"Rozdvojovani" pismen na CRT

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

#standa
Nováček
Nováček

"Rozdvojovani" pismen na CRT

Příspěvek od #standa »

Koupil jsem 21 mon hp p1130 , obrazovka trinitron
a mam takovy problem, nevim jak bych to nazval a jestli to je u crt normalni(predtim jsem mel lcd a jeste predtim 14crt, ale to uz je fakt dlouho :) )
pismenka a celkove vsechny ostre predmety se rozdvojuji, jenom lehce, tak co tri vteriny, nevite jak to vyresit? Diky

edit: jeste bych chtel dodat ze efekt je silnejsi na kraji nez uprostred obrazovky(tam to temer neni videt)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

to bude možná problémek. to bude nastavení konvergence a bůhví čeho ale newim jestli to už půjde spravit. nemůžu ti radit rozebírat monitor protože tam je tak 27000V (u 21" možná víc).... ale jinak to nepude.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

v pořádku to rozhodně není, pokud to není nějaký mišmaš v nastavení, tak reklamace
#standa
Nováček
Nováček

Příspěvek od #standa »

pomohlo nastavit 120Hz obnovovaci freknvenci, je to repas, vazi do 32kg a zas tak moc se mi to tam posilat nechce :-/

Jeste uvidim, zkusim poradne si pohrat s nastavenim, ale jak rikam, s vyssi frekvenci to nedela, ve hrach to poznat nejde(tam pouzivam vyssi rozliseni a 100Hz)

a ve winech jsem zvykly na 1152x864 a to zvlada na 120Hz
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

u 21" ??? zkoušel si třeba 1600X1200? dobře to neni a ten monitor je asi už moc starej a tohle použitý monitory běžně dělaj. mě to začal dělat "po zásahu bleskem" :lol:
#standa
Nováček
Nováček

Příspěvek od #standa »

crashPC píše:u 21" ??? zkoušel si třeba 1600X1200? dobře to neni a ten monitor je asi už moc starej a tohle použitý monitory běžně dělaj. mě to začal dělat "po zásahu bleskem" :lol:
pri 1600x1200 nevidim pismenka :-D

stary neni, je to ten HP p1130 Grade A z monitory.tk
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

neber to jako nadávku. a ty si slepej? u 21" už to musí bejt docela slušný! btw v nastavení monitoru - vzhled se da nastavit velikost písmenek aplikací...
#standa
Nováček
Nováček

Příspěvek od #standa »

crashPC píše:neber to jako nadávku. a ty si slepej? u 21" už to musí bejt docela slušný! btw v nastavení monitoru - vzhled se da nastavit velikost písmenek aplikací...
1280x960 je jeste bez problemu, ale 1600 proste nedam, vsechno je male i kdyz zvetsim pismena, a k tomu memu zraku, trefil ses, oci nemam uplne v poradku(ne slepy, ale proste potrebuju velke pismenka ;) )
#standa
Nováček
Nováček

Příspěvek od #standa »

tak ho posilam na reklamaci, vymena kus za kus, jeste to nejak dostat do prahy, ceska posta ma baliky jenom do 30kg :-D
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

#standa píše:tak ho posilam na reklamaci, vymena kus za kus, jeste to nejak dostat do prahy, ceska posta ma baliky jenom do 30kg :-D
Zkus PPL nebo jineho prepravce tam je to ok 8)
AMD 9800X3D, Gigabyte X670E Aorus Master, MSI RTX 5080, G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Renegade NVMe 1TB, 2x Samsung 970 Pro 1TB- LG Oled42C2, Be quiet! Straight Power 11 850W Platinum
POKUD NENÍ UVEDENO JINAK, VŽDY PRODÁVÁM I JINDE!!!!!!
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jj to by mělo bejt ok. ještě jednou se omlouvám - nechtěl sem nadávat ale výrobci prostě s timhle běžně nepočítaj a tak malý písmenka sou "normální". pokud chceš velký tak malý rozlišení je nejefektivnější...
Lojza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lojza »

vyhoď to z vokna a kup si LCD uděláš nejlíp.
#standa
Nováček
Nováček

Příspěvek od #standa »

Lojza píše:vyhoď to z vokna a kup si LCD uděláš nejlíp.
Tohle je opravdu dokonala rada.

