NEC ND-4571A
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Kuchtik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To jo ale počítat s tím radši nebudu, vezmu radši tu LG, už to fakt hoří. Jo a tady je podrobná recenze na tu LG H20L http://www.cdr.cz/a/17207
CASE COOLERMASTER Elite 330 black RC-330-KKN1-GP, Zdroj SEASONIC SS-400ET-T3, 400W, 80Plus, CPU AMD Athlon II X4 635 (2.9 GHz, s. AM3, 95W) BOX, COOLER Gelid Solution Tranquillo, RAM Kingston HyperX 2x1GB DDR3 1600 MHz CL9 (KHX1600C9D3B1K2/2G), RAM KINGSTON HyperX blu Edition 2GB KIT DDR3 1600MHz CL9 (KHX1600C9AD3B1K2/2G)
MB Asus M4A785TD-V EVO - AMD 785G, DDR3, DVI+HDMI, s.AM3 ATX, VGA ATI Sapphire HD 6770 Vapor-X 1GB DDR5, DVI, HDMI, PCI-E , HDD WD Caviar Blue, 3,5" SATA II, 16MB - 640GB, HDD WD Caviar Blue WD10EALX, 3,5" SATA/600, 32MB - 1TB
- vonkuttenberg
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- vonkuttenberg
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Nahoře tlačítko "Hledat" -> http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ssflashingLukfi píše:stfu(ale já fakt nevim kde to vzít)
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- hanni
- Začátečník

-
Dnes mi dosla tato mechanika a mam problem s rychlostou citania CD a DVD...mechanika totiz nedokaze sama regulovat rychlost citania,toci stale na maximalne otacky...pustil som film v AVI aj DVD,stale to iste-toci na maximum.Podarilo sa mi zregulovat rychlost cez program na regulaciu rychlosti v Nere,ale to podla mna nie je uspokojive riesenie. Viete niekto,kde moze byt problem?Da sa to vyriesit softwarovo alebo je chybna mechanika?Pri takom hluku sa film absolutne neda pozerat...Druha mechanika LG4163B ide za rovnakych podmienok uplne potichu.
To Bathory: Ako sa Ti ta mechanika spravala pri testovani pri citani?
- vonkuttenberg
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Součástí Nera je program DriveSpeed, v něm můžeš dočasně mechaniku zpomalit. btw, už to asi vypadá že tady dělám reklamu Lite-onuhanni píše:Dnes mi dosla tato mechanika a mam problem s rychlostou citania CD a DVD...mechanika totiz nedokaze sama regulovat rychlost citania,toci stale na maximalne otacky...pustil som film v AVI aj DVD,stale to iste-toci na maximum.Podarilo sa mi zregulovat rychlost cez program na regulaciu rychlosti v Nere,ale to podla mna nie je uspokojive riesenie. Viete niekto,kde moze byt problem?Da sa to vyriesit softwarovo alebo je chybna mechanika?Pri takom hluku sa film absolutne neda pozerat...Druha mechanika LG4163B ide za rovnakych podmienok uplne potichu.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- hanni
- Začátečník

-
Prave ten Drive Speed pouzivam....to som vsak ani netusil,ze NEC si sam nedokaze regulovat rychlost citania
myslel som si,ze to je u mechanik bezne..zatial som mal iba LG a tam bola tato regulacia rychlosti uplnou samozrejmostou.Kamos ma NEC 3520 a tomu reguluje mechanika tak isto otacky sama....vyriesi toto novy FW aj u tejto? Ved regulovat rychlost mechaniky cez program mi prijde dost divne. 
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Vždyť jsem to v recenzi psal... točí jako divá a díky tomu se taky pěkně zahřívá.hanni píše:Dnes mi dosla tato mechanika a mam problem s rychlostou citania CD a DVD...mechanika totiz nedokaze sama regulovat rychlost citania,toci stale na maximalne otacky...pustil som film v AVI aj DVD,stale to iste-toci na maximum.Podarilo sa mi zregulovat rychlost cez program na regulaciu rychlosti v Nere,ale to podla mna nie je uspokojive riesenie. Viete niekto,kde moze byt problem?Da sa to vyriesit softwarovo alebo je chybna mechanika?Pri takom hluku sa film absolutne neda pozerat...Druha mechanika LG4163B ide za rovnakych podmienok uplne potichu.
Bathory
- hanni
- Začátečník

