Nejlepší formát videa pro web

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Nejlepší formát videa pro web

Příspěvek od Hoonzooid »

Zdar lidi, dělal jsem pro kámoše stránky - je tam hodně videí a tak se chci zeptat, jakej je neljepší formát videa pro web (poměr kvalita/velikost)... Zatím používám WMV (720x576 - myslím, že tak ňák to je) a filmečky minutu dlouhý maj tak 17MB a ta kvalita - no nic moc. Kámoš ty videa stříhá v Movie Makeru 2, ale řekl bych, že tenhle program je na h****. Víte o lepším programu na stříhání videa??? Díky...
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

WMV má vynikající poměr velikost/kvalita při nízkých bitratech. alternativou je Quicktime nebo Real. na tyhle bitraty už je DivX/XviD celkem nepoužitelnej
ignorelist: kremrole a dezoláti
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

A co třeba MPEG?? Na jiných stránkách se spousty videí jsem taky viděl WMV, ale taky MPEG a filmeček měl 8MB při délce 1 minuta...
Case: TCLink S-313BK - Middletower, CPU: Intel Core i3-3240 @ 3.4GHz, MB: Gigabyte GA-Z77-D3H, GPU: Sapphire AMD Radeon R9 270X, RAM: 8GB DDR3, SSD: Kingston HyperX 3K 120GB, HDD: Samsung HD502HJ 500GB SATA, CD/DVD: Samsung SH-S183L, Monitor: 24" DELL U2412M, Zdroj: Fortron FSP350-60THN-P 350W
k23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od k23 »

Zkusil bych FLV (Flash Video), je dneska poměrně oblíbené, navíc ve Flashi je to děsně easy, udělat si k tomu přehrávač apod. Co se týče poměru velikosti, testnu to na nějakym samplu a dám vědět (velikost jsem neřešil, protože se to streamuje poměrně vpohodě).
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

FLV má jednu velkou - pro někoho možná nevýhodu, pro někoho obrovskou výhodu, záleží na úhlu pohledu, alespoň na webech typu tuším youtube.com se mi nepovedlo najít způsob jak to video uložit na disk. ani s využitím různých flash downloaderů, prostě to nešlo. takže pokud to video má být jen streamováno, super věc
ignorelist: kremrole a dezoláti
Hoonzooid
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hoonzooid »

A ještě jeden dotázeček.... Je možný, aby program ve kterém se stříhá ovlivnil kvalitu výstupního videa?? Já jenom, že se mi ten Movie Maker 2 zrovna moc nezamlouvá... :oops:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Hoonzooid píše:A ještě jeden dotázeček.... Je možný, aby program ve kterém se stříhá ovlivnil kvalitu výstupního videa?? Já jenom, že se mi ten Movie Maker 2 zrovna moc nezamlouvá... :oops:
Trošku to upřesni;)
Kvalita je daná rozlišením, kodekem respektive jeho bitratem.....
Zkus udelat pokus třeba v WMM, a Pinnacle atd. stejny soubor, kodek, bitrate... :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

já používám mpeg - jde přehrát na čemkoliv a jde udělat i rozumný poměr kvalita:velikost
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“