Projektor z LCDcka

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Dj´ Frodo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dj´ Frodo »

jj vse jim vysvetlim jak si to rikal priublizne 2500 i s postovnym???
PC: CPU: AMD Sempron64bit 2600+ (1,6Ghz@2Ghz) MB: MSI K8N Neo GPU: Ati Radeon 9200 128Mb RAM: 256Mb DDR 333Mhz HDD: WD-20Gb, Seagate Baracunda 80Gb OS: Windows XP prof.
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Dj´ Frodo píše:jj vse jim vysvetlim jak si to rikal priublizne 2500 i s postovnym???

takze:
LCD (nevim, podle toho jaky sezenou)
Lampa: cca 2000,-
Optika: 1700,- + 500,- to postovny (delilo by se prave mezi ty ostatni lidi a me)
Bedna: nevim, tak dve tri kila
xampik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xampik »

ALL: tady mate odkaz http://www.allinbox.com/retrotft.htm
lcd projektor jsem stavel!ma ms tim zkusenosti a staci si project tuhlenstu stranku a tam najdete vsechno jak to funguje proc se lame svetlo atd!
kdyb neco jsme na icq 332246676 http://www.allinbox.com/retrotft.htm
a jestli hchcete obyc ne z dataprojektoru tak si udelate krabici date tam FRESNEL tad!http://www.allinbox.com/retrotft.htm
drozi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drozi »

xampik píše:ALL: tady mate odkaz http://www.allinbox.com/retrotft.htm
lcd projektor jsem stavel!ma ms tim zkusenosti a staci si project tuhlenstu stranku a tam najdete vsechno jak to funguje proc se lame svetlo atd!
kdyb neco jsme na icq 332246676 http://www.allinbox.com/retrotft.htm
a jestli hchcete obyc ne z dataprojektoru tak si udelate krabici date tam FRESNEL tad!http://www.allinbox.com/retrotft.htm
Nic proti, al etaklam anejtex t sem už hodně dlouho neviděl:))))
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
PC2: Celeron(tualatin) 1,1GHz@1,57GHz, nVIDIA TNT2RIVA m 64. Soltek 65EP-T
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Měl bych takovej dotaz - je lepší jeden výkonej zdroj světla, nebo více slabších?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Trinom píše:Měl bych takovej dotaz - je lepší jeden výkonej zdroj světla, nebo více slabších?
Nejlepší by byl bodovej zdroj světla, zaostří se na něj zadní fresnel. Proto je potřeba co nejmenší a nejsilnější (= nejdražší) lampa
drozi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od drozi »

Co se dá použít jako dobrej zdroj světla??? Někde sem četl, že stačí obyč halogen, ale zdá se mi to takový divný...
PC1:Intel Pentium D 2,8GhZ, ATI Radeon X800GT 256MB GDDR3, 1GB Kingston DDR 533MhZ RAM.
PC2: Celeron(tualatin) 1,1GHz@1,57GHz, nVIDIA TNT2RIVA m 64. Soltek 65EP-T
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

drozi píše:Co se dá použít jako dobrej zdroj světla??? Někde sem četl, že stačí obyč halogen, ale zdá se mi to takový divný...
Halogen má špatnou světelnou teplotu, svítí celkem dožluta a to pak degraduje barvy projektoru. Používá se metalhalogenidová výbojka s paticí FC2 (páč je docela malá) třeba Osram HQI-TS 400/D , je cca 200mm dlouhá, 30mm v průměru a má docela krátkej výboj.
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

no_-_name píše:
drozi píše:Co se dá použít jako dobrej zdroj světla??? Někde sem četl, že stačí obyč halogen, ale zdá se mi to takový divný...
Halogen má špatnou světelnou teplotu, svítí celkem dožluta a to pak degraduje barvy projektoru...
Vždyť většina LCDček má možnost nastavení vlastní barevnosti, tak tím by to šlo docela úspěšně vyrušit, ne?
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Trinom píše:Vždyť většina LCDček má možnost nastavení vlastní barevnosti, tak tím by to šlo docela úspěšně vyrušit, ne?
Když to prosvítíš žlutym světlem, bílý z něj LCDčkem neuděláš...
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Kopi. píše:Když to prosvítíš žlutym světlem, bílý z něj LCDčkem neuděláš...
Tak jasně, že bílým. V určitých drobných výchylkách by to ale mohlo jít vyrušit...
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Trinom píše:
Kopi. píše:Když to prosvítíš žlutym světlem, bílý z něj LCDčkem neuděláš...
Tak jasně, že bílým. V určitých drobných výchylkách by to ale mohlo jít vyrušit...
V tom případě nechápu tvojí reakci...
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Kopi. píše:V tom případě nechápu tvojí reakci...
ono je víc bílých 3 - 6kK 8-)

PS: Furt se to prezentuje jako bílá...
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

Trinom píše:
Kopi. píše:V tom případě nechápu tvojí reakci...
ono je víc bílých 3 - 6kK 8-)

PS: Furt se to prezentuje jako bílá...
Hele ty chytráku - nehádej se se mnou, co je bílá...

Bílá je jen jedna, a to tahle:
Obrázek
Haha :oops:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Kdyz jsem vyrabel svuj PSone projektor (jeste stale neni 100% hotov) tak jsem si koupil obyc halogen 150w pro test (a nasledne vybrakovani patice RX-7 pro svou vybojku 150w) Halogenove svetlo je v porovnani s moji vybojkou 4500k zatracene zlute. Navic halogen svitil o dost mene.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Woyta píše:Kdyz jsem vyrabel svuj PSone projektor (jeste stale neni 100% hotov) tak jsem si koupil obyc halogen 150w pro test (a nasledne vybrakovani patice RX-7 pro svou vybojku 150w) Halogenove svetlo je v porovnani s moji vybojkou 4500k zatracene zlute. Navic halogen svitil o dost mene.
Tak tak, patice rx-7 jsou taky na ty trubkové výbojky. Myslím že v kinoprojektorech se používají výbojky s obsahem jódu, krátkoobloukové lampy a xenonové výbojky (p.s. ty z auta se moc nehodí ;) )
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Kopi. píše:Bílá je jen jedna, a to tahle:
http://images.freemusic.cz/koncerty/ces ... a05/02.jpg
Haha :oops:
:lol: :lol: :lol:

Woyta píše:Kdyz jsem vyrabel svuj PSone projektor (jeste stale neni 100% hotov) tak jsem si koupil obyc halogen 150w pro test (a nasledne vybrakovani patice RX-7 pro svou vybojku 150w) Halogenove svetlo je v porovnani s moji vybojkou 4500k zatracene zlute. Navic halogen svitil o dost mene.
Abych se přiznal, dostal jsem 1000W halogenku. Potřeboval bych zjistit, jestli je taky do tý patice RX-7 (abych věděl, jakou si sehnat)...

Obrázek

PS: Kdyby někdo chtěl, jsem schopen jich sehnat cca 500 a to za odvoz.
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Trinom píše:
skoda ze bydlis tak daleko, hned bych si jich par vzal :(
Kopi.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kopi. »

no_-_name píše:
Trinom píše:
skoda ze bydlis tak daleko, hned bych si jich par vzal :(
No psal že by sehnal halogenku - to jsou ty žlutý...
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Kopi. píše:
no_-_name píše: skoda ze bydlis tak daleko, hned bych si jich par vzal :(
No psal že by sehnal halogenku - to jsou ty žlutý...
ja vim, mam 400W metalhalogenid, ale ty halogenky mam na jinej ucel (takovy mensi megasvetylko na lanparty)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“