Nechce se to spustit :-( Asi něco s MB nebo procesorem

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Jebi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Nechce se to spustit :-( Asi něco s MB nebo procesorem

Příspěvek od Jebi »

Zdravim,

Mam pár dní novej comp, kterej teda těch pár dní fungoval celkem vpohodě. Pak jsem ale změnil takt procesoru z 200 na 230MHz.. Po potvrzení se poč. restartoval, ale když mělo dojít k načítání windowsů, tak jsem se dozvěděl, že nějaký systémový soubory jsou vadný. Moc jsem to neřešil a zmáčkl reset. Jenže od tý doby už nenastartuje ani bios .. všechno v bedně běží, ale prostě se nic nespustí. Zkoušel jsem i ten HDD odpojit a taky resetovat bios, ale beze změny.

Je možný, že by 10 vteřin pod 15% overclockingem něco napáchalo?? Docela by mně zajímalo, co teď asi tak můžu dělat, poradí někdo?? :((

//edit Wilik - presun z s939 desek
Jebi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

...

Příspěvek od Jebi »

.. Jo a zapomněl jsem dodat.. Mam AMD64 3000+ na DFI nF4 Ultra Infinity .. ten disk je WD2500KS.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

jj precti si dulezite thready v sekci AMD cpu. Dozvis se ,ze pokud zvedas FSB musis mit bud stejne rychle pameti nebo nastavit delicku. Taky zjistis ze SATA 1/2 jsou porty radice na chipsetu, kde kdyz zvedas FSB kolabuji disky. Resi to externi radic v portech 3-4.

Prvni si precti par clanku o takteni a pak se do toho pust. Normalne zajed na seznam.cz a napis jak "pretaktovat PC"

Resetuj CMOS(jumperem na desce najdes v manualu) a vse pojede na defaultu, problem vyresen, ne?

// presne tyhle linky mam pro lidi jako ses ty ,nic nevim ale udelam machra a zataktuju si"

http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=10427
http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=7138

// doufam ze si to precte nejaky admin a udeli ti puntickovanou "lamackou" kartu.
Jebi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jebi »

Hm, tak teda díky, no .. jsem netušil, že by to mohlo mít takový katastrofální následky .. zajímavý je, že ani ti lidi, co se v tom vyznaj, kterejch jsem se ptal, mě na to neupozornili.

Vtip je ale v tom, že jsem to resetoval tim jumperem .. i jsem pak zkoušel vytáhnout baterku, ale ani jedno z toho nic nezměnilo.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Jebi píše:Vtip je ale v tom, že jsem to resetoval tim jumperem .. i jsem pak zkoušel vytáhnout baterku, ale ani jedno z toho nic nezměnilo.
promin lumo, ale nenapises ani jakou mas desku, tak opravdu nevim - cetl si FAQ jak se mas ptat? Jinak u desek MSI je v celku bezne ,ze musis mit vyndanou baterku/jumper treba pres celou noc.

taky pokud mas nForce2 tak je tam trosku blby zpusob ukladani FSB=problemy.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“