WD Caviar 2500KS - 48°C hned po spusteni windu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- jessie.james
- Začátečník

WD Caviar 2500KS - 48°C hned po spusteni windu
Pred ctvrt rokem jsem si u CC koupil jeden harddisk Western Digital Caviar WD2500KS - 250GB 16MB SATA II. Vcera jsem k nemu prikoupil jeste jeden (taktez od CC) naprosto stejny model, ale mam s nim problem. Ten prvni HDD mi v HD Tune i ve Speed Fanu ukazuje teplotu kolem 32°C, ale ten novy ma hned po nabehnuti windowsu 48°C. Za necelych 10 min. stoupne teplota k 55°C a windowsy mi vyhodi hlasku, ze tento disk WD prekrocil kritickou teplotu pro tento druh disku (neni to pravidlo, nekdy se teplota drzi na 52°C a hlaska se neobjevi). Pritom kdyz na disk sahnu rukou, je stejne teply jako ten, co ma 32°C. Navic mam pred obema disky vetracek, ktery na ne primo fouka. Disk rozhodne nema 52°C (podle omaku rukou).
V HD Tune jsem v zalozce Health objevil tuhle chybu, ovsem netusim, co znamena.
http://img54.imageshack.us/my.php?image ... yba3fj.jpg
Zakladni desku mam ASUS P5P800 i865Pe a oba disky bezi v modu SATA (SATAII deska nepodporuje).
Nevi prosim nekdo, v cem muze byt problem? Je ten disk vadny???
Predem dekuji
V HD Tune jsem v zalozce Health objevil tuhle chybu, ovsem netusim, co znamena.
http://img54.imageshack.us/my.php?image ... yba3fj.jpg
Zakladni desku mam ASUS P5P800 i865Pe a oba disky bezi v modu SATA (SATAII deska nepodporuje).
Nevi prosim nekdo, v cem muze byt problem? Je ten disk vadny???
Predem dekuji
- LGA
- Začátečník

Re: WD Caviar 2500KS - 48°C hned po spusteni windu
Disk vadny neni, ma jen vadne teplotni cidlo.jessie.james píše:... Je ten disk vadny???
Priste zkus vic hledat, resilo se to tu uz mnohokrat.
- jessie.james
- Začátečník

kdyby si nahodou nekdo koupil tenhle disk a mel ten samy problem s teplotou, tak jsem psal na WD a prisla mi tahle odpoved:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
This is an issue with the drives firmware reporting the wrong information. All software that reads SMART attributes gives an incorrect value for temperature. We are working on a solution. The issue only exists with the WD2500KS.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
novym firmwarem by se to melo vyresit, ale buh vi, kdy bude.
This is an issue with the drives firmware reporting the wrong information. All software that reads SMART attributes gives an incorrect value for temperature. We are working on a solution. The issue only exists with the WD2500KS.
novym firmwarem by se to melo vyresit, ale buh vi, kdy bude.
- obywan
- Začátečník

Mam uplne stejny problem. viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=59521&start=0
Ted mam taky porad 52C. Reklamovat se mi to nechce, tak mozna ten firmware az bude...
//to v tom HD tune mi ukazuje to co tobe
Ted mam taky porad 52C. Reklamovat se mi to nechce, tak mozna ten firmware az bude...
//to v tom HD tune mi ukazuje to co tobe
bzzz
- jessie.james
- Začátečník

mne se to taky reklamovat nechce, pac jsem mluvil s lidma, kteri disk reklamovali a dostali fungl novy, ktery ovsem delal to same.
mimo tu teplotu mi disk zadne problemy nedela. navic, blbne jen to cidlo, disk je na omak stejne teply jako ten druhy a ten ma 35°C, takze se neprehriva.
asi nejaka problemova serie tehle disku. uvidime, jak to bude s tim firmwarem.
mimo tu teplotu mi disk zadne problemy nedela. navic, blbne jen to cidlo, disk je na omak stejne teply jako ten druhy a ten ma 35°C, takze se neprehriva.
asi nejaka problemova serie tehle disku. uvidime, jak to bude s tim firmwarem.
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Sqrizik
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ty samy poznatky
Jo muzu potvrdit mam taky tenhle disk teplota mi ukazuje i pres to ze disk je ofukovan vetrackem 54 stupnu v klidu kdyz kopiruju i pres 60. jinak je disk vlazny.Taky tomu nechavam volnej prubeh ..
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem bral další 3 tyhle disky a všechny maj zminenej problem... Na jednom to v pohode hlásí kolem 75C, pritom je samozrejme temer studenej.
WD bohužel jako obvykle neco nedotahli tam kam meli
WD bohužel jako obvykle neco nedotahli tam kam meli
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Thimy
- Začátečník

