Zdravím,
mám problém. Koupil jsem si nový CASE, zapojil jsem na desku (viz popis) kabely na přední audio a USB, zřejmě jsem se sekl s nějakým kabelem - po zapnutí jiskra - hned jsem vypl PC - co nevidím, spálené místo. Hned jsem kabely vyndal, prozkoumal, je to nějaký obvod nebo co (u baterie - kousek od ní jsem zapojoval zrovna přední AUDIO, USB jsou na jiném místě, tam mi nic nezhořelo.. ).
Nicméně PC se po zapnutí chová normálně, akorát mi záhadně zmizely v BIOSu jakou rychlostí fičí chaldič u CPU, nciméně teplota je ok. Samo po výměně CASE ještě klesla.
Prosím o váš názor, stalo se to cca pře 2 hodinamy, od té doby nezjištěn žádný vedlejší efekt!
Zvukovou kartu nepoužívám integrovanou, ale stejně realtek čip je ok.
Please Help!
PS::
Mám z toho fakt radost, koupím nový CASE, přendám vnitřnosti, stihnu odpálit HDD (viz jiný thread) a teď MB. A to jsem složil hafo PC, holt smůla. Tenhle týden se mi všechno kazí..
Odpálená základní deska..
Moderátor: Eddward
- kotas
- Středně pokročilý
- EfineSS
- Středně pokročilý
-
No to je hezky ze pises nic nerikajici "pleas help" ale kdo s tim tady na foru ma neco udelat? Prinejmensim by bylo vhodne to spalene misto vyfotit, aby bylo videt co je poskozene.. Ale pokud ti jen nefunguje snimani otacek ventilatoru a vse je OK tak snad ani neni co resit, ne?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- kotas
- Středně pokročilý
Funguje mi vse, podle me mi nepojede jak jsem vyse zminil zapojeni daslich audio ci USB. Urcite vyfotim a hodim screen, zatim jen provizorni je tady: http://www.tomas-game.wz.cz/Clipboard01.jpgEfineSS píše:No to je hezky ze pises nic nerikajici "pleas help" ale kdo s tim tady na foru ma neco udelat? Prinejmensim by bylo vhodne to spalene misto vyfotit, aby bylo videt co je poskozene.. Ale pokud ti jen nefunguje snimani otacek ventilatoru a vse je OK tak snad ani neni co resit, ne?
- Gizmo_CZ
- Začátečník
-
A jsi si jistý že jsi si nenechal nějaký "šroubek" zezadu ZK desky při montáži do nové skříně?? To spálené místo ( zkus sehnat stejnou nebo podobnou součástku co tam byla a vletovat jí tam! mě se stalo něco podobnýho- při montáži jsem zapoměl na uchycovací šroubek v keysu a jak jsem tam hodil Z desku tak lup a bylo to! (taky u baterky MSI KT7), ale po "přepájení" fungovala a unguje bez problémů dodnes!
- kotas
- Středně pokročilý
Obrázky zde v galerii na pct: http://forum.pctuning.cz/gallery/displa ... =889&pos=0
//edit Wilik - lock, dana deska tu ma nekolik threadu (viz HLEDAT), pis tam...
//edit Wilik - lock, dana deska tu ma nekolik threadu (viz HLEDAT), pis tam...