TES4 : Oblivion - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

Thellwin píše:...já jsem měl Ledatek 6600nonGT 500/720 (tzn. o 180 MHz na pamětech méně) a na tý kartě se to rozumně hrát nedalo.
ja mam Inno3D 6600nonGT netaktovanu a hram to na 1024x768 medium textury, AA a AF vypnute, distance na 1/3. a neseka sa to.. hrat sa to da v pohode.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Nevíte prosím vás někdo čím to je,že se mi Oblivion mírně trhá a to i přes to,že mi neswapuje disk?Někdy víc,někdy míň - na zlomek vteřiny se to kousne aniž by se HDD rozsvítil.Dost mi to vadí,protože jinak jsem to rozběhal celkem obstojně.Díky.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Wings
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wings »

Swat píše:Nevíte prosím vás někdo čím to je,že se mi Oblivion mírně trhá a to i přes to,že mi neswapuje disk?Někdy víc,někdy míň - na zlomek vteřiny se to kousne aniž by se HDD rozsvítil.Dost mi to vadí,protože jinak jsem to rozběhal celkem obstojně.Díky.
Sem se dival na tvoji sestavu..no nic moc asi tim to bude
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

zvlastni je,ze v testu na anandtech.com je test grafickych karet,a pisi tam,ze 7800GT v 1024*768 nema s HDR sanci hrat venku,nevim jak je HDR narocne,ale ja hraju s 7800GT s 1GB RAM a jedu vse na plno/1024*768 a 8xFSAA + TPAA/8xAF a neseka se to ani kdyz na me utoci 20 imperialnich vojaku venku v prirode...

//jak je prokaz na FPS??jsem linej hledat,mam originalku

//2rajce: dik
Naposledy upravil(a) h4__ dne pát 28. dub 2006, 15:24, celkem upraveno 1 x.
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

h4__ píše: //jak je prokaz na FPS??jsem linej hledat,mam originalku
do konzole napsat "tdt" ...to by snad mělo fungovat...
woof
Nováček
Nováček

oblivion_athlon_64_x2_fx_cpu_performance

Příspěvek od woof »

jen info: dalsi testik na firingsquad, tentokrat na CPU AMD64 viz.
http://www.firingsquad.com/hardware/obl ... rformance/
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: oblivion_athlon_64_x2_fx_cpu_performance

Příspěvek od shadow »

woof píše:jen info: dalsi testik na firingsquad, tentokrat na CPU AMD64 viz.
http://www.firingsquad.com/hardware/obl ... rformance/
kdo sleduje např. http://www.ggmania.com - již o tom asi 4 dny ví...

i když obávám se, že tady moc lidí podobné stránky spíše nečte, takže nakonec i 4 dny opožděné info přijde určitě mnohým vhod 8-)
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

shadow píše:(ot: si tak říkám, jestli si se s tím přechodem na PCI-E neunáhlil :). Já jdu až do conroe :). Při přechodu na jinou platformu chci vidět opravdový techologický skok).

edit: btw já jedu 560/1000 - AGP verze.
Neunáhlil, až koupím i nějakou solidnější GK tak mě ten přechod vyjde na cca 6k (a budu s tím určitě nějakou dobu v pohodě hrát) za což bych těžko koupil sestavu s Conroe, krom toho, že byl nejvyšší čas se toho Barta zbavit, aby za to ještě byly slušný peníze :)

Tak koukám, že jsi kvůli Oblivionu konečně taktoval, ale naposledy jsi se zmínil, že taktováno nemáš :roll:

Jinak co se týče toho srovnání 6600GT a 9800Pro tak já bych do toho prostě asi nešel, protože tam nevidím takovej přínos, aby stálo za to kupovat kvůli tomu tuhle grafiku ...
Othrondir píše:ja mam Inno3D 6600nonGT netaktovanu a hram to na 1024x768 medium textury, AA a AF vypnute, distance na 1/3. a neseka sa to.. hrat sa to da v pohode.
Jo, jsem náročnej, ale s 1/3 distanc se mi to prostě nelíbilo a když mi FPS občas šly dost pod 10 tak jsem to radši zabalil a počkám na lepší GK.
Goldnoob team proud member!
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Thellwin píše: když mi FPS občas šly dost pod 10 tak jsem to radši zabalil a počkám na lepší GK.
To jsem chtěl taky to zabalit, upgradovat a až potom to zase hrát a užívat si detaily...ale ono mi to jaksi nešlo :oops: ...prostě toho nemůžu nechat- že by závislost ? :fear:
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Abyste se nehadali ;-) tak TADY mate racenzi na PCT, kde sice netestuji Oblivion, ale porovnavaji GF6600GT s R9800Pro. Je sice fakt, ze R9800Pro prohral, ale rozdil mezi temi kartami opravdu neni zasadni - pokud se GF6600GT nataktuje, tak pak je vyraznejsi. Jestli by to ovsem uz bylo na vymenu - to asi ne, spis rovnou za neco vic vykonneho (typu X800 / GF6800 a lepsi). Taky podpora DX9.0c - jak bylo snad ve vsech recenzich zdurazneno, ma hlavne marketingovy prinos, nebot jeho pouzitelnost na tomto typu karet je (temer) miziva.

Tolik mala technicka vsuvka - dale pokracujte v diskuzi o samotne hre ;-)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já si tuto vsuvku ještě dovolím s hlubokým prominutím dokončit s tím, že otázka zněla:
mam teraz Radeon 9800 pro a mam moznost ho vymenit za Geforce 6600 GT
Tj. nikdo zde nemluvil o kupování nové 6600GT, ale o pouhé záměně, alespoň tak to chápu. Pokud bych měl 9800Pro a chtěl výslovně upgradovat a investovat do toho peníze, tak už pochopitelně spíše něco výkonnějšího, než 6600GT... ale pokud by někdo řekl: hele mám 6600GT, dej mi svou R9800 a já ti dám na oplátku 6600GT, tak pak bych to určitě bral :)

jinak tady se nikdo nehádá, pouhá výměna stanovisek pařanů, že jo Thellwine :).

BTW mám distance všechno na max.
show must go on..
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

shadow píše:jinak tady se nikdo nehádá, pouhá výměna stanovisek pařanů, že jo Thellwine :).
:twisted:

Já si také dovolím malou technickou vsuvku - 6600GT umí dělat vysoké FPS, proto tak dobře vychází v testech.

Jinak, aby jsme se vrátili k původní otázce, zda vyměnit 9800Pro za 6600GT pro hraní Oblivionu, tak bych to nechal čistě na uvážení ... nic moc se nezíská, nic moc se neztratí.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

takze dneska koupeno.. nainstalovano.. a detekovalo to high nastaveni. 800x600+HDR trava v prvni ctvrtine, stiny v prvni ctvrtine (self atd vypnuto), inside mam cca 30-50fps a venku porad prez 20.. daleko jsem se zatim jeste nedostal :-) .. jsem mile prekvapen...
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Logue píše:
CyberDeath píše:Logue : me na Sempronu 2800+(2,4Ghz) , 2x512MB RAM DDR 480 , a 6800GS 475/1180, to jede na HIG z HDR (jak to poprve spustis tak ti to oznami jak moc ti to nastavilo) a z dohlednosti travy na MAX (ale hodne veci tam neni na max)
A kolko FPS ti to ide ?

Su velke poklesy FPS ked bojujes alebo je na scene viac postav ?
v boji mi FPS nepoklesne (at je tam lidi kolik chce) ale pokud vlezu v noci do lesa kde je hodne travy tak poklesne na 15 prez den to nedela proto chodim po lese jen prez den :-)))

PS. Zapomnel sem napsat ze mi to tak jede na 1280x1024
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

nemate nekdo problemy se zvukem? mam soundblaster live value s Kx ovladaci.. ani vypnuti HW akcelerace nepomohlo.. zvuk se zasekava a "laguje"
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mě jel SB Live Value s driverama od Creativu v pohodě. Když tak zkus je, i když se ti asi nebude moc chtít vyměnit KX za tyhle :)
amd.21
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od amd.21 »

nevite jak mi to pojede na sestave v podpise,nemam to doma cekam nez to prijde a chci vedet jak to asi muzu zapnout.nebo doporucte optimalni nastaveni grafiky aby to jelo alespon trochu slusne(pozadavek:rozliseni 1024x768)
NZXT H440 White, Intel i7-5820k 4.3GHz @ 1.18V, Noctua NH-C14S, ASUS X99-A, Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4GB) DDR4 2400 CL14, MSI GTX 1060 GAMING X 6G, Samsung SSD 970 Pro 512GB, Crucial M4 250GB, Samsung 840 EVO 250GB, Western Digital Green 3TB, Corsair RM650, Samsung C34F791-WQ
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Mělo by to ject v pohodě (relativně, bude záležet na nastavení). Někdy v tomhle threadu jsem tuším postoval link na test různých GK v Oblvionu ...
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Wings píše:
Swat píše:Nevíte prosím vás někdo čím to je,že se mi Oblivion mírně trhá a to i přes to,že mi neswapuje disk?Někdy víc,někdy míň - na zlomek vteřiny se to kousne aniž by se HDD rozsvítil.Dost mi to vadí,protože jinak jsem to rozběhal celkem obstojně.Díky.
Sem se dival na tvoji sestavu..no nic moc asi tim to bude
Tak bych se dovolil zeptat ještě jednou,snad mi pomůže někdo kompetentnější než Wings.Netvrdím,že mám nějaký high-end,ale až na HDD si nemyslím,že bych měl úplnou s...ku na který by měl Oblivion problémy.Jede mi to i v solidních framech,ale to kousání mě zlobí.Za případné rady děkuji.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Blbá otázka, ale neběží ti mezi tim něco na pozadí, co vytěžuje CPU ? Jinak ta sestava to musí dát v pohodě v tom bych opravdu problém neviděl.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“