GTA: San Andreas + NFSU2 - trhání hry - v čem je problém?

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Predator256 píše: a kolik taky mas :
L2-on board cache a internal data cache
Zeptám se Tě co to prosím Tě znamená a jaký vliv to ma na tento problém. :roll:
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Predator256 píše:a kolik mas nastaveno virtualni pameti
a kolik taky mas :
L2-on board cache a internal data cache
Ahoj, prosím, můžeš mi to trochu vysvětlit? To se zapíná kde ta L2-on board cache a internal data cache. Možná bych tím vyřešil sekání tetrisu. :oops:
Predator256
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Predator256 »

to mas zaply furt zjisti si to v prigramu sandra

Kód: Vybrat vše

http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/optimalizace_systemu/sandra-lite-2005/
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Ale stále nevím, k čemu to slouží, dík za vysvělení. :roll:
Krutas57
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vysvětlení

Příspěvek od Krutas57 »

Já to zkusim jednoduše vysvětlit:
- Vyrtuální pamět = část disku (obvykle 150% velikosti RAM) na kterou se zapisujou nějaký data, který maj prostě zůstat rychle přístupný, je to něco jako sekundární ram, akorát na disku. Taky se používá výraz "Swap file". Standardně si to wokna nastavujou na 150% velikosti ram.
- L2 a Internal Data Cache (L1) sou paměti procesoru, je to malá ram s vysokou rychlostí (několikrát víc než normální ram) kam si procesor ukládá data potřebný k práci. Čím víc L tim je pamět pomalejší a má větší kapacitu. L1 má 28 - 128kb, L2 128 - 2048kb, L3 (tu maj jen nejnovější servrový procáky) má 2048 až 8192kb atd...
- L2 a L1 maj IMHO jen minimální vliv na sekání hry, rozdíly se prokážou tak maximálně v syntetickým testování nebo v grafickym SW.
Tohle jsou jen názory nezkušeného uživatele, tak mě PLS nekamenujte :)
Predator256
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Predator256 »

a zvetsil bych virtualni pamet ! klikni pravim tlacitkem na ikonu tento pocitac dej vlastnosti potom upresnit tam bude
výkon
profily uživatelu
spuštění a zotavení systému
u každého bude tlačítko nastavení tak dej nastavení u výkonupak dej upřesnit a dole dej změnit
pokud mas 512 ramky tak počáteční paměť dej 1024 a největší velikost dej 1550 pokud mas vic ramky napr:. 1024 mb tak dej dvojnasobek !
pak klikni na nastavit a pak dej ok a pak ok a zase ok a bude nastaveno mozna to bude vyzadovat restart počítače ale většinou to chce jen kdyz das min nez je nastaveno !!!
Krutas57
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Swap file? Nevim......

Příspěvek od Krutas57 »

No já mam 1024MB Ramku a Vyrtuálku na 1024MB - 4096MB a je to OK, někde sem slyšel že když máš víc jak 1024 ram, tak ho můžeš i vypnout. Ale je fakt že na to sekání to může mít vliv to nepopírám. Mohl by sem napsat někdo s opravdu silným strojem, jak mu to de? (aby se potvrdila/vyvrátila chyba enginu hry)
Tohle jsou jen názory nezkušeného uživatele, tak mě PLS nekamenujte :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“