Zdielanie dvoch internetovych pripojeni...???
Moderátor: Don
- mbaz
- Začátečník

Zdielanie dvoch internetovych pripojeni...???
Mam urobenu siet s 12 klientmi a chcel by som pripojit druhu dsl linku.
Polovica by bola pripojena na jednu branu a druha na druhu...
Je mozna komunikacia medzi vsetkymi sucasne?
Polovica by bola pripojena na jednu branu a druha na druhu...
Je mozna komunikacia medzi vsetkymi sucasne?
Mac mini 2012 Late, monitor DELL 24
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

lepsi moznost je pouzit router ktery ma dva WAN porty a dovoluje load balancing.
muzu doporucit SMCBR24Q, ale samozrejme to neco stoji...
http://cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&Shortcut=SMC-335460
vyhodou je ze ti to umozni v pripade volne linky scitat celkovou propustnost linky. (ne v pripade jednoho streamu) a samozrejme nastavovat QoS, takze muse priorizovat treba voip, kdyz bude potreba.
muzu doporucit SMCBR24Q, ale samozrejme to neco stoji...
http://cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S&Shortcut=SMC-335460
vyhodou je ze ti to umozni v pripade volne linky scitat celkovou propustnost linky. (ne v pripade jednoho streamu) a samozrejme nastavovat QoS, takze muse priorizovat treba voip, kdyz bude potreba.
Toshiba Tecra A6
- mbaz
- Začátečník

Dalsiu linku by mal mat jeden z klientov(WLAN), ktory ma zariadenie Wline W3000G v rezime klient s jednym LAN portom.
Zariadenia ktore mam momentalne zapojene:
Draytek Vigor2600Ge, k nemu je pripojenych par klientov, pouziva sa ako brana k netu (192.168.1.1),DHCP server
ASUS WL500g v mode AP(192.168.1.50), pripaja ostatnych klientov
klienti maju adresy 192.168.1.*
1. Mohlo by to fungovat keby som zapojil do dalsieho Drayteka(druha brana) a Wline na ktorom je teraz pripojeny klient?
2. Aka by mala resp. mohla byt adresa druhej brany?
Zariadenia ktore mam momentalne zapojene:
Draytek Vigor2600Ge, k nemu je pripojenych par klientov, pouziva sa ako brana k netu (192.168.1.1),DHCP server
ASUS WL500g v mode AP(192.168.1.50), pripaja ostatnych klientov
klienti maju adresy 192.168.1.*
1. Mohlo by to fungovat keby som zapojil do dalsieho Drayteka(druha brana) a Wline na ktorom je teraz pripojeny klient?
2. Aka by mala resp. mohla byt adresa druhej brany?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mbaz
- Začátečník

Skusim to teda zrozumitelnejsie opisat...
priklad:
12 klientov je pripojenych cez cez WIFI pomocou 1. DSL modemu(Draytek Vigor2600Ge ktory podporuje WIFI
1. DSL linka - DSL modem+WIFI Draytek na ktory su pripojeni WIFI klienti
2. DSL linka - Draytek, ktory bude mat doma jeden z klientov, bude vyuzivany len na dsl, nie WIFI
6 klientov sa bude pripajat na net cez 1. dsl linku, dalsich 6 na 2. dsl linku
....
priklad:
12 klientov je pripojenych cez cez WIFI pomocou 1. DSL modemu(Draytek Vigor2600Ge ktory podporuje WIFI
1. DSL linka - DSL modem+WIFI Draytek na ktory su pripojeni WIFI klienti
2. DSL linka - Draytek, ktory bude mat doma jeden z klientov, bude vyuzivany len na dsl, nie WIFI
6 klientov sa bude pripajat na net cez 1. dsl linku, dalsich 6 na 2. dsl linku
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mbaz
- Začátečník

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
samozřejmě, že to takhle může jít, akorát jsem z toho popisu nějak nepoznal, tak jsou mezi sebou propojený ty dva drayteky aby to byla jedna síťmbaz píše:Teda ak ma prva brana adresu 192.168.1.1, moze byt druha brana s adresou napr. 192.168.1.50? Zatial som sa stretol len s problemom ze napr. adresy 192.168.1.* nekomunikuju s adresami 192.168.3.*
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- tom-as
- Žlutá karta