-
Trochu ma zmiatla veta:
"Mechanika je relativně tichá, pouze ve vysokých otáčkách je trochu víc slyšet. "
Mne teda vobec nepripada ticha...mam uplne tiche PC a toto na mna posobi ako letecka turbina prii starte..
A nedokaze si trebars casom pomocou novych FW sam regulovat rychlost podla potreby? Ak nie,tak sa jej zbavim a NEC uz nechcem nikdy vidiet.
"Mechanika je relativně tichá, pouze ve vysokých otáčkách je trochu víc slyšet. "
Mne teda vobec nepripada ticha...mam uplne tiche PC a toto na mna posobi ako letecka turbina prii starte..
A nedokaze si trebars casom pomocou novych FW sam regulovat rychlost podla potreby? Ak nie,tak sa jej zbavim a NEC uz nechcem nikdy vidiet.
- vonkuttenberg
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
hanni: no vis, ty se na to koukas trochu naivne. je snad logicke ze pri jakekoliv praci s mediem od nej chces maximalni rychlost ne? (s vyjimkou koukani na filmy na coz je specialni firmware, kterym to pak ale uz zase nezrychlis kdyz budes potrebovat) ... jesti si vybiral mechaniku do ticheho pocitace kvuli filmum, mel sis na to dat pozor a vybirat pecliveji, takze chyba neni v NECu, ale spis nekde mezi klavesnici a zidli :wink:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tak už nevím, jak jsem to měl napsat jinak. Pamatuji mechaniky, který dělaly kravál i při pomalých otáčkách (starší NECy např.) a ND-4571A je hlučná pouze ve vysokých. Problém může být i v médiu, když ho mechanika nemůže přečíst, tak ho roztáčí víc...hanni píše:Trochu ma zmiatla veta:
Mne teda vobec nepripada ticha...mam uplne tiche PC a toto na mna posobi ako letecka turbina prii starte..![]()
Bathory
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- hanni
- Začátečník

-
S tym,ze pri poskodenych mediach,ked napalovacka nemoze precitat data,roztaca rychlejsie suhlasim..to je vseobecne zname.Ale vobec nesuhlasim s tym,ze pri praci s mediami je pozadovana najvyssia rychlost...je pozadovana rychlost,ktora je nutna k danej operacii...a tocit DVD pri pozerani rychlostou 16x,ked je postacujuca rychlost 1 az 2x je totalna hlupost a neschopnost vyrobcu. Na takuto uvahu postaci aj obycajny sedliacky mozok
Mozno sa nato divam naivne,ale mal som zatial cest s mechanikami LG,ktore s tymto problem nemali a spravali sa pri praci s mediami inteligentnejsie,ako NEC. Takze zbohom NEC, LG H20L to isti...uz to neriesim.Proste nevhodna kupa a ja sa nemienim prisposobovat napalovacke,aby som jej pri pozerani filmu musel este regulovat otacky.
Vdaka za nazory a rady.
Mozno sa nato divam naivne,ale mal som zatial cest s mechanikami LG,ktore s tymto problem nemali a spravali sa pri praci s mediami inteligentnejsie,ako NEC. Takze zbohom NEC, LG H20L to isti...uz to neriesim.Proste nevhodna kupa a ja sa nemienim prisposobovat napalovacke,aby som jej pri pozerani filmu musel este regulovat otacky.
Vdaka za nazory a rady.