Sparkle GF 6600 GT AGP - Artefakty

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Feodaron
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Sparkle GF 6600 GT AGP - Artefakty

Příspěvek od Feodaron »

Takze to udelam podle klice jak pisete v jednom z topicu.
-GF Sparkle 6660 GT AGP
-350W zdroj
-ovladace FW 84.21

Pri zatezy (tj. cca 30 min hrani her) se objevuji artefakty.
Ovladace jsem zkousel nove, stare, nic nepomaha.
Grafika je nasazena spravne.
Takt je nastaven na deafultni, zkousel jsem i podtaktovat, ale bez vysledku.
Tady je screen z Riva Tuneru.
Obrázek

Nekdy se artefakty objevuji i ve Woknech.
Obrázek

MUze mi nekdo poradit?
Vetsinou jsem slysel abych pridal chlazeni, ale nechce se mi do nej investovat pokud to neni nutne.
BTW: Neni to vada primo grafiky ze leze tak vysoko i pri nizkych taktech?

EDIT: Vim ze je tu ve spouste topicich reseno, ale nikde jsem nejake reseni nenasel.
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

no vypadá to, že se ti tam opravdu něco přehřívá - co můžeš zkusit je sundat chladič a potřít důležité čipy (GPU, RAM) teplovodivou pastou - jinak investice do lepšího chladiče je slušná pálka, ale když si kopíš normální přídavný větráček a přifaříš ho k tomu, tak máš lepší odvod vzduchu a mohlo by ti to pomoct ;-)
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

(Teplotu, kterou mas v klidu, mam ja pri burn.)
Takze CHLADIT, CHLADIT, CHLADIT.

Nutne kupovat novy chladic nemusi, ale pokud je vysoka teplota i pri malych taktech, tak je mozna chladic spatne nasazeny.
Zkus reklamovat. Artefakty ve 2D by byt jiste nemely.
Martin Kusyn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Martin Kusyn »

taky se ti může stát to co mě na GF4Ti ... bylo to dokonce popsané na PCT ve článku o historii nVidie - při zahřátí karty (prohřátí PCB) se ti karta trošku zdeformuje a někde se vytvoří studený kontakt (spoje nedoléhají) - zkus s kartou trošku zahýbat za chodu - pokud nastane změna, tak jí možná budeš muset trošku podepřít (např špejlí)
PC: AMD Athlon X2 5400+ (AM2) BlackBox --- Asus M3A32-MVP Deluxe --- A-Data Vitesta EE 8GB (kit 4x 2GB) 800+ MHz --- Gainward HD 4870 Golden Sample 1GB DDR5 9597 --- SATA II WD Caviar 200GB
SERVER: AMD Athlon 64 3000+ (s939 venice) --- Asus A8N-SLI Premium --- 4*512MB RAM Kingston Value CL2,5 --- ASUS X800XL 256MB RAM --- WD Caviar 80GB + 3*SATA II WD Caviar 500GB
NTB: HP 6820s - Pentium DualCore 1,73GHz; 2*2GB DDR 800 RAM; X1350; 160GB disk
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

No já nevím, pokud nemáš v case větráky tak je tam přidej, vyzkoušej dotlačit chladič na jádro. Pokud nic, tak neváhej a reklamuj... lepší dřive nežli později...

...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ta karta je nová nebo už starší ? Stává se to od začátku co jí máš, nebo se to objevilo až po delším používání ?

Jinak smaozřejmě vyzkoušej to co tady už bylo napsáno, ale vzhledem k tomu, že ve 2D ta teplota zas tak příšerná není je možné, že je něco poškozené ...
Goldnoob team proud member!
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Udělej jednoduchý pokus - hned pod GK vymontuj záslepky pro karty (1-2-3 dle možností). Co to udělalo s teplotou? Šla dolů? Pokud ano, výrazně vylepši větrání skříně a chlazení GK.
Ty teploty jsou dost vysoké, já mám na 6600GT (takty 588/1188MHz) max do 73°C, ale mám tam Zalman VF700Cu. Teplota v klidu cca 39-40°C.
notorius
Nováček
Nováček

Příspěvek od notorius »

Měl jsem tu samou kartu a ten samej problém (nedávno jsem tady kvůli tomu založil thread). Nejdřív to dělalo artefakty jen ve 3D a pak už i ve woknech, nakonec to fungovalo jen v nouzovým režimu, přitom chladič byl Primecooler - kopie zalmana VF7 (?). Nakonec jsem kartu reklamoval a včera mi přišla jiná, tentokrát Club3D.
jinak ve 2D jsem měl teploty standartní, ale ty artefakty jsou stejný jako u tebe.
Feodaron
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Feodaron »

No sry ze jsem se k tomu nevyjadril, ale umrel mi zdroj a tak jsem se k tomu vubec nedostal. :x
Zaslepky jsou venku teplota cca stejna, ale zjistil jsem zajimavou vec.
Postavil jsem case na otevreny okno v cca 15 stupnich, teplota klesla o 15 a bylo vse OK.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Takže bude zřejmě nutné buď zlepšit chlazení GK a nebo zlepšít průvan v case ... a ideálně obojí.
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“