takže docela uvažuju o koupi.. máte nějaký pro a proti? zkušenosti? recenze sem pročet a podle nich neni špatnej...
popřípadě nějakej jinej v podobný cenový relaci by byl?
díky za rady
///edit.. takže tuning..

Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... 
Co je tohle proboha za argument ?Voloď píše:ale ten ma zas makro az od 5cm

nějakej podobnej foŤák za podobnou cenu? koukal sem na ty panasonic lumix ale nevim no :-/Dony píše:az na to, ze vypada jak ufo a pokud to sumi podobne jako Z5, tak bych ho tedy nebral
http://www.dcresource.com/reviews/minol ... ndex.shtml

TomV píše:Co je tohle proboha za argument ?Voloď píše:ale ten ma zas makro az od 5cmMůžeš mi říct, k čemu ti je makro (resp. ostřící vzdálenost) pod 5 cm ? Za prvý si budeš z téhle vzdálenosti nejspíš sám stínit a za druhý cokoliv živýho, co bys chtěl fotit z téhle vzdálenosti, ti pravděpodobně okamžitě zdrhne.

Já teda makro fotím obvykle tak z metru 300 mm teleobjektivem, tam si nemůžu ani stínit, ani nehrozí, že mi to zdrhne...Voloď píše:tak pardon, uznavam ze pre vacsinu ,,pouzivatelov" je makro z 1 cm zbytocne ale ja osobne ho dost casto pouzivam .... napr. na foteneie kadejakych kvetov a motylov z blizka (t.z. fakt z blizka), a ver mi ze ked si davas pozor tak to nezdrhne

Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... 

Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian

Zase tak velka krava to neni. Mam ho rok a nemuzu si ho vynachvalit. Vaha je sice vyssi ale kdyz potrebujes stabilitu zaberu tak je to zase vyhoda. Navic ty nove Fz-7 (30) maji stejny snimac ale vetsi rozliseni takze to sumi jako prase. FZ-20 Sumi az na ISO 200 a to se da Noise Ninjou zvladnoutsx02 píše:Mno vem to zase tak ze Fz-20 je uz docela dost krava a nejlepsi fotky by clovek udelal kdyz BY sebou mel fotak a nema ho![]()
Se sumem na tom buodu velmi podobne.
btw co tohle?
http://www.megapixel.cz/produkty/bazar/ ... zitne.html
ale chtelo by to rychlou akci..