DFI nF4 Infinity (DAGF) /Ultra (939, nF4 /Ult) - tipy a rady
Moderátor: Eddward
- OXI
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mam tuhle desku, po reklamaci už druhou, a pořád mi to dělá chybu při vypínání se slovy:
jednotka není připravena k použití, možná jsou otevřená dvířka, zkontrolujte jednotku A: a přesvědčete se, zda je vložen disk a jsou zavřená dvířka mechaniky
Ve správci zařízení je jedno neznámé zařízení, za boha na něj nemůžu nainstalovat ovladač
Umístění: zařízení připojené ke sběrnici PCI
Ovladače tohoto zařízení nejsou nainstalovány. (Kód 28)
Chcete-li znovu nainstalovat ovladače tohoto zařízení, klepněte na tlačítko Přeinstalovat ovladač.
Vůbec si nevim rady, v sekci ovladače mi někdo poradil abych flashoval bios, ale to chci udělat až v posledním případě
jednotka není připravena k použití, možná jsou otevřená dvířka, zkontrolujte jednotku A: a přesvědčete se, zda je vložen disk a jsou zavřená dvířka mechaniky
Ve správci zařízení je jedno neznámé zařízení, za boha na něj nemůžu nainstalovat ovladač
Umístění: zařízení připojené ke sběrnici PCI
Ovladače tohoto zařízení nejsou nainstalovány. (Kód 28)
Chcete-li znovu nainstalovat ovladače tohoto zařízení, klepněte na tlačítko Přeinstalovat ovladač.
Vůbec si nevim rady, v sekci ovladače mi někdo poradil abych flashoval bios, ale to chci udělat až v posledním případě
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Toto ale neni vada desky... resp. nemela by byt, protoze u Gigabyte to dela to same.
Z ovladacich panelu jsem odebral mechaniku A: (nebo to bylo nezname zarizeni?) a uz to nedelalo, ale po restartu se to opet objevilo.
Nejlepsi by bylo najit v BIOSu disable floppy disku, ale pokud tam neni, tak asi jedine flash BIOSu.
Z ovladacich panelu jsem odebral mechaniku A: (nebo to bylo nezname zarizeni?) a uz to nedelalo, ale po restartu se to opet objevilo.
Nejlepsi by bylo najit v BIOSu disable floppy disku, ale pokud tam neni, tak asi jedine flash BIOSu.
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
a.) ztlumit všechny nepoužívané vstupy/výstupyMAN píše:Mam problem s touto deskou.
Kdyz mluvim pri mikrofonu tak je tam slyset takove cvrlikani...
Zkousel jsem samozrejme i jiny mikrofon a tim to neni.
Nevite nahodou nekdo co s tim?
b.) pokud máš vývod na přední stranu bedny, signál se ještě zhoršuje ( u mě je to naprosto nepoužitelný )
c.) pokud výsledek nebude úplně podle představ, pouvažuj nad PCI zvukovkou...
- MAN
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- jairocon
- Nováček

-
- Guru
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zdravim pani, tak aj mne dojde DFI Infinity nf4 a zaujimalo by ma ci dakto ma na nej X1800xt, lebo tam chcem /na chipset/ dat zalmana nb47j a neviem ci ta karta nebude zavadzat, bo je dost dlha..
CPUVenice 3000+ 2800mhz 1,65vCHLADICVodnik Viscoolcpu+gpu+Chipset, Eheim 1046A, radiator pasiv skodaRAM2x512MB DDR 400MHz PC3200 CL2-2-2-5 CORSAIR TWINX XMS PRO Black BOX LED diody MBDFI Infinity NF4ZVUKOn boardREPROGenius 4+1HDD250gb SATAII HitachiROMDVDrw NEC ND-3550A@4551AGPUASUS EAX1800XT/PE 512ddr3PSUFortron Epsilon GLN 600W act. PFCSKRINKAAEROCOOL ExtremEngine 3T SSP (Plastic door)25cm fan na bocnici!!!MONITOR19" CRT Belinea 106055MYSLogitech cordless desktop LX 700KLAVESNICALogitech cordless desktop LX 700PODLOZKAAllsop blue led
- LGA
- Začátečník

Tak na tom pasivu ustrihnes par bodlim. Na kusu hliniku neni co pokazit a reklamace je taky nepravdepodobna. Mam to dak taky.radius píše:zdravim pani, tak aj mne dojde DFI Infinity nf4 a zaujimalo by ma ci dakto ma na nej X1800xt, lebo tam chcem /na chipset/ dat zalmana nb47j a neviem ci ta karta nebude zavadzat, bo je dost dlha..
- XenoCIDa
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
sem se chtěl zeptat, když už máš tyhle paměti (corsair), mam je taky na tejhle desce a chtěl bych zvýšit fsb u cpu... jenže nejde mi nastavit jen dělička na paměti, můžu snížit jen jejich frekvenci a tím upravit i děličku, ale nejde samostatná dělička.Kynio píše:ja mam corsair 512Mb 400Mhz a jedou me normalne v dualu s kingmax 512Mb 400Mhz =)) Tagze nemej strach a normalne je kup
mam opteron 144...
