Zdravim..mám pro mě celkem velkej problém..jsem neskutečná lama,a i přesto jsem se pustil do taktování CPU( Celeron D 2.8GHz ),resp. jsem v BIOSu zvýšil FSB z původních 133 na 140,restart,naběhli Windows (XP Sp2),teplota ok..radost..mno a že teda to zkusím ještě o něco..šup do BIOSu a zvýšil jsem FSB na 150..restart a!!!!! Už nevím co to napsalo přesně,ale asi takhle..Systém Windows nelze načíst,chybí soubor windows/system32/hal.dll..okamžitě jsem dal v BIOSu defaultní nastavení ale stejně nic..mno zkusil jsem nabootovat XPcka z CD,když to došlo až k obrazovce kde si můžu vybrat jestli chci instalaci,nebo konzoli pro zotavení,tak ať jsem dal jakoukoliv možnost,napsalo mi to že v počítači nebyly nalezeny žádné pevné disky.Jediné co mě napadlo,bylo že jsem nabootoval cd od desky,a na disketu si stáhl ovladače scsi a raid(nevim jestli oba,ale něco takovýho to tam psalo:-) )opět boot XP,stisk F6,nainstalování(nebo jak to mám nazvat) toho scsi raid z diskety,ok..mno a teď když dám tu konzoli pro zotavení,tak se mě to zeptá ,,ke které instalaci systému windows se chcete přihlásit?,, je tam jen jedna volba:-) 1. C:/Windows..mno tak dám jedničku ..a chce to po mě asi něco napsat,ale nevím co..mno a když spustím normal instalaci windows,tak odsouhlasím licenci a obrazovka : Chcete li nainstalovat win do vybraného oddílu,enter 2.chceteli vytvořit oddil tam kde neni stiskněte c(to nejde prostě) 3.chcete li oddil odstranit,stisk D. pod tim mi to píše: Disk: 114495 MB, 0, ID=0. sběrnice=0 (na viamraid) (MBR), no a ještě C: Oddíl (ntfs) 114....atd a Místo bez oddílú 8 MB. když dám instalovat na to C:,tak mě to oznámí že to nedoporučujou instalovat dva systémy do jednoho oddílu,a je mi jasný že když dám D,tak mi to určo zformátuje celej disk že jo?Mno a to já právě nechci,takže žádám o radu jestli to pujde nějak zachránit,nebo jak teď postupovat. Ideální by bylo kdyby někdo,kdo by mi mohl vážně poradit,napsal na mé icq..mám k dispozici dvě PC,i když teď funkční jen jedno..takže online krok po kroku

předem moc děkuju..jinak icq 240326202..díky Milda
jo ještě info..mám desku ASRock P4V88,Celeron D 335 ,2.8Ghz,ATi 9550 128MB,hdd samsung 120GB SATA..Win XP Sp2..Mimochodem když teď v BIOSu nastavím normálně bootovat z HDD,tak už mi to tu chybu že chybí hal.dll nepíše,místo toho jen uplně černá obrazovka..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jo a ještě jedna věc..protože jsem vážně prolezl skoro celé fórum,a o tomhle problému ani zmínka,jen podobné,a vždy tam někdo odpověděl jestli ten dotyčný nezapoměl na AGP/PCI lock,tak pro informaci ještě uvedu,že v BIOSu AGP/PCI lock nastavit nejde..nikde to tam neni..fakt Wink
//edit mhl, přesun z intelu, upraven předmět
//edit Dony, sloučen trojpost