Ati 9100 a větráček

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Epoxidove lepidlo na kov je spis jako tmel taze bych rekl ze bude spis izolovat nez odvadet teplo.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Jafido píše:
Ritchma píše:A jak ten pasiv chladí? já v tom pořád nějak nemam důvěru. Co tam naprasit tohle?
http://www.alzasoft.cz/d58195/18843691/ ... ilator.htm
jako jestli ti nevadi ze prijdes o minimalne 2-3 PCI pozice a budes to co pul roku kvuli vymlacenym loziskum u ventilatoru reklamovat ,tak jdi smele do toho.

Pro lepidlo si zajdi do baumaxu, papirnictvi, nebo kamkoliv kde maji lepidla a hledej epoxidove lepidlo na kov. Male baleni stoji okolo 100Kc.

Obycejnou oboustrannou pasku bych nepouzival,ono to sice za studena drzi,ale v pusobenim tepla to za cas odpadne, navic to mirne brani prestupu tepla, coz je v tomto pripade ale sumak.
Počkej já myslel že ta teplovodivá páska oboustraná je snad v pohodě ne?
mee.too
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mee.too »

Ritchma píše:
Jafido píše: jako jestli ti nevadi ze prijdes o minimalne 2-3 PCI pozice a budes to co pul roku kvuli vymlacenym loziskum u ventilatoru reklamovat ,tak jdi smele do toho.

Pro lepidlo si zajdi do baumaxu, papirnictvi, nebo kamkoliv kde maji lepidla a hledej epoxidove lepidlo na kov. Male baleni stoji okolo 100Kc.

Obycejnou oboustrannou pasku bych nepouzival,ono to sice za studena drzi,ale v pusobenim tepla to za cas odpadne, navic to mirne brani prestupu tepla, coz je v tomto pripade ale sumak.
Počkej já myslel že ta teplovodivá páska oboustraná je snad v pohodě ne?
jj je f pohode von si myslel ze chces pouzit normalni oboustranou pasku co se s tim lepej treba plakaty...jinak ti to udrzi uplne f klidu...vzdyt to je na to delany
deska: Gigabyte M56S-S3; pamet: 2x 2048MB kingston; proc: AMD athlon 64 X2 6000+; disk: Samsung 1TB, 32MB cash; graf: Gigabyte Geforce 9800gtx+, Acelero S1 rev.2 + 120mm Noiseblocker max 950 ot/min
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

mee.too píše:
Ritchma píše: Počkej já myslel že ta teplovodivá páska oboustraná je snad v pohodě ne?
jj je f pohode von si myslel ze chces pouzit normalni oboustranou pasku co se s tim lepej treba plakaty...jinak ti to udrzi uplne f klidu...vzdyt to je na to delany
Ok, zejtra pro to zajedu, pro pasiv a pro tu samolepku teplovodivou a doufám že to bude držet, přece jenom kdyby aspoň ten větrák byl nahoře ale on musí bejt dolu :-D
Fik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fik »

Udrzi to v poho....tedy pokud tam nedas nejakej mega chladic. Ja jsem obcas pouzival 3M a byla v pohode.
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Můžu to vyčistit technickym benzínem? Já se v těhle věcech nevyznám až to budu dělat aby to pak perfektně drželo. Můžu?
Fik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fik »

Skoro cimkoli. Technickej benzin, lih, ja pouzivam perchloretylen, ale myslim, ze to bude docela prace. Na hruby necistoty pouzij ziletku a pak treba jeste zkus odlakovac na nehty. Nech ho chvili pusobit a treba to zmekne. NA docisteni pouzij treba ten benzin.
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Takže pasivek sem koupil, je celkem malej a jde o to že na něm už je nějaká "samolepka" takže asi bude teplovodivá ale je tam i zlatá pasta. To jako kdyby nepoužil samolpeku tak na to je tam pasta nebo na co?
Fik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fik »

To bude asi obych teplovodiva pasta..
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Prostě abych si vybral jestli to přilepim nebo máznu pastou a připlácnu pomocí úcyhtů jo? Tak to použiju tu samolepku
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jj, je to tak. co si nakonec koupil?

BTW, ta samolepka u toho CM na NB drzi dost slusne a teplo vede docela brutalne, protoze sem si o ten pasiv malem spalil jednou ruku :)))
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

jo, ten bude v pohode :)
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

ICE píše:jo, ten bude v pohode :)
Hi a taky sem si koupil 5.25" Fancage s 12cm modře podsvícenym věrákem, vypadá to skvěle :D
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Takže sem odmontoval větrák a snažil se sundat ten modrej origo pasiv, snažili sme se dva a žádnym způsobem to nešlo. Ani žiletkou ani hrubou silou a mrazák i zapojit bez větráku a nechat zahřát sme se báli (aby se to nezahřálo a nepoškodilo i základní desku. Tak sme se nasrali že sme koupil novou lepší :-D
No a teď tu starou asi zkusim dát do toho mrazáku :-D
Fik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fik »

plastovou kartu+usrobovak jsi zkousel. Chce to fakt hodne sily!!!
Ritchma
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ritchma »

Fik píše:plastovou kartu+usrobovak jsi zkousel. Chce to fakt hodne sily!!!
Zkoušel, ale ta karta tam nešla zastrčit dost a zničil bych i ten čip. Nakonec sme se na to vysrali a sjlei sme do Příbrami do Czechcopmuteru (překvapilo mě že je snad větší než ten pražskej) a koupili na jejich rady Nvidia GeForce 6600 od gigabytu a je to docela znát ten rozdíl. Jenom tahle na můj vkus nesnesitelně hučí. Takovej až lehce zvonivej zvuk, to musí mít otáček jak kráva ten větráček nebo nevim. Vážně sem překvapenej jak je to hlasitý. Moje ati x600xt proti tomu neni snad ani slyšet
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Woyta píše:Epoxidove lepidlo na kov je spis jako tmel taze bych rekl ze bude spis izolovat nez odvadet teplo.
Jak to rici slusne. 8-)
1) Skoro cokoliv vede lepe teplo nez vzduch.
2) Patlas tam toho co nejmene.
3) Vetsinou obsahuje i castecky kovu.
4) Napr Zalman ho ke svym chladicum taky dodaval.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja mluvil o zkusenostech s epoxy co mam doma. Zrovna moc dobre se neroztira a ze by to nejak dobre vedlo teplo rict nemuzu. U tehle karty by to mozna stacilo ale ja radeji sazim na jistotu. V praxi jsem tohle jeste nikde nepotkal.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

ty vetracky se pokazi snad u kazde 9100ky co tak vim.. jsem to vzdycky propichl nazhavenym spendlikem a nalil olejik.... ale i tak po pul roce odesel uplne tak jsem ho odsrouboval a odtedka je tam jenom ten malinkaty pasiv a jede to v klidu - ma to otec na pc, takze hry nehraje... ale ze by se hryzla se jeste nestalo :roll:
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“