GeForce 7600 - testy, srovnání s konkurencí apod...

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Radim Štěpanec píše:Palit používá taktéž 1,2ns paměti, ostatně, bez voltmodu ...
Aha aha :) mas teda tu od Gainwardu jo ? nebo jaka je to palit jsem trochu nechapajici :)) no jestli je teda hlucnej tak to je spatny ale tak snad aspon dobre chladi ze by se snizili nak otacky ... a jeste nemoch bys sem hodit vysledek treba z 3D Marku 05 jen tak pro orientaci dik :oops:
Radim Štěpanec
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim Štěpanec »

Katali píše:Aha aha :) mas teda tu od Gainwardu jo ? nebo jaka ...
http://www.palit.com.tw/en/products/nv_ ... Sonic.html Tohle je ten Palit. Má jiný než referenční cooler, je podle mě tišší ( mohl jsem posoudit ASUS, GB a Palit. U Palitu je slyšet proudění vzduchu. Ale stejně kdo chce OC, dá jiný cooler.
X2 4800+, 2GB RAM, MSI 6150
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Michal86 píše: Tak třeba známkování chladiče(7600GT?)

provedení
hluk
možnost regulace
Pokud mohu hodnotit muj byvaly Leadtek 7600GT...asi tak:
provedení..nevim co rict..proste radoby medeny pidi chladitko..nevim
hluk..naprosta katastrofa...pri spusteni PC cca 65dB...v POSTu uz tak 85% ty hruzy...pri nabehu do WIN jiz realtivne tichy...stelovat fan zatim nejde(myslim)..u leadteku pres winfox po aktualizaci pres net jiz lze..cili po spusteni 3D rev,po ukonceni tez rev...pomuze az restart..kazdej normalni clovek kterej bude OCkovat predpokladam puvodni sunda a nahradi kvalitnim..v mem pripade zalman CU..
možnost regulace viz vyse..
Celkove hodnoceni..jako ve skole..cili bych dal 5 :twisted: :)
Mac...
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Katali píše:. a jeste nemoch bys sem hodit vysledek treba z 3D Marku 05(s 7600GT) jen tak pro orientaci dik :oops:
Pocitej tak 7000..coz da i x850xt..je to k necemu?
Mac...
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

godlike píše:
Katali píše:. a jeste nemoch bys sem hodit vysledek treba z 3D Marku 05(s 7600GT) jen tak pro orientaci dik :oops:
Pocitej tak 7000..coz da i x850xt..je to k necemu?
no tak na 3D Marku mi moc nezalezi to beru jen jako hrubej odhad grafickyho vykonu ale treba v takovim 3D Marku 06 7600gt rulluje oproti x850XT. Ted vysel celkem peknej testik na svethardware

Kód: Vybrat vše

http://www.svethardware.cz/art_doc-9F7EBD5981194768C12571540051B421.html
[/code]
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

porovnáváte hrušky z jabkama :)

X850XT se nevyrábí je to stará záležitost nelze vůbec srovnávat s 7600GT i když dnes stojí stejně :) konkurentem pro x850XT je 6800GS@Ultra

x1600XT je konkurence 7600GS, 7600GT je konkurence x1800GTO nebo bude x1900GTO je tam ale trochu rozdíl v ceně, každopádně nejsrovnatelnější konkurence .... 7900GT má konkurenta x1800XT atd. :)
Katali
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Katali »

Digitaldoom píše:porovnáváte hrušky z jabkama :)

X850XT se ...
ano technologicky neni konkurentem pac 7600gt ma novy jadro ale kdyz to neni konkurent tak tedy nechapu proc se tu lidi hadaj co je lepsi jestli 7600 gt nebo x850xt :roll:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

tak tady zkuste testík 7600GS http://www.ddworld.cz/content/view/39/32/ nejvíc se mi líbí graf HDR+FSAA u SS2 :) ten se nV vážně povedl :)
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

Zdravim, ted tu nekdo rikal, ze se u Leadteku da regulovat ten fan nejakym winfoxem... to je program? Kde se da sehnat?
Ja jsem OC a vetrak jsem nemenil, hlucnost v idle se da prezit, ale v 3D aplikaci uz je to dost sada, tak prosim poradte...
... zacnu pak uvazovat o novym Zalmanovi, ale to bych musel vymenit kompletni chlazeni v PC a to je draha zalezitost (cca 1500 + prace)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

MAN píše:Zdravim, ted tu nekdo rikal, ze se u Leadteku da regulovat ten fan nejakym winfoxem... to je program?
Mas ho na CD ke karte :-)

..Mirek napsal: Tak jsem na to přišel, už mi to jde manuálně regulovat.

Step-by-step:
1. nainstalovat z CD utilitu WinFox II
2. dat LiveUpdate
3. Advanced Tools, Display Hardware Monitor
4. pak klepnout na malou ikonku větráčku a jste ve
5. Fan Control, tady už posuvník funguje, jak má, dole jen zvolte Enable

http://www.zive.cz/Files/Obrazky/2006/0 ... ontrol.png
MAN píše:... zacnu pak uvazovat o novym Zalmanovi, ale to bych musel vymenit kompletni chlazeni v PC a to je draha zalezitost (cca 1500 + prace)
Proc tolik?bohate staci tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29997
Mac...
MAN
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAN »

+ neco na procesor + regulator otacek a ses na 1500. Zabiham moc do OT, zitra to smazu bud ja nebo admini.
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

Digitaldoom píše:porovnáváte hrušky z jabkama :)

