NEC ND-4571A

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

hanni píše:ked napalovacka nemoze precitat data,roztaca rychlejsie suhlasim..to je vseobecne zname
Já jsem se teda setkal s mechanikama který když nemohly CD přečíst tak naopak naprosto brutálně rychlost snížily (to už se to pak ani netočí, jen kontrolka bliká a vydává to takový všelijaký zvuky).
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Lukfi píše:
Bathory píše:Problém může být i v médiu, když ho mechanika nemůže přečíst, tak ho roztáčí víc...
Hele vim že přes tohle seš tady odborník ty, ale tenhle výrok mi přijde jako naprostá kravina...
No není. Některý mechaniky to maj ve firmware takhle nastavený. Vložíš disk-snaží se ho na číst-nejde-zvýší rychlost-znovu nejde-opět zvýší rychlost a postupně až na max.-nejde načíst-sníží rychlost na min a to celé se opakuje několikrát, pak se mechanika zastaví a je hotovo. Některý zase při neschopnosti načíst roztáčí disk jako když túruješ motorku... každopádně jak už bylo mnohokrát napsáno, tenhle NEC jede na max stále (mám ho ještě v kompu a právě jsem to znovu zkusil), ale nepřipadá mi až tak moc hlučný a při porovnání s NEC ND-3520A je to jako nebe a dudy.
Bathory
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

Ja nemam s NECmi skusenosti,ale mne teda pripada pri mojom tichom PC hlucny poriadne.Ja osobne som sa este s mechanikou,ktora pri citani tocila stale na max ani nestretol...a to som teraz schvalne dnes aj v praci obehal rozne PC s roznymi mechanikami,CD,DVD,DVR-RW,ale ziadna z nich netoci stale na maximum. Ale kaslat nato,kazdopadne pojde prec.
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Zaujimalo by ma ci mala tento problem aj NEC 4551a? Lebo ju mozem este zohnat a nechcem mat podobne problemy, ze mi bude pri pozerani DVD filmu tocit stale MAX.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Nebyl náhodu nějakej plug-in/update do WinDVD, kterej automaticky snížil rychlost mechaniky? Ale tohle mě na NECu taky štve, naštěstí filmy hodim do starý, dnes už na plnou rychlost silně vibrující, Toshiby, tak tohle zvládá v klidu...
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

cize aj 4551 je na tom tak isto, no nic asi sa pozriem po niecom inom...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Jo, neumí to. Jako s vypalovačkou a mechanikou celkově sem s ní 100%-ně spokojenej, ale na filmy mám svojí Toshibu.
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

a co zkusit DVD Idle?
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

mirkee píše:Zaujimalo by ma ci mala tento problem aj NEC 4551a? Lebo ju mozem este zohnat a nechcem mat podobne problemy, ze mi bude pri pozerani DVD filmu tocit stale MAX.
Má... druhý odstavec shora:
http://www.cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=1970010106
Bathory
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

sonoluca píše:a co zkusit DVD Idle?
Myslis,ze toto vyriesi problem s hlucnostou...pri tom tahani dat do zalohy (cachovani) ta mechanika bude slapat na max...cize hlucnost bude,len nie tak dlho.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

pro cteni a prehravani pouzivam porad DVD-ROM protoze je pravda ze i NEC ND-4551 je pri cteni a prehravani hlucnejsi, co se tyce cteni poskozených médii tak myslim ze u CD to vyzene do maximalnich otacek ale u DVD to zase snizi na nizsi....
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

dnes sem si prinesl domu NECa 4551 a musim rict, ze hlucnost pri plnych otackach je srovnatelna s LG4167. Muj LiteOn 1673 je urcite hlucnejsi.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

Mne ale neslo ani tak o hlucnost,ako taku..ale o hlucnost pri prehravani videa,DVD,pozerani fotiek,hrani hier a pod.LG ma multispeed a ten reguluje otacky podla potreby..NEC je v tomto poriadny shit.
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

Hosi chci koupit new mwchaniku ma stara LG sice ma cist dvd-+r/rw jenze r cte max 2x(ma 16x) rw nikdy neprecetla a to mam tu samou uz druhou prvni byla na rekalmaci dalimi novou rychlejsi a porad to same takze LG vubec neverim tak jakou mam do 1500,- koupit hlavne kvalitni prace s dvd(rychle cteni zapis hlavne r/rw pri co nejmensi zatezi procesoru) mam vzit tu NEC ND-4571A nebo jakou??? :( :(
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Tak tvojim poziadavkam by mohla vyhovovat ASUS DVR-1608P2S.
Fredy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fredy »

zase uz prilis pomaly paleni cd aspon tech 48x by mi mela tahle ma 40x
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

A co třeba osvědčenej NEC ND3550 - ND4551? BTW na výběr mechaniky je tu jinej thread
hanni
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hanni »

Nasiel som velmi jednoduchy sposob umravnenia tejto mechaniky - program AnyDVD...daju sa tam nastavit tri polohy rychlosti : pomaly a ticho,stredne a rychlo zvlast pre audio,video a ostatne operacie (palenie,kopirovanie a pod.).Super vec.
ghf
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

label flash

Příspěvek od ghf »

na mechanice NEC 4571 A nemůžu rozchodit popisování medií.
Zkoušel jsem asi 4 druhy Nera a nikdy se mi v něm neobjevila ta ikonka pro vypálení popisu media-nahoře v liště. Chci zkusit popsat obyč. DVD zespodu ale zatim nic. nebo nejaky jiný program?
Core2 Duo E8200, Asus P35 - P5KC, Sapphire 3870 512 MB- DDR4, 2x1024 DDR2 Corsaire 800 CL 5 5 5 12, Maxtor 400 Gb.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zkus spustit přímo ten Nero Cover Designer...
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“