******** možný SPOILER ********
Mimochodem, ten problém levelování je hodně silnej. Zvolil jsem si jako hlavní postavu Dark Elfa mixnutý na Warrior, ale nezačal jsem hrát hned hlavní quest (skončil jsem jen jako člen Blades a "osvobodil" Kvatch), a poté se nechal zapsat do
Dark Brotherhood a vyvraždil jsem co to šlo (jsem na konci questu), a protože používám především light armor a sneak, a další věci, nezvyšuje se mi skoro vůbec level, nejsou to major skills, tudíž protivníci jsou srandovně jednoduší (navíc pokdu si zapnu Sneak pro "3x impact", stačí luk a šíp a zabiju ve sneaku jednou střelou na dálku kohokoliv). Jak jsem dodělal do konce Dark Brotherhood, získal jsem mraky peněz a mraky zbraní, co jsem našel v dungeonech. Když jsem se poté vrhnul na
Arena, během 60 minut "lidského času" jsem se stal Grand Champion, a nyní když tam mám 2x lev, 1x medvěd, 1x nějaká ženská, tak je během 5 sekund pobiju, inkasuju 1470 septimů, a rychle pryč. Docela nuda. Tak jsem se vrhnul na
hlavní quest, s mojí "magickou zbraní" jsem prošel 10 Oblivion Gates naprosto v pohodě, jak bych šel na procházku do Průhonického parku
No, tři velké questy uzavřeny (včetně toho hlavního), a já jsem jen na Level 8. Jinak řečeno, kdybych to hrál od začátku, nasadím jiný leveling, ale teď se mi to nechce začínat všechno znovu.. Pokud ale váháte, zda jiný leveling, rozhodně jej od začátku doporučuji.
Jo, a obtížnost ve hře je samozřejmě na max...
Ještě se vrhnu na Thieves Guild (slušná věc, chci dostat Gray Foxe) a Mages Guild (kouzlit mě vůbec nebaví, možná ty kouzelníky jen pozabíjím).