novy design pctuning.cz ???

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Odpovědět

Který vzhled vám více vyhovuje?

Starý.
227
79%
Nový.
61
21%

Celkem hlasů: 288
fantomas.69
Nováček
Nováček

Možnost volby

Příspěvek od fantomas.69 »

Tedy musím přiznat, že když jsem dnes otevřel PCtuning, tak jsem si chvíli připadal jako Alenka v říši divů. Nemůžu přijít na důvod, co "představenstvo" PCtuningu vedlo k tomu, aby dosavadní design vyměnili za něco takového. Jak už tu někdo psal, také se přikláním k tomu, aby nám někdo ukázal screenshot z té statické verze, kde to vypadá "super" a jak by ten design měl tedy správně vypadat - takhle mi ta odpověď přijde jen jako takové uklidnění rozbouřeného davu, nic ve zlém. Vźdyť odlaďování se přece nedělá teprve potom, co se nový design nasadí na ostrý server.

Navíc kvalitních článků je poslední dobou na PCtuningu poskromnu, přitom to je taková škoda - PCtuning byl dlouhou dobu mým nejoblíbenějším českým serverem o HW. Dnes toto místo už nějakou dobu patří serveru Svethardware, kde se jejich úroveň obzvláště poslední dobou viditelně posunuje kupředu a ne jako zde, kde narážím neustále na nějaké pokusy (tento nový design je už jen takovým vyvrcholením). Pokud se to hodně rychle nezmění, tak PCtuning pravděpodobně zmizí z mých oblíbených stránek, protože už to zkrátka není ono. Navíc na Svethardware nedávno vyšel článek, kde psali, že plánují brzké spuštění vlastního diskuzního fóra, čili pokud se tak opravdu stane, není myslím nadále moc co řešit. Řekl bych, že nejsem jediný, kdo takto uvažuje - zkuste s tím vývojem prosím něco udělat, kdysi jste vážně bývali "The Best" :-)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Mno nic netrvá věčně, prostě to časem zaskřípe ... :)

BTW: SH také v poslední době nějak zvlášť nevyniká ... neaktuální recenze, často pozdě ... recenzujou samý blbý LCD za 15 bez DPH a další podobný kraviny, prostě taky to neni zdrovna ono ... a že by tam i trochu méně znalý člověk něco z jejich článků vyčetl, se mi taky nezdá ... protože občas se tam objeví zejména od Eagla supr článek, ale bez doktorátu nemáš šanci pochopit, o čem to mluví :))) ale faktem je, že pořád píšou, jak se snaží a co chystají, tak uvidíme, PCT si trochu stávající situaci zhoršil tím děsným vzhledem ... na to se vážně nedá koukat ... čím víckrát to vidím, tím víc mi to příde horší :) Před nedávnem jsem si říkal, že ten starý vzhled byl takový nijaký, trochu nic moc, ale po tomhle , co tam je teď se mu upřímě omlouvám, že sem ho kdy pomlouval :))

BTW: já mám 21CRT 1600x1200 a vypnutý všechny reklamy, takže si asi umíte představit, jak nynější PCT vidím - bílo-různo-blbá čmouha uprostřed obrazovky - nevím, co je článek - co je reklama - co je novinka, tak to nečtu vůbec, horní menu je pěkně na p ... neni pořádně vidět v tom rozlišení, co mám ... navíc nesnáším tyhle rolovací menu .... a ještě takhle blbě nahoře :) prostě fakt se to nepovedlo udělejte s tím něco ... jenom mě překvapuje, že ještě neudělali anketu, jestli se to lidem líbí :) - Asi vím proč :lol: :oops:

Já na svém webu dělám vzhled tak aby se to líbilo lidem- většině , ne vývojářům, webdisajnérům, ti mají pokřivení cítění a vůbec neví, co je pěkný a co se lidem vůbec líbí. A mě se to ve finále taky líbit nemusí ale pokud se to líbí lidem tak je to v pořádku :) stránky musí zaujmout na první pohled a pokud možno kladně a tady bych viděl trochu háček no :)
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne pát 21. dub 2006, 22:03, celkem upraveno 1 x.
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Všetci len kydáte na tento dizajn, ale aby ste s tým trochu pomohli poznatkami, tak nato vás už nie je, však? ;-)
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

DD: pokud se nepletu, už si se vyjádřil dříve. Na onom místě jsi také zmiňoval svůj web. Ani zde jsme nebyli ušetřeni. Poradím Ti: Kup si reklamu třeba v televizi!

Zkoušel jsem co nové PCT umí a jsem mile překvapen. Také se Vým to zdá být rychlejší? :roll:

BTW, jaké barvy myslíte že by webu sedly?
Ahoj.
littleman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od littleman »

ja si myslim, ze farebna kombinacia je vcelku pouzitelna, ale je to strasne skombinovane, nevyladene a neprehladne ...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

cooper_cz píše:BTW, jaké barvy myslíte že by webu sedly?
Imho nejde ani tak o barvy, jako o to, aby to bylo nějak rozumně poskládané. Teď mi přijde, že se to dělalo stylem - takže budou tam novinky, náš tip atd. a pak se někam píchlo prstem a tam se dáná rubriku umístila.

