Problém padání s Bartíkem 2500+ vyřešen ...

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém padání s Bartíkem 2500+ vyřešen ...

Příspěvek od Bart_Teschen »

Dlouho jsem nevěděl kam to napsat, ale tohle by se mohlo hodit někomu, kdyo se dostane do stejně zoufalé situace jako já ...

Před časem jsem tu řešil ty restarty s deskou MSI K7N2DELTA-L ... Následně jsem si kvůli toho koupil jinou desku, Abit NF7-S. Ta bohužel padala taky, v zoufalosti jsem povyměňoval všechny komponenty - procesor, ramky, zdroj, grafiku, disky .... co šlo. Desku jsem vytáhnul, zapojil na stole bez case .... padalo to. V pátek jsem si půjčil z obchodu novou case. Výsledek ?
Dnes jdu case zaplatit, Abit šlape. Barton jede na 200 FSB, vcore 1,775, normal 51 °C, zátěž 60 °C. Prime OK po dobu 6 hodin. Spokojenost.

Stalo se tohle někomu ?? Prostě jsou věci mezi nebem a zemí. Že by case měla takový vliv na stabilitu systému ??
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Když jsem zamontoval svýho Epoxe do novýho case od Chiefteca, tak se vůbec nerozjel. Za prvé mu vadilo zapojení předního USB panýlku (kupodivu stejný pin-layout, jako u mého staršího Biostaru, kterému to nevadilo) a za druhé mu vadilo, jak je v case přišroubovanej... Řešil jsem to tenkrát s klukama z Abacusu asi dvě hodiny a zjistil jsem, že se desce nechtělo jet v novým case proto, že když je nějaký ze šroubů, které jí drží, moc blízko stěně montážní díry, může jí trošku poškrabat a když vede nějaký přiblblý výrobce PCB vodiče příliš blízko děr, může šroub zkratovat několik vrstev a pak to jaksi nepojede.
Čuměl jsem na něj jak na zjevení, když mi tohle řekl... :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:Když jsem zamontoval svýho Epoxe do novýho case od Chiefteca, tak se vůbec nerozjel. Za prvé mu vadilo zapojení předního USB panýlku (kupodivu stejný pin-layout, jako u mého staršího Biostaru, kterému to nevadilo) a za druhé mu vadilo, jak je v case přišroubovanej... Řešil jsem to tenkrát s klukama z Abacusu asi dvě hodiny a zjistil jsem, že se desce nechtělo jet v novým case proto, že když je nějaký ze šroubů, které jí drží, moc blízko stěně montážní díry, může jí trošku poškrabat a když vede nějaký přiblblý výrobce PCB vodiče příliš blízko děr, může šroub zkratovat několik vrstev a pak to jaksi nepojede.
Člověče to jsou zajímavé věci, fakt ... Nejhorší je to, že ty jako user u toho můžeš dostat infarkt, rozkrájet se a ono to nepojede a nepojede ...
No, hlavně že už vařím .... Jinak ten Abit je dobrej ...
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

omg,to je sila ...vymena case by me nenapadla ani nahodou
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
tUrbine
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tUrbine »

TomV píše:... a když vede nějaký přiblblý výrobce PCB vodiče příliš blízko děr, může šroub zkratovat několik vrstev a pak to jaksi nepojede.
...ja bych (taky) nejen cumel,ale rovnou menil board,resp.vyrobce :shock:
ASUS M2NBP-VM CSM - AMD Athlon 64 X2 4800+ EE@3,0GHz(240*12,5) + Box - Sapphire HD4850 512MB - 4x512MB DDR 800MHz A-Data - 19" ASUS MB19SE - Seagate 160GB - NEC ND-1300A - 400W zdroj
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

tUrbine píše:
TomV píše:... a když vede nějaký přiblblý výrobce PCB vodiče příliš blízko děr, může šroub zkratovat několik vrstev a pak to jaksi nepojede.
Já z toho padání dlouho obviňoval MSI, potom když mi to začal dělat i novej Abit, tak jsem začal mít takový divný pocit ... Nakonec mi někde zkratovala case ... Btw, K7N2DELTA-L mi zůstala v šupleti :(
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

tUrbine píše:
No, ten technik říkal, že se jim to "občas" stává (no, evidentně to, na rozdíl ode mně, neviděl poprvé), takže to asi nebude problém jednoho výrobce, Epoxy tak dlouho v Abacusu neprodávají...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“