Před 20min jsem normálně seděl u PC a serfoval, četl jsem si na hokej.cz a vytuhl mi kompl... chvíly jsem čekal a nic, tak dám restart a nenajede, restart a najedemi menu jestli chci nouzovej režim, dám jej , dostanu se do oken a po pár sekundách opět vytuhne... vypnu na 15s.. zapnu nenajede nic... čumím na ledky na zakl desce a podle nich prej průser s ramkama, vytáhnu novou 512 co mám 3měsíce a nechám jen 256... najede kousek dál v inicializaci a skončí při signalizaci "Initializing Hard Drive Controller - This will initialize IDE drive and controller" .... nevím ale hadr mám taky tak 3 - 4 měsíce novej..... a jestli mi odešla deska tak to potěš páč mám ve škole spoustu projektů a nemám prachy na novou... Nějaké nápady či návrhy?!!? Moc dík
sestava: zákl. deska MSI KT3 Ultra2
CPU AMD Athlon XP 1400+
hadr Seagate Baracuda 160GB
768DDR , Win XP profíci, ale s tou nádhernou hláškou že mám pirácký windowsi.... Pokud jsem se někde dopustil jakékoliv chyby tak se omlouvám ale píšu to narychlo a docela bi mi bodla rychlá a funkční rada... moc, moc dík za každý nápad
nee kondíky jsou na pohled v pořádku, nejsou nafouklý ani prasklý... navíc kdyby nějakej rupl tak by tu byl puch jak blázen... toho bych si určitě všiml...
Už jsem zkoušel i všechno na IDE odpojit a najel až na hledání čehokoliv z čeho by mohl bootovat... pak jsem dal na hadr druhej IDE kabel... nic, nebo vlastně jo na druhej restart najel do oken a opět vytuhl... teď jsem byl u kámoše dát hadr k němu a v poho, pro zichr jsem si vše potřebné z c: skopnul na D: kdyby byl potřeba formát, ale to bych nerad protože fakt potřebuji dělat v určitých programech a všechno znovu instalovat a sprovozňovat...
to bych sice mohl, ale nevidím důvod v čem by to mělo pomoci?!??! Celou dobu to s tím fungovalo bez problémů a zdroj taky jede.... snad jedině že by zrovna ta zásuvka kterou jsem tam měl odešla... to zkusím dát jinou... njn ale ono to vlastně najelo dvakrát do oken ale po pár sekundách, dejme tomu po 5 to vytuhne... kámoš říká že vir, ale to se mi nezdá že by spůsobil problém již při statovacích a bootovacích sekvencí... fakt nevím asi to hodím do Moravy páč ještě kousek a stejně nás to vytopí... všechno na ****
no to asi jo, ale přesto mi to na zdroj moc nesedí... navíc to by se nestalo jen tak během chvíle... došlo by tam ke kolísání nebo postupnému nárustu či úbytku... a to by PC doktor řval na poplach... zkusím ještě pár věcí a asi to pak někam zanesu páč se bohužel budu muset o víkendu věnovat baráku a vodě a na PC nebude čas...
Tak neptej se mě jak nebo proč, ALE jedeto začal jsem mu vyhrožovat formátem a novou instalací Win Xp a pohrál jsem si s opravou, pak tam "nějak" hodil nějakej starší profil a?! A jedeto ještě jsem si konečne sedl a dal prácci s tím zjistit jak se jmenuje ten proces který ověřuje platnost oken (pokud to někoho zajímá tak WGATray) ten jsem vypl a rychle přepsal ten soubor v systému32 no a už mi to jede no problémo doufám že to vydrží.... málem jsem už půjčoval celou sestavu abych postupně všechno vyzkoušel oddělat a nahradit novým ozkoušeným HW každopádně dík za zájem
Tak nakonec to dopadlo tak ... tvrdě... Deska nová, procesor novej a i zdroj novej... všeho všudy mám nové PC páč disk, ramky a grafárnu jsem kupoval před půlrokem... a co s tím starým?! Deska je out a zbytek jde do bazaru... jo a nikdo nakonec nebyl schopnej zjistit co je vlastně špatně a co je porouchaný páč chvílu to jelo, chvílu ne... někdy zlobily ramky někdy CPU někdy deska a to různě i když byly na jiné sestavě.... prostě docela slušná záhada a asi těžku můžu po někom chtít aby za tšch pár stovek co mě to stálo si dal tu práci sehnal si podklady a třeba to proměřoval na osciloskopu nebo tak.... sečteno podtrženo svedlo se to na starý vyschlý elektrolity, i když na pohled vypadají skoro jako zánovní
docela bych aji věřil, že to mohl způsobit zdroj, protože nekvalitní zdroje mají ve své moci záhadně odpalovat komponenty z ničeho nic... jedním zdrojem od výrobce Toptech sem odpálil 2xGeForce 2 a taky sem netušil proč... jak se dočteš všude tady - zdroj je základ a dost často se jeho význam podceňuje! být tebou tak koupím novej tak jak tak... nebo budeš za 2 měsíce tam jak předtím
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
Tak to by mě teda zajímalo co je podle tebe kvalitní zdroj?!?! Jaká musí mít kritéria nebo tak?!? Nevím ale podle mě nemusí nutně znamenat
vyšší cena -> větší kvalita (v jakýchkoliv parametrech) .... ono podle mě není zase až tak extra důležitý, jestli ti bude "pouštět" přesně 12V (a jiné) nebo bude kolísat třeba v rozmezí 11,95 - 12,1V ... podle mě je mnohem důležitější jak je vyřešono zapnutí a vypnutí, protože právě v těchto chvílích tam různě mohou (a pravděpodobně se i tak děje) vznikat až neuvěřitelně velká napětí a potažmo i proudy... a to právě nevím jestli je v tomto rozdíl oproti dražším zdrojům... jak říkáš zdroj asi podceňuji a nikdy jsem se PC zdroji nijak extra nezabíval
tak jakože to je těžký... kvalitní zdroje by neměly mít skoro žádný kolísání napětí, ale je fakt, že když se tomu tak děje tak většinou to tomu moc nevadí a kondíky to ňák vyrovnaj a vyfiltrujou... co dodává při startu je věc druhá a myslim, že asi i závažnější.. to je fakt.. taky je fakt, že sice píšu, že se ta důležitost zdroje často podceňuje a sám sem jeden z těch co mají EC 400W zdroj a hlavu si s tím moc nelámou... EC by měly být snad takovej zdravější průměr, ale je fakt, že když si koupíš zdroj od firmy která se zabývá vyloženě jenom výrobou zdrojů tak asi budou víc věcy znalí a budou mít kvalitnější přepěťový ochrany a větší kvalitu... mám zkušenosti s opravdu šitovým zdrojem zn. Toptech a na takový je třeba si dávat opravdu bacha! ten zdroj mi odhulil 2 grafiky a navíc se hodně často restartoval komp asi proto, že napětí CPU kleslo na neúnosnou míru
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda