Jak ukončit textovou konzoli v LINUXU a vrátit se do grafického režimu? Mám UBUNTU Linux 5.10 (GNOME).
Děkuji předem za příkaz a radu
Textová konzole v LINUXU
- ales_holoska
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To záleží, jestli ses z grafiky jenom přepnul, nebo jestli jsi jí vypnul. Textové konzole se neukončují, těch standardních pět běží pořád. Zkus Alt+F7... pokud to nezabere, tak jsi tu grafiku asi vypnul a pak by mělo pomoct "startx".
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- tosuja
- Začátečník

-
Trosku to rozvedu:
V linuxu je v naproste vetsine pripadu (je to standard vsech mne znamych distribuci, ale da se to jednoduse rucne zmenit) 6 textovych konzoli. Na sedme pak obvykle sedi X server. Pokud jsi v X a chces se prepnout do urcite textove konzole, zajisti ti to klavesova zkratka Ctrl-Alt-x, kde x je cislo pozadovane textove konzole. Konzole se prepinaji Alt-x (x je zase cislo pozadovane konzole), takze napr. do X se dostanes Alt-7.
V linuxu je v naproste vetsine pripadu (je to standard vsech mne znamych distribuci, ale da se to jednoduse rucne zmenit) 6 textovych konzoli. Na sedme pak obvykle sedi X server. Pokud jsi v X a chces se prepnout do urcite textove konzole, zajisti ti to klavesova zkratka Ctrl-Alt-x, kde x je cislo pozadovane textove konzole. Konzole se prepinaji Alt-x (x je zase cislo pozadovane konzole), takze napr. do X se dostanes Alt-7.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- Drom
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pro upresneni, je to Ctrl-Alt-Fx a Alt-Fx (kde x je cislo, prepina se to funkcnimi klavesami, ne ciselnymi)tosuja píše:Trosku to rozvedu: