vyber teplovodivej pasty

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

vyber teplovodivej pasty

Příspěvek od jcdenton12 »

no tak by som potreboval napastovat CPU (3200+, 939) aj GPU(RV410) aj pamate na rgrafike (4ns Samsungy) aku by ste doporucili pastu
podminky
1. musi ist dolu bez znamok ze tam dakedy bola :-D
2. nesmie byt elektricky vodiva, aby nic neskratovala
3. mala by co najlepsie vodit teplo :D
doporucte daco
myslel som na arctic silver ceramique
ake su pasty na baze uhlika
dik
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

mas cenove omezeni?
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

rozdil mezi nejlepsi pastou na trhu a obycejnou silikonovou je do 7°C(obycejna stribrna na tom je lip).

snad jen nekupuj stribrnou, nejde sundat a starim ztraci svoje vlastnosti(tvrdne,stava se zni neco jako stribrna sadra)
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Cujo píše:mas cenove omezeni?
co najlacnejsie :-D

no ten ceramique sa mi paci, len neviem ci nevodi el. prud
alebo daky silikon
neviete nico o pastach na baze uhlika

//edit je pravda, ze "kusky" kovu vedu el. prud ale ich oxidy nie???
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

pristi tyden budu mit doma na otestovani
http://www.frozencpu.com/thr-26.html?id=d6yRETiQ
tak jsem zvedavy :)
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Cujo píše:pristi tyden budu mit doma na otestovani
http://www.frozencpu.com/thr-26.html?id=d6yRETiQ
tak jsem zvedavy :)
hmm, pekne
len dodam, ze ide hlavne o heatsinky na pamate na VGA a teda by mala byt vhodna pre hlinik
nenaslo by sa dake porovnanie Arctic silver ceramique a dakej silikonovej
dakujem
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

kup si normalni bilou pastu...rozdily teplot jsou mizive a THREADU O TOM TU BYLO MRAKYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY :twisted:
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

a jak jsme se bavili po ICQ, tak jeste dodam, ze jsem se nesetkal s pastou s kovovymi casteckami, ktera by mi neco zkratovala, castecky jsou hodne male ( kratke ) a oddelene pastou natoz aby vedly proud.... i kdyz asi tam nejaka pravdepodobnost bude......
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

el_Barto píše:a jak jsme se bavili po ICQ, tak jeste dodam, ze jsem se nesetkal s pastou s kovovymi casteckami, ktera by mi neco zkratovala, castecky jsou hodne male ( kratke ) a oddelene pastou natoz aby vedly proud.... i kdyz asi tam nejaka pravdepodobnost bude......
no takovy stribrny pasty "grees"(takovej ten humus co nejde setrit ani z rukou) ty ti klidne zkratujou obvody na XP athlonu.....

jinak opravdu jak rekl treba flegy rozdil mezi nejlepsi pastou a nejhorsi pastou je cca 1 stupen.....mám to sám odzkouseny ze tomu tak je a ze vsechny testy co by jsi mohl najit na netu (ktery ukazuji treba rozdil 10 stupnu) tak jsou nepravdivy a nesmyslny.....
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flegy píše:kup si normalni bilou pastu...rozdily teplot jsou mizive
:twisted:
a aku bielu doporucis???
jsykora
Nováček
Nováček

Příspěvek od jsykora »

no, nevím - rozdíl bývá až 7stupňů. Osobně mám přes 2 roky AC silver3 12g za 200Kč. Dolu jde dobře (např z T-breda kartáčkem na zuby :) a nevodí. Navíc se lepší pasty neodpařujou jako levný šmejdy. A dal bych si bacha na podvrhy typu Titan-tváří se, že jsou stříbrné, ale skutek utek, navíc ty hrudky, co jsou uvnitř-brrrr.
recenzí najdeš spousty - třeba tady na AC ceramique
http://compreviews.about.com/library/we ... amique.htm
7800x3d | Thermalright Phantom Spirit | X670E Tomahawk WiFi | RX 9070XT Pulse | 2x32 GB DDR5 6000MHz cl30 | NVMe WD850x 2TB | NVMe 1TB | 3,84TB SSD PM883 | MaxTytan 1050W Titanium | Fractal Define R6 | Viewsonic 2758-2KP-MHD
patrix
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od patrix »

