*** Sekání PC při 3D hrách - po 2. ***

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Rypi
Začátečník
Začátečník

*** Sekání PC při 3D hrách - po 2. ***

Příspěvek od Rypi »

Už jsem tu jednou psal, že se mi něco stalo asi s deskou, a při 3D hrách se sekal PC. Tak jsem poslal desku na reklamaci, přišla nová a proběhl celej 3D mark06! Ale zta 2 dni už zase neproběhne, ale sekne se. Čim to doprdele je????????? Mám AMD64 3200+, DFI LP Nf4, GeForce 6600GT, LCpower 550W. Měl sem přetaktovanej CPU i grafiku.... ale to má každej ;-)
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

předně zkus jestli to funguje i bez přetaktování. pokud ano, máš takty příliš vysoké. samozřejmostí při taktování jsou testy cpu (např. prime95), pamětí (memtest) a grafiky (3dmark) na stabilitu.
Měl sem přetaktovanej CPU i grafiku.... ale to má každej
já ne 8-)
Rypi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rypi »

jj bez přetaktovani to taky blbne..... sem z toho celej naštbanej. PC za 25 000Kč a žadna hra nejde...
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

Vyzkoušej jiný zdroj.
Kvůli němu jsem se s PC trápil více než rok,jo a byl to značkový Chieftec 360w
Rypi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rypi »

nemam možnost vyzkoušet jiny. kamoši maji 350W Eurocase!!! :-D jo ted sem vypnul taktovani a 3D mark proběhl. ale předtim prběh i s taktovanim. A před dvouma měsícema sem tim nák odpálil desku. prostě uplně spadnl výkon a moc se to sekalo.. tak sem ji reklamoval a docela to jede... je to ale práce, hlavně že v sestavách s 350W eurocase to jede. Doprdele ja mam smulu
Rypi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rypi »

No tak ted hraju NFS:MW a občas se to sekne až na 5s ale pak se to rozběhne (to dřiv dělalo taky, ale pak to přešlo v sekani uplně, a reset)
Je možný, že se to takhle seká že mám jen 512RAM a nenačte to všechny textury, ja myslim že jo, protože mam FPS 70a prostě občas jakoby to muselo načist textury, tak se to sekne....
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Rypi píše:jj bez přetaktovani to taky blbne...
Rypi píše:jo ted sem vypnul taktovani a 3D mark proběhl. ale předtim prběh i s taktovanim.
tak jak? :whaasup:
Rypi píše:A před dvouma měsícema sem tim nák odpálil desku. prostě uplně spadnl výkon a moc se to sekalo.. tak sem ji reklamoval a docela to jede... je to ale práce, hlavně že v sestavách s 350W eurocase to jede. Doprdele ja mam smulu
buď je chyba v hardwaru, nebo mezi židlí a klávesnicí, každopádně zkus ze sebe vymáčknout nějaké kloudné informace, hlášky "se to sekalo" a "docela to jede" se jaksi k řešení tvého problému použít nedají :sleepy:
Rypi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rypi »

mezi židli a klavesnici neni. PC sem dostal na vánoce. po 2 měsících se začaly hry hodně sekat, pak se sekly, obraz a zvuk zustal 5-10sekund a pak se resetoval PC. Tak sem přendal grafiku do 2. PCIe slotu. Tam se to už nesekalo uplně, ale byl hrozně malej výkon. (3Dmark 06 předtim 1500 bodů, ted pri posraný základce jen 900bodu. Tak sem reklamoval ZD a jede to. Ale bohužel ted když hraju NFS:NW a tam se to občas sekne na 5-10s a pak se to zase rozjede. Tím samym to začínalo, když se začala kurvit deska. Týden po tom už se to sekalo uplně a restartoalo po chvilce hraní. Tak mám strach abych ji neodkurvil zase.....
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

zkoušel jsi ten memtest a prime? mimoto ta rada na test jiného zdroje se zdá jako dobrý nápad, pokud je ten tvůj kousek nestabilní, může tohle způsobovat
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Rypi píše: mám jen 512RAM a nenačte to všechny textury, ja myslim že jo, protože mam FPS 70a prostě občas jakoby to muselo načist textury, tak se to sekne....
no seknuti to urcite zpusobuje(samotny WXP si u me sezerou cca 300mb) co potom zbyva pro hru jako je NFS:MW. Ale urcite to nesekne PC :oops:

bylo by dobre taky vyloucit SW zavadu(bezi to 2 mesice a pak spadne vykon v 3D marku o 300 bodu - nemuze to byt spyhnus na pozadi WXP?) To je v celku normalni...

Teploty jsou OK?
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

a co s tím OC? psal si, že když to vrátíš na default, tak je to furt stejný a pak si napsal, že při taktech na default je to už ok a to si nevysvětlil... jakože taky mě napadá ten zdroj, že kolísáním napětí ti prostě podemílá tu MB a časem ju podemele tak, že to holka taiwanská nedá... to je u zdrojů fakt celkem normální.. mělo by to souvislost i s tím OC
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Rypi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rypi »

takže, prime i memtest v pohodě. Předtim při přetakztovani jel 3D mark jednou, podruhy ne, ted mi projel už 2x takže se to asi vylepšilo... score v 06 nespadlo o 300bodů, ale o polovinu(600-800b) dělal to i nově nainstalovanej windows, pak se to seklo uplně, vereklamoval sem desku, a už to jede. až někdy koupim další RAmku tak to bude v poho, jen se bojim, aby sem desku znova neodpalil...
Rypi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rypi »

tak už je to tady. ze dne naden . se to sekne na 5s a pak restartuje. asi se už zase odpalila deska. takže ji asi odpalil zdroj. nemuže to byt grafika? zeptám se v servisu, a asi reklammuju zdroj a desku, jestli mi reklamaci desky po 2. vemou, když sem ji zničil....
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“