PS: v BIOSU si hodim fsb třeba na 240 a HTT na 3x.. restart, při bootování to ukazuje 2160MHz... ale když to najede do woken a třeba v cpu-z mi to ukazuje jen 1800MHz(200*9)...
dle mne to je tím, že paměti jedou na 200... takže by mi stačila dělička u pamětí dostat na 11, ale neměnit frekvenci, jak na to?
Dík
PS2: doufám, že sem se do toho moc nezamotal...
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- XenoCIDa
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
no jo, jenže tím se mi snižuje i frekvence...wector píše:No v Genuine BIOSu ( nebo jak se tam ta sekce jmenuje, teď z hlavy nevim přesně, prostě tam co se taktuje... ) si musíš zalízt do DRAM configuration, kde přepneš na manual a pak nastavíš hodnoty CL atp. No, a tam máš tu děličku ( 1:1, 4:3, 6:5... ).
to sem zkoušel je tam zhruba toto:
100 CPU:DDR 2:1
133 CPU:DDR 3:2
150 CPU:DDR 4:3
166 CPU:DDR 6:5
200 CPU:DDR 1:1
a když to změnim na co chci, tak nikdy se mi rozhodně nepdoaří zvyýšit frekvenci cpu.. jen se mi jí párkrát podařilo snížit třeba na 1680 nebo tak nějak
AMD Opteron 144, DFI NF4 ULTRA INF, 2*512MB RAM Corsair, ATI Radeon X850, 160GB Seagate, 40GB Western Digital
http://www.atomyk.net
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No ono je to účelym tý děličky...XenoCIDa píše:no jo, jenže tím se mi snižuje i frekvence...
Jak ti může dělička pamětí snížit frekvenci CPU?XenoCIDa píše:a když to změnim na co chci, tak nikdy se mi rozhodně nepdoaří zvyýšit frekvenci cpu.. jen se mi jí párkrát podařilo snížit třeba na 1680 nebo tak nějak))
Naposledy upravil(a) wector dne ned 30. dub 2006, 19:22, celkem upraveno 1 x.
- XenoCIDa
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Jo jenže, když dam 6:5 tak se mi tim i změní frekvence pamětí z 200 na 166.. prostě to je ta volba v BIOSU... a nezdá se mi že by to šlo ovlivnit. Nebo proč tam je tdy to 166 u děličky 6:5???wector píše: Jak ti může dělička pamětí snížit frekvenci CPU?Prostě nastavim děličku třeba na 6:5, dám FSB na 250 a vyjde mi tím frekvence pamětí (250/6)*5 = 208,33, tzn. 416,5 DDR a to určitě zvládnou...
jj s tim si pohraju až zvládnu tu frekvenciwector píše:Hlavně musíš správně nastavit hodnoty časování, nelze jenom přepnout z auto na manual, to ti to tam hodí třeba CL 2-2-2-2-5 a jestli máš tu verzi s CL 2,5, tak to třeba neunese. Si to dej na auto, najeď do Windows, pusť CpuZ a na kartě Memory si opiš hodnoty, který pak musíš narvat v tom manuálním módu v BIOSu...
AMD Opteron 144, DFI NF4 ULTRA INF, 2*512MB RAM Corsair, ATI Radeon X850, 160GB Seagate, 40GB Western Digital
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale to je jenom chyba, zobrazuje se to při startu compu, na to nekoukej, reálnou frekvenci najdeš třeba v CPUzXenoCIDa píše: Jo jenže, když dam 6:5 tak se mi tim i změní frekvence pamětí z 200 na 166.. prostě to je ta volba v BIOSU... a nezdá se mi že by to šlo ovlivnit. Nebo proč tam je tdy to 166 u děličky 6:5???
- XenoCIDa
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
no dyt jo. v cpu-z mam frekvenci pořád kolem 1800, ted je tam 1809.2, multiplier x9, HTT 201.00 a paměti mam na:frequency 164,5; FSB:RAM CPU/11, 2.0 3 3 7
a to je právě ono... ta frequency 164,5!!! tu chci mít pořád na 200, ale aby se zachovalo to CPU/11...
protože já v BIOSU si zvednu fsb na 270 v pohodě... ale v cpu-z už se to nezobrazí
a to je právě ono... ta frequency 164,5!!! tu chci mít pořád na 200, ale aby se zachovalo to CPU/11...
protože já v BIOSU si zvednu fsb na 270 v pohodě... ale v cpu-z už se to nezobrazí
- Smolda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- XenoCIDa
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
hmm tak to by moíhlo být tím, protože já mam nainstalovaný origoše co sem dostal k desce... kde teda seženu nějaký starší? nebo mam sehnat nějaký neoficiální radši? pokud něco takovýho je...Smolda píše:Tenhle problem mam taky... Mam podezreni na ovladace cipsetu,kdyz je neinstaluju (WindowsXP prof) fsb jde menit v pohode,ale jakmile tam dam novejsi,s fsb uz nehnu,jenom s pametma...
- Smolda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele: