vytizeni tak se procesor zahreje na svou prahovou hodnotu behem 3-5sec. a vypne se..Michal12 píše:Kluci zapomnel jsem...........
........namerenych hodnot jsem byla ale dost.........
To schlazeni je ale podivny.. Proste kup toho freezera a budes mit podle me pokoj..
Nezapomen poctive nanest teplovodivou pastu
- Michal12
- Nováček

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ano souhlasim, ale ja jsem napsal, pokud sundas cely chladic!!Michal12 píše:No to neni zase az tak pravda ze to nicim nechladim. Zkousel jsem odpojit ten Intel ventilator co je u heatsinku a teplota sla o 15 stupnu nahoru, ale v prubehu 3 minut, nikoliv par sekund. A po zapnuti zase teplota klesala, takze ten ventilator normalne funguje a teplotu odvadi.
http://www4.tomshardware.com/images/thg ... ooling.zip
- Michal12
- Nováček

-
Jo to ja chapu. Ale nerikej mi ze je to normalni ze to takovouhle rychlosti skoci nahoru a zase dolu? Prece to snad neni ani fyzikalne mozny aby se to zchladilo o 14 stupnu za 15 vterin. Tim znovu narazim na ty teplotni senzory + chip kterej vyhodnocuje tu teplotni informaci jestli to neni v prdeli nekde tam?