Sitovy kabel byl odpojen ?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Awer
Nováček
Nováček

Sitovy kabel byl odpojen ?

Příspěvek od Awer »

Zdravim,
mam takovej problem:

na noteboku mam Realtek sitovku na ktere je furt indikace , ze kabel nebyl zapojen ( pritom je ). Zarizeni v systemu funguje spravne.

V systemu jsem zjistil, ze tam existuje jeste nejaky "sitovy adapter" ve slozce "dalsi" ,ktery nefunguje spravne a pri upgradu driveru to zadny driver automaticky nenajde, bohuzel jelikoz neni vice napsano o tomto zarizeni tak nevim co to vlastne je za typ adapteru... poradte co mam delat :o
Chap
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chap »

nejdriv bych si asi sehnal program AIDA32 ten ti detekuje vsechen fyzicky HW , spolehlive , casto jej pouzivam.
je v casti Phisical hw... nebo tak nejak.
No a po instalaci spravnych driveru kdyz to bude zlobit tak bych doporucil reinstal systemu (predpokladam ze to mas ve Win - a zde reinstal resi hodne problemu) :)
Smoke it for PEACE please
Fousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fousek »

Ja mam podobny problem.Nemuzu se pripojit protoze mi to hlasi sitovy kabel byl odpojen i kdyz jsem v nastaveni mistni site nic nemenil a slapalo mi to a pak se to jakoby samo vyplo...Jsem pripojen pres mikrovlnou antenu,sitovka mi sviti takze vubec nevim kde muze byt problem.Zjsitil jsem ze za unor nemam zaplaceny net...je mozny ze me takhle odpojil provider ze se mi zobrazuje ta hlaska...?
Asus Commando,Bio 1703,C2D E6600(400x8),1x2048 Corsair,HITACHI SATA 250G,DVD-RW LG,DVD-ROM ASUS, Saphire ATI X1950XTX 6.12,ENERMAX Noisetaker 485W,AUDIGY II,windows XP Pro SP2
tom-as
Žlutá karta
Žlutá karta
Bydliště: FIT VUT Brno CZ, občas Piešťany SK, ještě míň Tábor CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom-as »

Fousek: myslim si, ze pokud je kabel pripojen na obou koncich, neni mozne aby provider nejak spusobil tuto hlasku
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

tom-as píše:Fousek: myslim si, ze pokud je kabel pripojen na obou koncich, neni mozne aby provider nejak spusobil tuto hlasku
no to fakt neni mozne, nebot spojeni je na fyzicke urovni, tj. neovlivnitelne providerem, aby to zpusobil, musi to rozpojit
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Awer
Nováček
Nováček

Aida

Příspěvek od Awer »

Tak mě to našlo toto zařízení:

Bus 2, Device 3, Function 0 Síťový adaptér [NoDB]

Tento síťový adaptér [NoDB] prostě nefunguje správně a nelze na něj najít ovladače. 8-)
Fousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fousek »

pavel.minarik píše:
tom-as píše:Fousek: myslim si, ze pokud je kabel pripojen na obou koncich, neni mozne aby provider nejak spusobil tuto hlasku
no to fakt neni mozne, nebot spojeni je na fyzicke urovni, tj. neovlivnitelne providerem, aby to zpusobil, musi to rozpojit
Hmm ptam se proto ze se chci vyhnout reinstalu win.. zkusim nejdrive nahodit novy drivery na sitovku a uvidim :evil:
Asus Commando,Bio 1703,C2D E6600(400x8),1x2048 Corsair,HITACHI SATA 250G,DVD-RW LG,DVD-ROM ASUS, Saphire ATI X1950XTX 6.12,ENERMAX Noisetaker 485W,AUDIGY II,windows XP Pro SP2
Fousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fousek »

Muj problem byla vadna sitovka...je to na reklamaci kdyz ji mam integrovanou na desce?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Fousek píše:Muj problem byla vadna sitovka...je to na reklamaci kdyz ji mam integrovanou na desce?
je, ale asi bych se na to vykašlal a dal si do mašiny za 150 síťovku do PCI a je to
reklamace=min. 3 týdny bez desky
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Kdyz uz se to tady resi neda se ta hlaska nejak potlacit? Bracha pouziva Hamachi a me to docela stve.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
tom-as
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom-as »

Awer: skusil bych jeste odinstalovat vsechny sitovky co tam mas, i s tou sitovkou [NoDB], restartnul to, a mozna to pomuze :)

Fousek: na reklamaci to je, ale jak rika pavel.minarik, budes nejakej ten patek asi bez kopmu. mne zas blbne sitovka a nechce brat ip od dhcp, takze se ji chystam zbavit prez prazdniny. doufam ze do ty doby bude mimo sortiment a ja si vyberu neco lepsiho :twisted:

Geeker: zakazat to asi pujde, ale videl bych to asi jedine na registry. jak ti ale nereknu, ale ja se tak zbavil neustale opruzujiciho "Nedostatek mista na disku..." 8-)
Fousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fousek »

tom-as píše:Awer: skusil bych jeste odinstalovat vsechny sitovky co tam mas, i s tou sitovkou [NoDB], restartnul to, a mozna to pomuze :)

Fousek: na reklamaci to je, ale jak rika pavel.minarik, budes nejakej ten patek asi bez kopmu. mne zas blbne sitovka a nechce brat ip od dhcp, takze se ji chystam zbavit prez prazdniny. doufam ze do ty doby bude mimo sortiment a ja si vyberu neco lepsiho :twisted:

Geeker: zakazat to asi pujde, ale videl bych to asi jedine na registry. jak ti ale nereknu, ale ja se tak zbavil neustale opruzujiciho "Nedostatek mista na disku..." 8-)
Ja to vyresim podobne.Ted pouzivam druhou integrovanou sitovku na my desce a o prazdninach zatimco se budu valet u more deska bude na reklamaci... :lol:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tom-as píše:Fousek: na reklamaci to je, ale jak rika pavel.minarik, budes nejakej ten patek asi bez kopmu. mne zas blbne sitovka a nechce brat ip od dhcp, takze se ji chystam zbavit prez prazdniny. doufam ze do ty doby bude mimo sortiment a ja si vyberu neco lepsiho :twisted:
to nebude síťovkou, DHCP protokol je 2. a 3. vrstva OSI modelu, pokud síťovka normálně chodí, tak problém bude jinde
tom-as
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom-as »

pavel.minarik píše:
tom-as píše:Fousek: na reklamaci to je, ale jak rika pavel.minarik, budes nejakej ten patek asi bez kopmu. mne zas blbne sitovka a nechce brat ip od dhcp, takze se ji chystam zbavit prez prazdniny. doufam ze do ty doby bude mimo sortiment a ja si vyberu neco lepsiho :twisted:
to nebude síťovkou, DHCP protokol je 2. a 3. vrstva OSI modelu, pokud síťovka normálně chodí, tak problém bude jinde
nevim, nejdriv sem myslel ze je to MACkou, protoze FB-FF-F7-FF-FF-FF se mi nezda byt moc obvyklim cislem, tak sem ji zmenil na MACku druhy sitovky co mam, chvili to chodilo, ale ted uz to nejede ani tak :huh:

btw. ale mimo to mi jeste blbne prvni DDR slot, coz bude hlavni duvod reklamace
PAN_Kravata
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PAN_Kravata »

Awer a dalsi s podobnym problemem : zdravim,Awer zkus zkontrolovat sitovy kabel klidne muze byt vadny,nejakou sit jsem uz delal a klidne se muze stat ze te kabel se muze nekde poskodit a proste to nejede a hlasi to kabel byl odpojen :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“