X850XT se nevyrábí je to stará záležitost nelze vůbec srovnávat s 7600GT i když dnes stojí stejně :) konkurentem pro x850XT je 6800GS@Ultra

x1600XT je konkurence 7600GS, 7600GT je konkurence x1800GTO nebo bude x1900GTO je tam ale trochu rozdíl v ceně, každopádně nejsrovnatelnější konkurence .... 7900GT má konkurenta x1800XT atd. :)
Tohle mě baví, proč lidi srovnávají něco s cenovým rozdílem 30% a považují to za přímou konkurenci.
A když někdo napíše, že by se mohly srovnávat jinak tak, je to hned špatně. Cenově blíže k 7600 GT má například X1600XT (23%), nebo k X1800 GTO má blíže 7900 GT (14%). To, že někdo vymyslel, že se budou tyto karty srovnávat s jinýma je jiná věc, a tak logicky se srovnají 7600 GT a X1800 GTO společně jako přímí konkurenti, co?
Vysvětli mi, proč se nedá s 7600 GT srovnat X850 XT, když stojí stejně? Přímá konkurence znamená, že to stojí stejně, nikoliv že je to nejmodernější jádro. A ATi nemá nic jiného co stojí stejně.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Rentigo: Parhelia je přímou konkurencí pro GeForce 7900? :sarcasm:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

no-X píše:Rentigo: Parhelia je přímou konkurencí pro GeForce 7900? :sarcasm:
mluvim o srovnani v hrach. Kdo to nechape at se prihlasi :wink:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Rentigo píše:Přímá konkurence znamená, že to stojí stejně, nikoliv že je to nejmodernější jádro.
Parhelia i 7900 stojí stejně. Podle tvého tvrzení tedy jde o přímé konkurenty.
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

no-X píše:Parhelia i 7900 stojí stejně. Podle tvého tvrzení tedy jde o přímé konkurenty.
Tak to sem nečekal, že to vezmeš takhle, no tedy dobře, ještě jednou a polopaticky. Parhelia jakožto grafická karta, s zaměřením na profesionální aplikace, je určena pro specifickou a velice malou cílovou skupinu...
Položím ti hádanku - co se zde porovnává? Jistě uhodněš, že se jedná o výkon ve hrách, neboli počet fps. Proto se Parhelia s 7900 neporovnává, protože 7900 je vyloženě karta na hraní, kdežto Parhelia je zase určena pro profesionální 2D a 3D aplikace.
Takže si to shrneme: grafické karty z profesionální sféry se porovnávají s jinýma kartama taktéž z profesionální sféry. Naopak když porovnáváme výkon ve hrách, porovnáváme s herníma kartama a to je to, co nás zajímá. Takže porovnáváme to samé, nikoliv věci určené na něco jiného, proto taky nikde nevidíš srovnání grafické karty s monitorem a pod. to se nedělá :).
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Parhelia nebyla určena pro profesionální použití, tam se dostala samovolně po neúspěchu v segmentu herních karet. (btw. co dělají v profi 2D kartě technologie jako surround-gaming nebo FAA? :roll: )
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

Odpověď na tvoji otázku jsem se dočet na začátku tvé odpověti :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ano, ale ty jsi začal o Parhelii mluvit jako o profi kartě. Profi 2D karty od Matroxu jsou QUID apod., nikoli Parhelia v cenové relaci 10-15k, o které mluvíme.

Ale vraťme se na začátek. Parhelii nelze srovnávat s GF7900, přestože jsou na stejné cenové úrovni. Takže co je a není konkurence nezávisí zdaleka pouze na ceně. Jedna karta nabízí nižší cenu, druhá lepší technologie - proč by tedy nemohly být srovnávané? Cena a technologie jsou dvě různá hlediska a ani jedno není možné stavět nad druhé; každý může upřednostňovat jiné.

Dále je logické očekávat, že se ceny 7600GT a X1800GTO budou přibližovat - cena GTO padá (viz info od sh). Můžeme očekávat, že cena 7600GT nijak závratně neklesne, stejně jako před rokem neklesala cena 6600GT (X1800GTO má dražší jádro a PCB; 7600GT má zase dražší paměti; výrobci na GTO navíc mohou osadit levní 2ns moduly a ještě snížit výrobní náklady - s čímž už někteří začali). Nedivil bych se, kdyby GTO byl koncem května k dostání za cenu pod 6500Kč.
ja.viper
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja.viper »

No ja jsem ted koupil od Radima Stepance http://www.rsc-computers.cz/

Palita 7600GT

s 1.2 ns pametmi

def takt je 575/750

mam k tomu chladic prime coolera [url=http://www.primecooler.com/index.php?ak ... idprod=233]link[url]

a zatim se mi to podarilo jen na 585/780

pri 590/800 mi 3dmarky projedou ale kdyz hraju BF2 tak se objevuji artefakty a o rozpada se obraz :(

proto jedu jen na 585/780

asi by to chtelo zvysit napeti ..

teplotu muzu sledovat jen v FW takze nevim :(

jinak zatim vysledky v 3dmarcich

03: 13300 b.
05 6700 b.

ale BF2 se mi nejak seka...budu si muset pohrat s nastavenim :(
INTEL Core i5-4690K (3.5GHz/6MB/1150) ,Noctua NH-U12P ,
GIGABYTE Z97X-Gaming 5, Intel Z97 ,Nvida 560GT, DDR3 8GB 1600MHz Ballistix Sport CL9 1.50V kit CRU,SB X-FI Extreme Music ,Enermax Liberty 500W DXX ,Thermaltakte VC2000 Mambo ,LCD Samsung 226BW
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“