problém při bootování

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
nightik
Nováček
Nováček

problém při bootování

Příspěvek od nightik »

Mám tu jeden problém při bootování pc. Když zapnu počítač, tak začne normálně bootovat hrábne si harddisk atd ale najednou jako by se kousnul a začne dělat to samý dokonce začne popojíždět a chrčet v cdromce. Tento děj se pořád opakuje několik minut, pak v poho os najede. Dělá mi to už asi 4 měsíce, ze začátku to trvalo maximálně minutu a systém pak v pohodě najel, ale zdá se mi že každým spuštěním počítače se to prodlužuje, dneska jsem třeba musel čekat cca 13 minut než se to rozjelo, mezitím se jednou samovolně vypnul a v dosu to nahlásilo cmos chybu a bios se vrátil do default stavu pak systém normálně najel. Netuší někdo v čem by mohl být problém? Jinak sestava Intel Celeron 1.2GHz (sc 370, tualatin), 768mb ram, gf4 ti 128mb

Předem díky za všechny rady (btw doufám že jsem zvolil správnou sekci umístění topicu)
Lion_K
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lion_K »

Zkus promazat X:\Windows\Prefetch. V této složce najdeš soubory s příponou pf a další pojmenovaný jako layout.ini. Soubory *.pf představují spouštěné soubory zaváděné při startu a layout.ini výsledek jejich analýzy. Problémem je skutečnost, že v této složce mnohdy nalezneš i dávno nepoužívané programy. Další problém vyvstává při změně používání těch stávajících. Zkus celý obsah složky Prefetch smazat a restartovat počítač.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“