Zkušenost s HP ReNew programem?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
smaik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Zkušenost s HP ReNew programem?

Příspěvek od smaik »

Máte někdo zkušenosti s HP ReNew programem?
Schizos
Začátečník
Začátečník

HP renew program

Příspěvek od Schizos »

1. Celkom ožehavá téma na živě.cz na fóru i v poradni...
2. Samotný program by mal byť v pohode, ide o používané, vrátené nb, ktoré prešli prehliadkou v HP a znovu sa predávajú so štandardnou zárukou.
3. Problémy sa môžu vzťahovať len na jednotlivé modely, keďže ide o
paralelný dovoz jednotlivých nb:
a) Staršie modely, pre ktoré už nie je servisná podpora
b) Modely neurčené pre český resp. slovenský trh (Pavillony, Praesaria),
kde chýba technická podpora. (v týchto končinách nie sú na ne
súčiastky)
4. Takže hlavný problém spočíva v predajcovi: Často sa totiž nb bez medzinárodnej záruky musí reklamovať práve u neho.
a) Väčšina predajcov týchto repasov nedisponuje potrebným servisným
certifikátom na opravu nb HP (HP preferred partners)
b) V záujme čo najväčších obratov za predaj lacnejších modelov
nemajú zveľadený systém postpredajnej starostlivosti o zákazníkov
(česť výnimkám).
Nakoniec najväčším, najagresívnejším slovenským predajcom s dosahom do Čiech je hpimport, ktorý sa tvári ako "výhradný dovozca" hp nb na jednej strane, v skutočnosti však ide zahlcovača občianskej inzercie. Čo sa týka vzťahu k zákazníkovi, tento sa pohybuje na hrane zákona.
smaik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zkusenosti s hpimport

Příspěvek od smaik »

Musim rict, ze prave o tu spolecnost (hpimport) my jde. Nasel jsem si u nich notebook HP NX8220 coz je model u nas bezne dostupny. Podle jejich informaci by mel byt uplne novy, mel by mit 1 rok mezinarodni zaruky a dalsi 2 roky zaruky garantovane firmou a to i v CR.
Napiste mi pls jake mate zkusenosti s touto spolecnosti.
dekuji
Schizos
Začátečník
Začátečník

hpimport

Příspěvek od Schizos »

S firmou Athenas s.r.o., hpimport, gildir, predajpc, či ako sa volajú mám ja a moje blízke okolie pomerne dlhotrvajúcu a nepriaznivú skúsenosť, ktorá by nutne musela byť obšírna a naviac osobná. Neviem presne čo by ste potrebovali vedieť, tak len pikošky: Veľa ľudí aj z Čiech pozná najväčšie panelákové sídlisko Československa, Petržalku v Bratislave, kde v jednom dvojizbovom byte predávajú a uskladňujú nb. Na stránkach avizovanú predajňu nemajú, majú len akúsi dohodu s predajňou predávajúcou mobilné telefóny, občiansku inzerciu zahlcujú ako erotická agentúra zoznamku a fórum na stránkach hpimport je tvrdo cenzurovaná "one man show" (zaujímavá vedľajšia postava na fóre je "náš technik", ktorý dokáže hocičo s hocijakým nb od hp)... Treba však povedať, že keď sa na túto firmu sťažovali iní, tak vysvitlo, že niektorí od nich nb kúpili, dokonca boli spokojní.

Čo sa týka nx8220, tak to je ten lepší prípad pre Vás, pretože pokiaľ ho získate, nemusíte byť v prípade problémov aspoň rok, keď sa niektoré tie muchy prejavia, odkázaný na predajcu. Mne sa od nich nb nepodarilo získať, ale môžem Vám podať niekoľko rád:
1. Nesmiete mať veľa otázok: pán Hromada, sa vôbec do nb nevyzná.
2. Musíte byť poddajný: pán Hromada je veľmi ctižiadostivý podnikateľ so slabou pamäťou a pokiaľ mu budete pripomínať jeho sľuby, tak prepadáva hystérii.
3. Musíte byť trpezlivý: ak je pri nb uvedené dodanie 1-2 dni, tak sa pripravte na to, že to vôbec neplatí (výhovorka sa nájde). Všeobecne platí, že čím výhodnejší nb, tým je väčší problém ho získať.
4. V prípade, že ste ochotný toto postúpiť (nie každý nb je u neho najlacnejší), tak Vám ešte môžem poradiť, aby ste si tam nedávali konfigurovať nič, čo tam od výroby nepatrí. Napríklad pri výmene klávesnice ide už o pomerne veľký zásah do nb, čo by sa mohlo odraziť na záruke (hpimport nie je autorizovaný ale samozvaný hp predajca a servis). Preto si zistite ako je ten Váš model nx8220 vybavený (zistíte to cez kód nb, napr. PY522ET) Tak zistíte aj aktuálnu cenu (mnohokrát keď nastavíte správnu konfiguráciu pre daný model zistíte, že až tak lacný nie je).
6. Bohužiaľ neviem sa presne vyjadriť či tento nb je nový, ale podľa mňa je "renovovaný".
7. HP na Slovensku a asi aj v Čechách má bezplatnú linku predpredajnej podpory, tak neváhajte a skúste sa na tohto importéra informovať aj priamo v HP.
Záver: Určite sa pripravte, že nb nezískate hneď, stránka je pripravená tak, aby vyvolala záujem u zákazníka, s profesionálnosťou nemá nič spoločné. Akumulátor môže mať nižšiu životnosť (myslím, že v hp renew programe sa za nové nemenia a naviac sa pamätám, ako sa jeden pán na jeho fóre sťažoval, že mu "baterka od samej novoty nefunguje"). Jednanie môže byť zdĺhavé a nepríjemné (i keď hlas pána Hromadu je príjemný) a prípadná záručná oprava nekvalifikovaná a našponovaná na zákonný mesiac.

Neviem, čo by som ešte poradil, preto ak by ste niečo našli konkrétnejšieho, tak by som mohol aj vecnejšie odpovedať. Priznám sa však, že nb nepredávam, ani neopravujem, len som si chcel pred nedávnom jeden kúpiť...
g.sus
Nováček
Nováček

to Schizos

Příspěvek od g.sus »

Suhlasim. Sam by som to lepsie nenapisal.
- you bleed just to know you're alive -
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“