Chápu, že vývoj by měl jít dopředu, ale můžu se zeptat na důvod změny designu ?
Goldnoob team proud member!
RaZZoR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaZZoR »

Jdu proti proudu - novej design se mi líbí. Lidi vždycky nadávaj na změny. Ale za půl roku na něj nedáte dopustit a po starym designu už nikdo neštěkne. (možná, ale většinou to tak bejvá)
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

Myslím, že má Razzor pravdu. Jde o to, že všichni jsou zvyklí na "staré polohy". Když se na něco chtěli podívat, věděli kde to je. Mně se teď zdá být design přehlednější. Před tím jsem musel scrollovat a to teď nemusím. Ten starý byl strašně mamutí 8-)

//hlavní menu bych posunul více doprava. Tím by se oddělilo od nevyužité levé strany a bylo by to mighty. Chce to skill, dostat obsah webu na 300*300 :P
Ahoj.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Mně se nelíbí moc ty barvy /vybledlé/ a celková struktura a rozšíření na 1024px bych taky uvítal. Mně předchozím designem PCT připadal něčím výjimečným na českém Internetu, teď mi začíná svým designem připadat jen jedním z mnoha. Ale na druhou stranu důležitý je především obsah...

Zeptám se takhle: Co bylo impulsem pro nový design? A co si redakce PCT od nového designu slibuje?
show must go on..
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

cooper_cz píše:DD: pokud se nepletu, už si se vyjádřil dříve. Na onom místě jsi také zmiňoval svůj web. Ani zde jsme nebyli ušetřeni. Poradím Ti: Kup si reklamu třeba v televizi!

Zkoušel jsem co nové PCT umí a jsem mile překvapen. Také se Vým to zdá být rychlejší? :roll:

BTW, jaké barvy myslíte že by webu sedly?
Nepleteš ... jen jsem to upřesnil ..krom toho reklamu ? já tam žádný odkaz že bych dával nevidím , ty jo ?! :lol:

BTW: mě se teda zdá rychlost pořád stejná , na tu jsem si nikdy nestěžoval :)

BTW: tady vůbec nejde o barvy, ty by mi ani tak nevadili, ale o přehlednost a celkový dojem stránek .... vem si velkej monitor dej si 1600x1200 a podívej se jak strašně to vypadá :) a ani na nižší rozlišení to neni lepší, prostě je to strašně nepřehledný , starý vzheld měl pěkně uělaný uvodní články a pěkně a přehledně novinky , graficky to nebylo sice nic extra, ale na to si nikdo nestěžoval ... :)
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

Ad vysoké rozlišení: Já mám 17" monitor (1024*768). (Hry nehraju, stejne nepotrebuju vic). Přehledné to je. Kolik si myslíš ýe má lidí 21"? a rozlišení 1600*1200? imho moc ne, to co zde vidím, je chůze slepého stáda za několika silnými jedinci, kteří z mnoha důvodů PCT nemají rádi.

Ad reklama: Vážně si myslíš ýe jsem tak blbý? Ostatní také chodí po fóru a všímají si. Provádíš zde cílenou reklamu a já bych Tě za to zabanoval až bys zčernal. Stejně jako na PCT v komentářích.howg.
Ahoj.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. tenhle thread se ke me dostal az ted.. takze sry, ale vsechno to cist se mi fakt nechce..
..shrnu tedy jen svuj nazor...
Novy design suxx... je neprehledny.. homepage je najednou i nejaka chudsi na informace.. nebo tedy spise na jejich mnozstvi..
..ano.. mate vice mista na reklamu, ale to je tak vsechno.. prestavam se v PCT nejak orientovat.. timhle si podle me urcite nepomuzete.. spise by to mohlo uskodit..
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Tak musim rici, ze ze zacatku jsem ten novy design kritizoval, ale ono jde jen o zvyk :) Pripada mi uz celkem fajn :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

Mike.Ace: to nás těší

// maxtor: na informace neni chudsi, ale spis vice uzivatelksy pristupnejsi. Jsou tam stejne a rychleji k dosazeni
Naposledy upravil(a) Cooper69 dne sob 22. dub 2006, 15:19, celkem upraveno 1 x.
Ahoj.
zelva.gody
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zelva.gody »

tak teda nový image PCT mě nějak extra nezaujal. byl to pořádný šok. přijde mi to nepřehledné a neuspořádané. předtím to bylo mnoho lepší. :twisted:
jakej V--- tohleto vymejšlel ??? :x
ff
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

no

Příspěvek od ff »

najskor som bol zhrozeny, ale mam pocit, ze sa urobili nejake zmeny a uz sa da na to zvyknut :wink:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

cooper_cz píše:Ad vysoké rozlišení: Já mám 17" monitor (1024*768). (Hry nehraju, stejne nepotrebuju vic). Přehledné to je. Kolik si myslíš ýe má lidí 21"? a rozlišení 1600*1200? imho moc ne, to co zde vidím, je chůze slepého stáda za několika silnými jedinci, kteří z mnoha důvodů PCT nemají rádi.

Ad reklama: Vážně si myslíš ýe jsem tak blbý? Ostatní také chodí po fóru a všímají si. Provádíš zde cílenou reklamu a já bych Tě za to zabanoval až bys zčernal. Stejně jako na PCT v komentářích.howg.
... ačkoli vím, že rozlišení 1024x768 je stále dominantní, už ale tak v poměru 60:40 ve prospěch 1024x768 se už používá 1280x1024 a v něm to prostě vypadá strašně nepřehledně ... co zde vidím já , je snaha zakecat totálně nepovedenou změnu vzhledu se snahou pochválit si to a říci jak moc se nám to v redakci líbí ... Dobrý server dělá vzhled pro čtenáře, ne pro sebe ... Zdejší přítomní a kritizující na PCT forum jsou vaši největší a nejvěrnější čtenáři, takže bych si 2x rozmyslel se tu o nich takto vyjadřovat - nechápu že někteří redaktoři jsou schopni se takto o svých chlebodárcích - bez čtenářů nejsi redaktor - vyjadřovat! Takže přání čtenáře má být pro web rozkazem :) Pokud se ani vašim největším příznivcům vzhled nelíbí, tak tu asi nebude vše v pořádku ....

AD reklama: Na tu tvojí první otázku bych nerad odpovídal, ostatní si odpověď jistě už našli. Odkaz jsem zde nikde neuváděl ;) Cílenou reklamu na co ? Že se snažím pomoc a poradit ? Na to že dám test uživatelsky nejzajímavějších grafických karet který jinde v ČR není? Nebo na CPU nebo na jiné věci, které lidi zajímají a jsou jim k užitku ? No a co, že je to na mém webu ? Kdybch měl koncovku .com, tak můžu ? Protože já jen žasnu jací přeborníci jsou české weby k ignorování jiných českých webu, když je jich tu 2 a půl a radši uvádějí odkazy na zahraniční weby, jako čtenář se cítím ošizen :) takže jsem rád, že jiný čtenář mě na případnou CZ recenzi upozorní v komentářích, když toho nejsou na deném webu schopni. Nebo se snad bojí třeba konkrétně PCT, konkurence ? :lol: či chce skrývat relevantní informace, když je samo nemá? takovej SHW z toho žádné aféry nedělá, ba naopak redaktoři jsou občas i uznalí ... nikdy jsem od nich neviděl hon na čarodějnice jako se o to snažíš konkrétně ty Coopře ... a je mi to líto :(

Ono tohle souvísí i s tím vzhledem , celkový přístup PCT není v poslední době dobrý a to říkám jako váš dlouhodobý čtenář, čtu vás roky , koukám na vás klidně několikrát denně, takže označit mě, jako že nemám PCT rád je hodně zcestné s považuji to skoro za urážku (pokud tohle má být odměna za mou přízeň) a pokud to je ještě od redaktora PCT pak se nelze divit že PCT klesá na oblibě ... Nemyslím si že tohle je jenom můj pocit, snad ho tady můžu bez hrozby banu ještě vyjádřit a dokonce dělám i víc než to snažím se o zlepšení situace na české HW webzin scéně ...

PS: díky za vyjádření ke vzhledu mého webu (žádný odkaz - žádná cílená reklama), i když není ještě hotov - beru to jako oplátku za mou kritiku :) Zároveň je to pro mě povzbuzení do další práce, když už i někdo z PCT se všíml .... a stojím za zkritizování :)
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Digitaldoom píše:...
přeloženo do řeči české, šířka webu měla být nastavena percentuálně
Burn in hell.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No procentuálně ...jelikož redakční systém, co používá PCT užívám také a vím co to je snažit se odladit template a to ještě pro všechny prohlížeče, tak procentuálně to bodhužel asi nepujde, resp. nevím jestli ta práce co by stím byla, by stála za ten výsledek. Jde mi spíš o to že takovýhle web , který obsahuje spoustu inforamcí by měl být hlavně přehledný a to mu jeho změnšení neumožní ... prostě šířka 800 je hodně málo ... o to mi hlavně jde neřeším výběr barev , barevné schéma se mi i líbí i když to nejsoumoje oblíbené barvy, ale fakt hodně udělá to rozšíření, pak by bylo víc místa pro novinky a člověk by na první pohled poznal, že se jedná o novinky a další záležitosti :) ale já už fakt mlčim než mě zase někdo obviní, že tu mluvím jen já :))
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

DD: je úsměvné, jakým způsobem reaguješ na mou narážku o BANu/která se týkala fóra/. Takové pravomoci zkrátka nemám. Nevyjadřuju se o čtenářích obecně, ale o Tobě. Sám dobře víš, že linky co dáváš do komentářů nikdo nemaže.
To ostatní je totálně OT, tak mi kdyžtak pošli zprávu, jestli mi chceš něco důležitého.

/s nikým z redakce jsem o designu nemluvil, je to můj subjektivní pocit, odnikud nevyčtený
Ahoj.
Odpovědět

Zpět na „PCtuning - webový magazín“