jak jsou kvalitni ty co se dodavaji na chladicich AC?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

jsykora píše:no, nevím - rozdíl bývá až 7stupňů. Osobně mám přes 2 roky AC silver3 12g za 200Kč. Dolu jde dobře (např z T-breda kartáčkem na zuby :) a nevodí. Navíc se lepší pasty neodpařujou jako levný šmejdy. A dal bych si bacha na podvrhy typu Titan-tváří se, že jsou stříbrné, ale skutek utek, navíc ty hrudky, co jsou uvnitř-brrrr.
dokonce jsem zkusil sundat vodnika a nedat tam pastu vubec zadnou a teploty jsem mel uplne stejny jako s pastou......takze nevim kde vsichni berete 7 stupnu....ja s MX1 a AC silicone mel pokazdy uplne stejny teploty....

jako nejlepsi pasta co se tyce konzistence /ceny je AC silicone....uplne obyc.pasta naprosto vyhovujici
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Highlander píše:
jsykora píše:no, nevím - rozdíl bývá až 7stupňů. Osobně mám přes 2 roky AC silver3 12g za 200Kč. Dolu jde dobře (např z T-breda kartáčkem na zuby :) a nevodí. Navíc se lepší pasty neodpařujou jako levný šmejdy. A dal bych si bacha na podvrhy typu Titan-tváří se, že jsou stříbrné, ale skutek utek, navíc ty hrudky, co jsou uvnitř-brrrr.
dokonce jsem zkusil sundat vodnika a nedat tam pastu vubec zadnou a teploty jsem mel uplne stejny jako s pastou......takze nevim kde vsichni berete 7 stupnu....ja s MX1 a AC silicone mel pokazdy uplne stejny teploty....

jako nejlepsi pasta co se tyce konzistence /ceny je AC silicone....uplne obyc.pasta naprosto vyhovujici
hodis daky link na AC silicone
pls
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to jcdenton12: no ja nevim, ja mam 250g baleni naky pasty na chladice uz asi 3 roky a porad je cool :wink:

edit: a tehda me stala tusim neco kolem 70,- :lol:
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OK takze bud ten AS ceramique abo daky silikon, ktory netecie vodi teplo a je cool
radte pls
edit: 250g nevypatlam ani za cely zivot
proste na pamate na VGA, GPU a CPU
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Titan silver VS AC MX1 rozdil cca 2 stupne na mem t-bredoj.
Silikonove pasty jsou vhodne pro medene zakladny chladicu. Brani oxidaci. (Brano z elektrotechnicke kucharky) Obcas ale trochu tecou.
Stribrne zalezi na druhu materialu. mozstvi a hrubosti castecek.
Drazsi pasty mivaji obvykle mensi tepelny odpor a vetsi zivotnost.
AC u MX1 zarucuje 6r spolehlivost.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Fik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fik »

ja uz pouzivam arctic ceramique asi rok a pul a jsem docela spokojenej. KOupil jsem ji v ty velky tube a uz mi pomalu dochazi. Hlaven me tesi, ze se stoupajici teplotou se moc nemeni jeji tuhost jako u nekterejch obyc sil. past
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Silenstvi ohledne past uz tu rozhodne bylo a dosahnout 1stupnoveho rozdilu mezi nejlevnejsi a tou nejdrazsi je opravdu temer nemozne. Samozdrejme predpokladam alespon trosku rovnou zakladnu chladice a ze chladic nenasazoval hnup.Jediny rozdil mezi pastami je v jejich zivotnosti a konzistenci.

Me se jako idelani varianta osvedcila velka nadobka bile pasty z GME.Cena do 100Kc a mam ji na vecne casy.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jafido píše:Silenstvi ohledne past uz tu rozhodne bylo a dosahnout 1stupnoveho rozdilu mezi nejlevnejsi a tou nejdrazsi je opravdu temer nemozne. Samozdrejme predpokladam alespon trosku rovnou zakladnu chladice a ze chladic nenasazoval hnup.Jediny rozdil mezi pastami je v jejich zivotnosti a konzistenci.

Me se jako idelani varianta osvedcila velka nadobka bile pasty z GME.Cena do 100Kc a mam ji na vecne casy.
chcladic bude lapnuty takze by to mohlo byt aj rovne :-D
hodis link na tu z GME (alebo jej nazov)
dik
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“