Předevčírem mi kamarád donesl svůj Copperhead s tím, že tam je něco jako dvojklik. Není to klasický dvojklik, při kterém by byly problémy s funkcí tlačítka, ale spíš něco v tom smyslu, že při velmi jemném doteku tlačítko pokleslo asi o 1mm. Čím je to způsobeno vysvětlím v následujícím návodu a prozradím vám řešení, protože podle reakcí na Internetu se to stalo více lidem.
Potřebovat budete křížový šroubovák a něco ostrého ( můž nebo ještě lépe skalpel ).
Pokud tímhle "problémem" ( na funkčnost to nemá vliv, je to spíš pro lepší pocit, popř. se to dá využít k menšímu zdvihu tlačítek ) trpíte, tak odpojte svojí myšku, sundejte zadní teflon ( opatrně pod něj zajeďte nehtem nebo něčím úzkým po celém obvodu, ať ho nezlomíte a nemusíte kupovat nový ). Pod teflonem je šroubek, který odšroubujte. Nyní to chce trochu trpělivosti - mírně nadzdvihněte zadní část krytu a jemně tahejte ze strany na stranu, abyste uvolnili "držáky" na přední straně myši.
Až budete mít kryt uvolněný ( opatrně, vede k němu káblík na osvětlení horního loga, vytáhněte ho radši ), tak ho obraťte - prohlédněte si 2 výstupky čnící z tlačítek, která dosedají na stisknutelné plošky na desce myši, to je náš problém. Od výroby je na nich někdy citelná drážka ( já jí tam neměl, nejspíše je to způsobeno stavem, kdy není umělá hmota ještě úplně chladná a snadněji se při montáži deformuje ), tu je nutné zbrousit. Její hloubka je v desetinách mm, takže nedoporučuji smirkový papír, zbrousil by to moc a ještě by nevznikla rovná plocha. Já ji vybrousil pomocí jemným přejížděním skalpelem, proto doporučuji vzít třeba nůž a brousit tu plochu dokud nevyhladíte tu drážku.
Pak už stačí myš smontovat dohromady ( popř. se ještě koukněte na ty stisknutelný plošky a vyčistěte je ) a je to, dvojklik je pryč