To rozhodně potenciální zkrat není. Jediný problém je s mezerou mezi rotorem a statorem, která je malá, a musela by se tam šetrně volit vrstva plastu. Pokud jde o izolaci, existují podle mě i lepší možnosti, ale třeba minimálně silikon mám po ruce a ten by se dal použít. Zbytek je podle obrázku mimo komoru s vodou, takže tam by to bylo ok. To co by to mohlo limitovat je, jestli by to utáhnul ventilátor a to nemám možnost odhadnout. Zkoušel jsem napojit 12cm větrák 1400 RPM a částečně ho ponořit a to mu nijak nevadilo. Teda částečně, dám fotky:
Ventilátor na stojato jel úplně v pohodě, na ležato dost pomalu, ale taky jel (nemusíte mi říkat, že v čerpadle by jel jako na ležato, tohle ještě snad chápu sám) (btw. sem si tim zlikvodoval ten mag. prepinac takze sem vyradil jednu dvojici civek

Nastesti to jede ted na cca 1000 rpm coz nikdy vic nepoustim, ale neni to i tak nijak prijemny zjisteni). Mluvil jsem o rychlejším ventilátoru, něco typu tohle
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K ... 0800017051
Ohledně toho nákresu, to asi bylo akorát blbě pochopeno - je to sestaveno úplně stejně jako klasické čerpadlo - uprostřed nad lopatkami je nasávací otvor a na kraji otvor, kterým kapalina teče ven. Ale dalo by se to udělat i normálně systémem, jako že kapalina teče skrz jako při vzduchu, to je jedno, tam by se jen musely vyvést drátky ven a zaizolovat i zadek větráku.
Jenom se mi nechce vyhodit ty peníze za zkoušku, protože i když tak bych to reálně nevyužil. Ale jinak dám ruku do ohně za to, že je to v zájmu vědy a že by to jelo, jen nevim jak dobře (a medůza nebo nejaky nasledovnik by to mel udelat