-
- Bydliště: FIT VUT Brno CZ, občas Piešťany SK, ještě míň Tábor CZ
- Kontaktovat uživatele:
z popisu sem pochopil, ze vsichni budou pripojeni bud prez wifi nebo prez utp (nebo jen wifi, to je jedno) na tvuj Draytek, ktery bude 6 uzivatelu pripojovat na internet prez svuj DSL modem (brana napr 192.168.1.1) a dalsich 6 uzivatelu prez jednoho z wifi klientu
tento wifi klient je pripojen prez AP Wline W3000G v rezimu klient, ktere bude pripojeno do jednoho portu Draytek (brana napr 192.168.1.2 nebo 192.168.1.50, a ve druhem portu bude pripojen klientuv PC) a tim poskytovat internet
tak by to melo fungovat, jen se mi zda zbytecny tam mit ty 2 AP (asus a wline), kdyz samotnej Draytek ma vestaveny AP (tedy pokud ti v tom neco nebrani)
ale efektivnejsi reseni by bylo mit sam 2 linky a pouzit to SMCcko jak psal Bajgy
tento wifi klient je pripojen prez AP Wline W3000G v rezimu klient, ktere bude pripojeno do jednoho portu Draytek (brana napr 192.168.1.2 nebo 192.168.1.50, a ve druhem portu bude pripojen klientuv PC) a tim poskytovat internet
tak by to melo fungovat, jen se mi zda zbytecny tam mit ty 2 AP (asus a wline), kdyz samotnej Draytek ma vestaveny AP (tedy pokud ti v tom neco nebrani)
ale efektivnejsi reseni by bylo mit sam 2 linky a pouzit to SMCcko jak psal Bajgy
- mbaz
- Začátečník

Momentalne to mam zapojene takto:
Draytek je vyuzivany len ako modem(192.168.1.1)
ASUS je k nemu pripojeny do LAN portu(mod AP, nastavena pevna adresa 192.168.1.2, brana 192.168.1.1),k nemu sa cez wifi pripajaju vsetci klienti ktoru zaroven vyuzivaju jedno internetove pripojenie(192.168.1.1)
dalsia internetova linka bude u klienta W3000(vzdialeneho asi 500m,mne doma staci jedna DSL linka), ktory ktory si zriadi nove DSL pripojenie...cez WIFI bude stale ako klient ASUSU, ale cez lan port bude pripojeny k novemu Drayteku s DSL pripojenim, ktory bude mat branu napr. 192.168.1.50(tu by som nastavil polovici klientom)...
Draytek je vyuzivany len ako modem(192.168.1.1)
ASUS je k nemu pripojeny do LAN portu(mod AP, nastavena pevna adresa 192.168.1.2, brana 192.168.1.1),k nemu sa cez wifi pripajaju vsetci klienti ktoru zaroven vyuzivaju jedno internetove pripojenie(192.168.1.1)
dalsia internetova linka bude u klienta W3000(vzdialeneho asi 500m,mne doma staci jedna DSL linka), ktory ktory si zriadi nove DSL pripojenie...cez WIFI bude stale ako klient ASUSU, ale cez lan port bude pripojeny k novemu Drayteku s DSL pripojenim, ktory bude mat branu napr. 192.168.1.50(tu by som nastavil polovici klientom)...
- tom-as
- Žlutá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
takze bych rekl, ze sem to pochopil a napsal dobre 
pro upresneni obrazek
a polovina wifi klientu pojede prez jeden Draytek a druha prez druhej
pro upresneni obrazek
Kód: Vybrat vše
DSL - Draytek - ASUS -{wifi}- W3000 - Draytek - DSL
/ | \ |
wifi klienti klient s DSL linkou- mbaz
- Začátečník

- tom-as
- Žlutá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
no tak pomoci tech dvou bran (po 5 klientech) by to chodit melo
a mozna, nevim co je ten Draytek zac a ani nemam ted cas to studovat, ale mozna by v nem mohlo jit nastavit, ze by vsichni klienti meli jako branu tvuj Draytek, a ten by na zaklade vytizenosti linek posilal data bud prez svuj modem, nebo pomoci wifi prez druhej Draytek
a mozna, nevim co je ten Draytek zac a ani nemam ted cas to studovat, ale mozna by v nem mohlo jit nastavit, ze by vsichni klienti meli jako branu tvuj Draytek, a ten by na zaklade vytizenosti linek posilal data bud prez svuj modem, nebo pomoci wifi prez druhej Draytek