Takže je čidlo je chybné len na KSkách? Teraz mám napr. 56*C podľa čidla a disk je vlažný odhadom pár stupňou cez 30*C. JSky ukazovali väčšinou okolo 40*C čo určite také teplé tiež neboli. Je škoda, že na inak výborných diskoch nevedia doladiť takú blbosť 
Takže ta chyba v S.M.A.R.T.e znamená že je chybné čidlo? Lebo mi to tiež vyhadzuje a navyše SpeedFan mi ukazuje fitness 94% a Performace 98%
Takže ta chyba v S.M.A.R.T.e znamená že je chybné čidlo? Lebo mi to tiež vyhadzuje a navyše SpeedFan mi ukazuje fitness 94% a Performace 98%
CPU: Athlon 64 X2 3600+ EE @ 2600Mhz (Windsor) 325x8 1,5V + AC Freezer64 PRO (zoslabený prítlak), MB: DFI INFINITY nf SLI-M2, RAM: 2x1GB A-DATA VITESTA DDRII 800+ Extreme Edition @ 1040Mhz 5-5-5-18 2T 2,17V, VGA: Sapphire X800GTO² »flash« X850XT-PE (600/600) + ATI Silencer 5 rev.2, HDD: WD3200KS 16MB cache SATAII, DVD-RW: Samsung SH-S182D, ZDROJ: Seasonic 380W (SS-380HT Active PFC), MONITOR: LCD Samsung SyncMaster 913N SILVER, SOUND: SB Live! + Logitech Z-3e, BACKUP: APC 325VA, KEYBOARD: UMAX WK-711, MOUSE: A4-tech X-750BF, 3Dmark2001SE: 27 150, 3Dmark2003 (v3.6.0): 13 533, 3Dmark2005: 6 561, Super PI / mod1.4: 33.969
- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Tu hodnotu, kterou vyhazuje smart u KSek bych vůbec neřešil, opravdu si stačí na ted disk sahnout, je vicemene vlažnej - rozhodne nemá 55C natož pak 78 jak mi to ted ukazuje 
Tohle jen dokazuje, že nic neni dokonaly a u WD to platí dvojnásob..
Tohle jen dokazuje, že nic neni dokonaly a u WD to platí dvojnásob..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- jessie.james
- Začátečník

- Arnie
- Začátečník

- G3mbller
- Nováček

-
Problem se Sata2
Cauvec mam s timto diskem mensi problem. Jede mi totiz jen na ATA 133 tedy aspon podle toho co pise HD Tune i pri bootovani v tabulce mi to pise bios. Takze otazka jak ho rozchodim aby jel v Sata2 modu? Jo a desku mam Lanparty nf4 ultra-D. Dik za rady.
Core i5 2500K 3.7Ghz; Gigabyte P67A-UD4-B3; 3x 2048 Mb Ram Corsair 1600mhz; Gigabyte GTX 560 1Gb; Corsair 520W; Case Cooler Master Centurion 5; IE-3.0 + RzR Deathadder Black Edition; Steelpad 4D; LG H20L; Creative Inspire 5300; Samsung T220.
- jessie.james
- Začátečník

Re: Problem se Sata2
mas jej najumprovany na SATA2?G3mbller píše:Cauvec mam s timto diskem mensi problem. Jede mi totiz jen na ATA 133 tedy aspon podle toho co pise HD Tune i pri bootovani v tabulce mi to pise bios. Takze otazka jak ho rozchodim aby jel v Sata2 modu? Jo a desku mam Lanparty nf4 ultra-D. Dik za rady.
- G3mbller
- Nováček

-
- G3mbller
- Nováček

-
no tak sem dal jumper na piny 5 a 6 aby to jelo aspon sata1 a HD tune porad stejne ukazuje ata 133 tak ja uz nevim.
Core i5 2500K 3.7Ghz; Gigabyte P67A-UD4-B3; 3x 2048 Mb Ram Corsair 1600mhz; Gigabyte GTX 560 1Gb; Corsair 520W; Case Cooler Master Centurion 5; IE-3.0 + RzR Deathadder Black Edition; Steelpad 4D; LG H20L; Creative Inspire 5300; Samsung T220.
- G3mbller
- Nováček

-
Tak to asi SATA2 jede bez jumperu protoze mi to ve spravci zarizeni ukazuje u ovladace radice Sata2 generace 2-3g. Takze uz to neresim.
- QakiN
- Nováček

- jessie.james
- Začátečník