"Odebrani" disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
"Odebrani" disku
postavil jsem sestavu viz. podpis a ve widlich se mi dole v tray neustale ukazuje "bezpecne odebrani zarizeni". problem je ze to je sata disk. nerozumim proc se to chova treba jako flash-ka 
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: "Odebrani" disku
Já mám u NB to samé:)Don píše:postavil jsem sestavu viz. podpis a ve widlich se mi dole v tray neustale ukazuje "bezpecne odebrani zarizeni". problem je ze to je sata disk. nerozumim proc se to chova treba jako flash-ka
nevyřesilo se tu jak se toho zbavit:)
Nekdy to jde někdy ne:)
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
takze neni chyba mezi zidli a klavesnici...
aspon neco 
jde aspon nejak udelat aby to v tom tray neoxidovalo?
jde aspon nejak udelat aby to v tom tray neoxidovalo?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
- Lion_K
- Začátečník

To je u SATA disku uplne normalni. SATA byla navrzena pro hot-plug a driver to tak chape. Na Nvidia deskach to tak funguje uz dlouho. Pokud je to systemovy disk, tak je ta ikona sice aktivni, ale odebrat ti ho nepovoli. Zakazat tu ikonu pujde snad jen v registru, to ale nevim jiste.Don píše:postavil jsem sestavu viz. podpis a ve widlich se mi dole v tray neustale ukazuje "bezpecne odebrani zarizeni". problem je ze to je sata disk. nerozumim proc se to chova treba jako flash-ka
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak normální to není...stane se....Lion_K píše:To je u SATA disku uplne normalni. SATA byla navrzena pro hot-plug a driver to tak chape. Na Nvidia deskach to tak funguje uz dlouho. Pokud je to systemovy disk, tak je ta ikona sice aktivni, ale odebrat ti ho nepovoli. Zakazat tu ikonu pujde snad jen v registru, to ale nevim jiste.Don píše:postavil jsem sestavu viz. podpis a ve widlich se mi dole v tray neustale ukazuje "bezpecne odebrani zarizeni". problem je ze to je sata disk. nerozumim proc se to chova treba jako flash-ka
Me to SATA nedelá ani jeden na dekstopu a mam tam 2x sata ale v NB mi to delá:)
Lze to udelat tak že nastaviš na panelu zkryvat neaktivni ikony...
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
ono to ani nechce skryt jako neaktivni ikonu 
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- xor
- Začátečník

-
Nevím jak je to u starších chipsetů, ale když instaluju ovladače pro nForce 4 Ultra, tak se instalátor ptá, jestli chi nainstalovat nVidia IDE SW (nebo tak nějak). Pokud zvlím "yes", tak se ve Správci zařízení objeví NVIDIA nForce4 Serial ATA Controller namísto klaisckých Microsoftích ovladačů a potom se objevuje i ikonka "bezpečně odebrat hardware".
Takže záleží na ovladačích, nestačí jenom fakt, že je disk SATA.
Jinak zapojování a vypojování disků za chodu moc nedoporučuju.
Takže záleží na ovladačích, nestačí jenom fakt, že je disk SATA.
Jinak zapojování a vypojování disků za chodu moc nedoporučuju.
- Lugo
- Nováček

-
Jsem rád,že jsem našel toto téma mám stejný problém 
Zkoušel jsem i nainstalování SATY přes F6 při instalaci XP..napřed jsem instaloval obyč XP a ty sata disk našly ale jasně,že měl jen 120GB..při instalaci WXP s SP2 už vše běželo v pohodě našlo to disk už s reálnou velikostí...
Ale ve voknech se taky nemužu zbavit "ikonky" "bezpečně odebrat hardware" samozřejmě,že i pokud bych ho chtěl odebrat tak to win nedovili...tak to asi tak nechám pokud to nemá nějaký vliv na funkci,stabilitu nebo běh systému tak mi to nevadí
Zkoušel jsem i nainstalování SATY přes F6 při instalaci XP..napřed jsem instaloval obyč XP a ty sata disk našly ale jasně,že měl jen 120GB..při instalaci WXP s SP2 už vše běželo v pohodě našlo to disk už s reálnou velikostí...
Ale ve voknech se taky nemužu zbavit "ikonky" "bezpečně odebrat hardware" samozřejmě,že i pokud bych ho chtěl odebrat tak to win nedovili...tak to asi tak nechám pokud to nemá nějaký vliv na funkci,stabilitu nebo běh systému tak mi to nevadí
- Lugo
- Nováček

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
nevadi to ničemu;) nech to byt, maximálne dej na panelu zkrýt neaktivni ikony...Lugo píše:Jsem rád,že jsem našel toto téma mám stejný problém
Naposledy upravil(a) Dzin dne pát 16. čer 2006, 11:10, celkem upraveno 1 x.
- Cujo
- Mírně pokročilý

- Limoto
- Začátečník

- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: