ok, tak mi vyjmenuj rozdíly mezi prof. a home plsn2o píše:Jde tu spíš o mě já vždy pracoval s XP prof, s Home edicí nemám zkušenost, tudíž to zavrhuju. Možná k tomu mám špatný přístup.
Notebook pro mámu do 30000,- bez daně
Moderátor: Don
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- malidian
- Mírně pokročilý
-
Pro n2o: Pro běžného uživatele není rozdíl mezi XPP a XPH důležitý.
Cituji z Alfacomp.cz
"Windows XP Professional mají oproti verzi Home navíc tyto funkce: Vzdálená plocha, soubory a složky offline, kryptování souborů (EFS) na NTFS, řízení přístupu, uživatelské rozhraní s podporou více jazyků a spolupráci se systémy Microsoft Windows Server. Windows XP Professional podporuje max. 2 fyzické procesory (Windows XP Home max. 1 CPU) a logické procesory (Hyper Threading) podporuje max. 4 (Windows XP Home max. 2 CPU). Max. počet současně připojených uživatelů u Windows XP Professional je 10 (u Windows XP Home je to max. 5)"
Cituji z Alfacomp.cz
"Windows XP Professional mají oproti verzi Home navíc tyto funkce: Vzdálená plocha, soubory a složky offline, kryptování souborů (EFS) na NTFS, řízení přístupu, uživatelské rozhraní s podporou více jazyků a spolupráci se systémy Microsoft Windows Server. Windows XP Professional podporuje max. 2 fyzické procesory (Windows XP Home max. 1 CPU) a logické procesory (Hyper Threading) podporuje max. 4 (Windows XP Home max. 2 CPU). Max. počet současně připojených uživatelů u Windows XP Professional je 10 (u Windows XP Home je to max. 5)"
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění.
- malidian
- Mírně pokročilý
-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- malidian
- Mírně pokročilý
-
http://blog.macich.net/1137153690-kdy-s ... -home.html
Na zive.sk a i jinde. Podporovat XPP a XPH může být stejné, ale jde o obchod, uživatelé XPH by museli přejít na Visty.
Na zive.sk a i jinde. Podporovat XPP a XPH může být stejné, ale jde o obchod, uživatelé XPH by museli přejít na Visty.
Poslední věc, která mě zajímá, jsou PC. Časy se hold mění.
- n2o
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jak ti to můzu vyjmenovat, když s home edicí nemam zkušenost! Něco jsem si tedka prect na foru.....pavel.minarik píše:ok, tak mi vyjmenuj rozdíly mezi prof. a home plsn2o píše:Jde tu spíš o mě já vždy pracoval s XP prof, s Home edicí nemám zkušenost, tudíž to zavrhuju. Možná k tomu mám špatný přístup.
PC: MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING CPU: AMD Ryzen 5600X + Arctic Liquid Freezer II 280 RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3200 CL16 GK: ASUS Dual RTX 3070 08G HDD: 2x SAMSUNG 970 EVO 1TB + Samsung 870 QVO 2TB PSU: Corsair RM1000x 1000W LCD: MSI Optix MAG342CQR Mouse & Key.: Logitech G Pro Wireless + ASUS ROG STRIX SCOPE RX Case: NZXT H510 ELITE White Sound: Logitech G733 Wireless Headset
NAS: Synology DS218J - 2x Seagate Barracuda 4TB
Audio: CustomWorks DAC 1 USB + HYPA 1 Full + HYPA 17 + VMAudio VMA-I µ
NAS: Synology DS218J - 2x Seagate Barracuda 4TB
Audio: CustomWorks DAC 1 USB + HYPA 1 Full + HYPA 17 + VMAudio VMA-I µ
- Schizos
- Začátečník
Windows
n2o:
Keďže je XP home lacnejší, môže byť výhodou!
Každý predajca to má inak, ale napr. na 20GB väčší hdd by to mohlo vždy stačiť (kľudne aj viac).
Inak, pri XP home a pro ide v podstate o rovnakú vec, akurát XP Pro má viac služieb a možností, s ktorými -na rozdiel od hdd- sa málokedy príde do styku. Ale platí, že väčšina používateľov aj tak čo najviac osekáva služby v XP, aby ušetrili na výkone, poprípade zvýšili bezpečnosť (viď. Verntom a napr. službu: vzdialená plocha). Na pctuningu nájdeš dokonca užívateľov, ktorí pohŕdajú aj Service Pack-om II.
Kód: Vybrat vše
Popravdě nevím. Jde tu spíš o mě, já vždy pracoval s XP prof, s Home edicí nemám zkušenost, tudíž to zavrhuju. Možná k tomu mám špatný přístup.
Každý predajca to má inak, ale napr. na 20GB väčší hdd by to mohlo vždy stačiť (kľudne aj viac).
Inak, pri XP home a pro ide v podstate o rovnakú vec, akurát XP Pro má viac služieb a možností, s ktorými -na rozdiel od hdd- sa málokedy príde do styku. Ale platí, že väčšina používateľov aj tak čo najviac osekáva služby v XP, aby ušetrili na výkone, poprípade zvýšili bezpečnosť (viď. Verntom a napr. službu: vzdialená plocha). Na pctuningu nájdeš dokonca užívateľov, ktorí pohŕdajú aj Service Pack-om II.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
a o to mi šlo, nevymyslíš žádnej, jsou to shodné systémy s tím, že prof. má prostě navíc věci určené pro firemní segment jako např. podporu doményn2o píše:jak ti to můzu vyjmenovat, když s home edicí nemam zkušenost! Něco jsem si tedka prect na foru.....
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)