Díky za každou radu, nejsem zrovna odborník přes elektroniku
Nechodí mi LCD na EUROCASE
Moderátor: L4mka
- Smajchl
- Začátečník

-
Nechodí mi LCD na EUROCASE
Ahoj lidi, chtěl jsem se zeptat, koupil jsem si case (Eurocase) stříbrnou vepředu s LCD - 2místa, červeně podsvícený, digitální a pod ním přepínač. LCD nejdříve poblikávalo blbosti a teď tam svítí pouze nula. Jdou od toho 3 čidla. A když to přepnu na jiné čidlo tak pořád to samé. Jenom svítí nula. Poradí mi někdo, kde mám hledat náhradu?
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

V elektronice displeje z druhé strany je zasunutá malá hodinková baterie, která se ve tvém případě vybila. Musíš sundat celý přední plastový panel casu a vložit novou baterii. Jedná se o celkem častý jev u těchto nových skříní.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Smajchl
- Začátečník

-
no je tam malý plošák a z jedné strany jsou zapojeny 3čidla a je tam něco malého, černého, v čem by mohla být baterie, ale nejde to nijak otevřít. Asi to budu muset odpájet, nebo nevím. Kdyžtak zkusím udělat foto a poslat to sem, ale nevím nevím.prf.KuBA píše:V elektronice displeje z druhé strany je zasunutá malá hodinková baterie, která se ve tvém případě vybila. Musíš sundat celý přední plastový panel casu a vložit novou baterii. Jedná se o celkem častý jev u těchto nových skříní.
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Myslím, že bylo potřeba něco šroubovat, ale nejdenalo se o nějaký složitý zákrok. Ten "prostor" pro zasunutí baterie byl v mém případě po odejmutí horní vrstvy celkem jasně viditelný, přičemž samotná výměna byla záležitost okamžiku. Pořádně se podívej, prohledej ten plošný spoj, někde na něm to musí být.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Smajchl
- Začátečník

-
dobře, díky moc, podívám se ještě jednou a pořádně a dám vědět zítraprf.KuBA píše:Myslím, že bylo potřeba něco šroubovat, ale nejdenalo se o nějaký složitý zákrok. Ten "prostor" pro zasunutí baterie byl v mém případě po odejmutí horní vrstvy celkem jasně viditelný, přičemž samotná výměna byla záležitost okamžiku. Pořádně se podívej, prohledej ten plošný spoj, někde na něm to musí být.
- Smajchl
- Začátečník

-
tak sem se chtěl podívat na něco, co byla malé, jako baterie do hodiněk a plochého, jenomže mi zůstalo v ruce, nějak se oddělalo. Display dále svítí jen nula. To co jsem "urval" je jako pouzdro na baterii do hodinek, je to z umělé hmoty a bylo to asi přilepené k plošáku, ja tam nějaká bílá srajda. No ale uvnitř toho černého pouzdra je buď zničená baterie, nebo je to celé něco jiného. Protože když jsem to vyndal tak to vypadalo jako kroužek z mědi (asi) uvnitř takovej proužek meděnej smotanej a nahoře byl plíšek a na tom ještě jeden malý kulatý plíšek. Tak nevím. Nic jiného tam není.prf.KuBA píše:Myslím, že bylo potřeba něco šroubovat, ale nejdenalo se o nějaký složitý zákrok. Ten "prostor" pro zasunutí baterie byl v mém případě po odejmutí horní vrstvy celkem jasně viditelný, přičemž samotná výměna byla záležitost okamžiku. Pořádně se podívej, prohledej ten plošný spoj, někde na něm to musí být.