Sata bez diskety
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ttomikk
- Nováček

-
Sata bez diskety
Nainstaloval jsem XP na nový SATA disk aniž bych použil instalaci na jiný řadič(F6)a tedy disketu s ovladačema k desce.Je to možné?Ale systém nabíhá nějak pomaleji než když sem ho měl na PATA.NEvíte proč?
- s7en
- Nováček

Re: Sata bez diskety
Ahoj, předchvílí(no je to asi dýl...) jsem udělal podobný topic, jen jsem tam zapomněl dodat, že jsem instaloval také bez diskety. Ty máš jaký chipset 975x od intelu? Měli bychom stejný problém...ttomikk píše:Nainstaloval jsem XP na nový SATA disk aniž bych použil instalaci na jiný řadič(F6)a tedy disketu s ovladačema k desce.Je to možné?Ale systém nabíhá nějak pomaleji než když sem ho měl na PATA.NEvíte proč?
Podle mě je zakopaný pes v nastavení biosu.
- ttomikk
- Nováček

-
Chipset NForce4 ultras7en píše:Ahoj, předchvílí(no je to asi dýl...) jsem udělal podobný topic, jen jsem tam zapomněl dodat, že jsem instaloval také bez diskety. Ty máš jaký chipset 975x od intelu? Měli bychom stejný problém...ttomikk píše:Nainstaloval jsem XP na nový SATA disk aniž bych použil instalaci na jiný řadič(F6)a tedy disketu s ovladačema k desce.Je to možné?Ale systém nabíhá nějak pomaleji než když sem ho měl na PATA.NEvíte proč?
- s7en
- Nováček

Nejspíš mají oba nativní podporu SATA. Zkoušel jsi něco(máš-li v biosu podobné možnosti) jako já?ttomikk píše:Chipset NForce4 ultras7en píše: Ahoj, předchvílí(no je to asi dýl...) jsem udělal podobný topic, jen jsem tam zapomněl dodat, že jsem instaloval také bez diskety. Ty máš jaký chipset 975x od intelu? Měli bychom stejný problém...
- ttomikk
- Nováček

-
Já instaloval OS znova,tentokrát sem tam rovnou vrazil tu disketu,něco to z ní načítalo,ale ten náběh do win je pořád pomalý.
- Quakes
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Třeba je to tím že instalační CD s Windows XP SP2 již obsahuje ovladač pro SATA řadiče a proto už není potřeba jej dodávat z diskety.
Rychlost náběhu může být způsobena tím že řadič disků na NForce4 ultra má problémy s některými disky a pomalé náběhy jsou jedním z příznaků.
Rychlost náběhu může být způsobena tím že řadič disků na NForce4 ultra má problémy s některými disky a pomalé náběhy jsou jedním z příznaků.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
- s7en
- Nováček

Ne, jeho čipset má nativní podporu SATA, stejně tak jako můj(i975x). Můžeme oba instalovat bez ovladačů.Quakes píše:Třeba je to tím že instalační CD s Windows XP SP2 již obsahuje ovladač pro SATA řadiče a proto už není potřeba jej dodávat z diskety.
- Shit
- Odborník PCT