Tak mi sezen treba 19" LCD do 5000Kč kde jsou viditelne uhly 180/180
Neni tam patrne lehke rozmazavani a barvy nejsou prepalene(problem levnych lcd)

Nevim proc ale ja lcd proste nesnesu, mozna casem. Ted na me vyrazite s nazory ze spousty lcd tohle umi, ale jeste jednou so prectete tu prvni vetu. 19" do 5kKč ;)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

Mám také ten monitor (dell 11130) také od monitory.tk ... mám osobně bohužel Grade B takže jsem s problémy počítal .... má dokonce dost najeto a začalo se mi dít to samé, problém je že to není hned ale tak po 10 hodinách provozu ... bude se mii to dost blbě reklamovat, ale jak je znam tak to uznaj :)

Ale jako tenhle monitor prostě nemá obrazem konkurenci ? srovnatelné LCD do 20000,- nenajdeš :)
#standa
Nováček
Nováček

Příspěvek od #standa »

Digitaldoom píše:Mám také ten monitor (dell 11130) také od monitory.tk ... mám osobně bohužel Grade B takže jsem s problémy počítal .... má dokonce dost najeto a začalo se mi dít to samé, problém je že to není hned ale tak po 10 hodinách provozu ... bude se mii to dost blbě reklamovat, ale jak je znam tak to uznaj :)

Ale jako tenhle monitor prostě nemá obrazem konkurenci ? srovnatelné LCD do 20000,- nenajdeš :)
tak tak, proste obrazove takove LCD v podobne cenove relaci neni, a kdyz mel ten muj p1130 dobrou hodinku tak to bylo perfektni, ovsem ted resim problem jak ho dopravit do Prahy, DHL po me chce 410Kč, coz je imho trochu moc, nema nekdo zkusenosti s necim levnejsim?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

no jo ale tak si uvědomte co vlastně chcete!!! za malý prachy to prostě nejde, a už vůbec nechápu že tušíte že to nebude nic moc a stejně se do toho vrhnete pohlavě. navíc stejně utratíte ty prachy za poslání a bůhví co ještě. vy ale víte že ty prachy na to máte.... nechápu vás lidičky... kdybyste například připlatili 2000, mohlo to dopadnout uplně jinak a ne nervama v kýbli...
#standa
Nováček
Nováček

Příspěvek od #standa »

crashPC píše:no jo ale tak si uvědomte co vlastně chcete!!! za malý prachy to prostě nejde, a už vůbec nechápu že tušíte že to nebude nic moc a stejně se do toho vrhnete pohlavě. navíc stejně utratíte ty prachy za poslání a bůhví co ještě. vy ale víte že ty prachy na to máte.... nechápu vás lidičky... kdybyste například připlatili 2000, mohlo to dopadnout uplně jinak a ne nervama v kýbli...
Vubec nevis o cem mluvis, mel si moznost ten mon videt na vlastni oci?
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

crashPC píše:no jo ale tak si uvědomte co vlastně chcete!!! za malý prachy to prostě nejde, a už vůbec nechápu že tušíte že to nebude nic moc a stejně se do toho vrhnete pohlavě. navíc stejně utratíte ty prachy za poslání a bůhví co ještě. vy ale víte že ty prachy na to máte.... nechápu vás lidičky... kdybyste například připlatili 2000, mohlo to dopadnout uplně jinak a ne nervama v kýbli...
:lol: :oops: nevíš chlapče vůbec o čem mluvíš ten monitor nemá chybu, jen jsem ho kupoval jako Grade B :( teď jsou k dostání Grade A a ty jsou takřka nový :) nemaj absolutně konkurenci co se obrazu týká, jakékoli LCD do 20000,- bez DPH se tomu nemůže rovnat ... nevýhoda jsou rozměry a spotřeba 160W :) ale já jsem na koleji tak k čemu LCD :) jen prostě smůla na kus ale je na ně i rok záruka a zatím všechno vždy vyřídili výměnou ... doporučil jsem ho již mnoha lidem a maximální spokojenost nikdy z nich o LCD ani neuvažuje :)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

tak proč ste proboha zakládali tenhle thread???
#standa
Nováček
Nováček

Příspěvek od #standa »

crashPC píše:tak proč ste proboha zakládali tenhle thread???
omg

Veci maji vady, a napr kdyz si koupis auto za 2miliony tak ti treba nemusi svitit predni svetlo protoze zrovna na tvem kousku je neco spatne(je to jen priklad, automaniaci neberte me vazne :) ), ale asi zijes v nejakem svete kde je vsechno dokonale a uzasne. Uz chapes vyznam slova vada?
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“