jak presne urcit teplotu procesoru s jadrem Barton?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

safrdA
Začátečník
Začátečník

jak presne urcit teplotu procesoru s jadrem Barton?

Příspěvek od safrdA »

Dobrry den, mozna se to tu nekde probiralo, ale me se to nepodarilo najit. poridil jsem si procesor AMD AthlonXP s jadrem Barton, ale zda se mi, ze to nejak moc topi. jenze kazdy monitorovaci program ukazuje jinou teplotu. Napriklad Everest ukazuje CPU 24 a CPU dioda 60 (jaky je mezi tim sakra rozdil???) oboji v klidu. asus probe ukazuje CPU 45, a ja proste nevim cim se mam ridit. poradte mi prosim nekdo.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

V biosu bude ta spravna teplota. Aby jsi teplotu videl ve windows, pouzij program speedfan..
Je ale taky mozny, ze to deska ukazuje blbe..
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

případně další soft - Everest
ntb alzabook/rtx3070
safrdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od safrdA »

no everest ukazuje cpu 22 a cpu dioda 59. muze mi nekdo vysvetlit rozdil mezi cpu a cpu dioda? speedfan ukazuje 40. bios ukazuje tak 53-58, vse v klidu. a ted babo rad...
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Spíš mě to přijde že v každým programu (speedfan nebo Everest) máš blbě nastavený čidla a proto ti to háže jiný hodnoty.
ntb alzabook/rtx3070
qwertz5
Nováček
Nováček

Příspěvek od qwertz5 »

Bartona jsme s bratrem měli, konkrétně 2500+, pokud teď nevíš a je to třeba v těch programech špatně nastavený, rozhodně se řiď teplotou v Biosu, naše Bartony měly také zhruba 50-58, takže to máme skoro stejný :wink:
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

safrdA píše:no everest ukazuje cpu 22 a cpu dioda 59. muze mi nekdo vysvetlit rozdil mezi cpu a cpu dioda? speedfan ukazuje 40. bios ukazuje tak 53-58, vse v klidu. a ted babo rad...
Ver teplote v biose :wink:
Samozrejme uplne presne to taky nemusi ukazovat, ale "biosova hodnota" je nejpresnejsi.
safrdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od safrdA »

a jak se daji ty cidla nastavit?
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

bios vetsinou ukazuje teplotu zespoda, mela by bejt vo neco nizsi nez ta z diody v jadre
ty teplote, co ukazuje dioda se va vetsinou verit

btw comas za desku?
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Dr Meduza píše:bios vetsinou ukazuje teplotu zespoda, mela by bejt vo neco nizsi nez ta z diody v jadre
ty teplote, co ukazuje dioda se va vetsinou verit

btw comas za desku?
Nechci nic rikat, ale me v ASUS Probe se ukazuje teplota rekneme 45-50 stupnu a v everestu u diody 70-75 stupnu :) Tak cemu verit? Chladic je relativne studenej :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

No monitorovací program od Asusu je fakt vymakanej! Sám jsem měl A7V 600 a AsusProbe je fakt supr!

Ale není nad BIOS!! tam je to na 99% správně! Jinak kontrolovat správné uchycení chladiče! (měl by být zespodu teplý) a nezapomenout na pastu!!
Optymální teplota bartne je kolem těch 50*C v zatížení! Pokud někdo používá default nastavení CPU tak doporučuji snížit voltáž CPU! těch 1.65V je opravdu moc! Mě pracuje CPU 2500 barton na 3200+ 200MHz při 1.45V teplota max 48*C 2100 ot 8cm fan Je pravda že co kus to originál tj. každý procesor zvládne věčí či menší fregvenci podle toho jak se "povedl"

Everest je na prd! Nej je opravdu buď výrobcem dodávaný soft ( Gygabyte - easytune// Asus- PCprobe// MSI- Corecell) nebo fakt jen ten BIOS!
safrdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od safrdA »

mam desku Asus A7N8X deluxe, procesor je v zakladnim nastaveni, netaktovanej. everest ukazuje teplotu diody tak kolem 63, bios kolem 58... AsusProbe ukazuje teplotu procesoru 40! tak a co ted? chladic mam jen od amd, co byl u toho, nebo obycejneho colling mastera. u obou jsou teploty priblizne stejne. a chladic je rekl bych docela dost horky, takze by mel sedet! nerad bych ten procesor odpalil, tak to zatim nezatezuju, ale ra d bych ho do budoucna taktnul... jenze co s tim? davat 1000 za chladic si nemuzu dovolit :-(
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

safrdA píše:mam desku Asus A7N8X deluxe, procesor je v zakladnim nastaveni, netaktovanej. everest ukazuje teplotu diody tak kolem 63, bios kolem 58... AsusProbe ukazuje teplotu procesoru 40! tak a co ted? chladic mam jen od amd, co byl u toho, nebo obycejneho colling mastera. u obou jsou teploty priblizne stejne. a chladic je rekl bych docela dost horky, takze by mel sedet! nerad bych ten procesor odpalil, tak to zatim nezatezuju, ale ra d bych ho do budoucna taktnul... jenze co s tim? davat 1000 za chladic si nemuzu dovolit :-(
Everestem se nerid, vzdyt jsme ti to tu uz psali!!!
Rid se biosem, ve windowsech se divej na teplotu pres ten Asus Probe, ten by si mel brat tu hodnotu z biosu, jakozto i ostatni programy, ale ty s tim maji obcas pekelne problemy a teploty si vymysli!!
Jako napriklad, ze chipset ma po zapnuti pc 70st.C a tak podobne...
Co porad mas s tim everestem :)

//edit
Pokud chces taktovat, tak pocitej s tim, ze ten chladic budes muset stejne koupit.
Naposledy upravil(a) Palec123 dne stř 26. dub 2006, 08:10, celkem upraveno 1 x.
Gizmo_CZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gizmo_CZ »

Tak proč hned 1000Kč za chladič? naprosto super je tenhle!! a za 330Kč!!
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25595

A nebo ten samý, ale svítící o 20Kč dražší.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25598

A nebo trošku dražší s regulovyným fanem 1700/3000 rpm a mědí
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26041

Jinak box chladič je první co jsem "vyhodil"!! Hrůza hluk, a teplota o 10*C vyšší!!

Asus probe je docela spolehlivý ale pozor aby jsi měl nainstalovené ovladače na čipset! Stalo se mi že bez ovladačů (nevím co to má ale s tím společného) mě AsusProbe ukazoval o 10*V vyšší teplotu CPU!?

Jinak aby jsme se drželi tématu tak asi nejspolehlivější měření teploty je (aspoň tak to vyřešil kamoš) koupit si digitální malý teploměr s čidlem a to čidlo nalepit zespodu na CPU, teploměr si "vmontovat" do pozice pro mechaniky :-) je to 100 % spolehlivé, ale zase raději bych to vyděl přímo na obrazovce že?
safrdA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od safrdA »

s Everestem nic nemam, ale tak myslel jsem, ze jestli bere teplotu z nejaky diody CPU, mohlo by to odpovidat... tak koupim nejaky lepsi chladic a pastu a uvidim, co to udela... snad to nebudou penize vyhozeny do luftu...
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Na ten everest a diodu se vykasli... Proste se divej do asus probe :)
Jinak v Probe je teplota o par stupnu (az o 10) nizsi nez v biosu :)

Kdyztak si projdi tohle:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

takze u A7V8x-x a A7V600 bios nebmeri teplotu z CPU diody ale z SMD termistoru ktery je uprostred socketu napajen na desce a nema kontakt ani se spodkem CPU. teplota z CPU diody se pouziva jen pri ochrane proti prehrati . tudiz je zde velka chyba mereni , nejvetsi je pri maximalnim zatizeni kdy okolni napajeci obvody ohrivaji desku a po plosnem spoji se prenasi teplo ktere ohriva cidlo.
takze spravna teplota u tehle desek se snad ani zjistit neda .
treba jsem zkousel meho bartona na jedne desce od GB a mel pri zatizeni o 9°C mene u vodniho chlazeni .
to ze asus probe a bios ukazuji jinou hodnotu je podle me tim ze bios pouziva teplotni kompenzaci (pricte nekolik °C)
Thief3
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

!!!!

Příspěvek od Thief3 »

Mne napríklad ukazoval každý soft inú teplotu flash bisou a mal som po probléme teraz to ide presne v každom softe cca 1C hore dole.
Procesor: AMD Athlon64 3000+ Venice s939/ MB: MSI nForce3 K8no2FX/RAM:2x512 DDR 400Mhz/Grafika: ATI Radeon X1950GT/HDD: 320GB + 40GB WD/Mechaniky: CD- RW SONY/DVD-RW LG/Monitor:LG 19 FLATRON/Repro:Genius 5+1/
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Máš na desce poslední verze biosu a PCProbe?
Já jsem kdysi na A7V333RUF zjistil, že v závisloti na kombinaci bios-Probe to ukazovalo pokaždé zcela něco jiného (10°C rozdíl do plusu i mínusu jako nic). Další bios a nová verze Probe toto odstranily.
filda2003
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: !!!!

Příspěvek od filda2003 »

Thief3 píše:Mne napríklad ukazoval každý soft inú teplotu flash bisou a mal som po probléme teraz to ide presne v každom softe cca 1C hore dole.
to je tim, ze teplota v CPU kolisa a kardy program si tu teplotu z cidla vycte v trochu jinou dobu :wink:
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“