kolisajici hladina zasobniku (v neru 6)

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
vsn
Začátečník
Začátečník

kolisajici hladina zasobniku (v neru 6)

Příspěvek od vsn »

ahoj, vcera jsem si dal do PC novou zvukovku ... musel jsem update biosu ...

dneska jsem si vsiml, ze mi hodne kolisa hladina zasobniku v neru

Obrázek

nevite co s tim ? ... jeste jsem trosku preorganizovaval kabely... ale to by melo bejt OK ... pac jsou na zdroji akorat 2 mechaniky na jedny vetvi...

pokud by ste vedel co stim, tak bych byl rad...

deska MSI K8n Neo4 - platinum ... bios 1.B (ten nejnovejsi)
jeste takova zajimava vec, ze mi hodne klesla po nahrani biosu teplota CPU ...
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zásobník klesá dle použité strategie při vypalování, je to celkem normální... do určité míry...
Bathory
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

mě to s 4120B dělá taky a čas vypalování se tak při kopírování disku dost prodlužuje. Vyčerpá to estimated time a pak to jede ještě 10 minut, 17 minut rychlá kopie při zvolené 8x rychlosti
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

Bathory píše:Zásobník klesá dle použité strategie při vypalování, je to celkem normální... do určité míry...
nicmene me to doted nikdy nedelalo ... dycky palim ze stejnyho disku image ... palim 8x na 16x verbatimky
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

s pálením z HDD problémy absolutně nemám, mě to dělá jen při rychlé kopii z teacu comba na tu 4120B. Dělá to i kolegovi co má taky 4120B. U tebe to bude asi jiný problém.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

kolísající buffer při vypalování je často způsobený tím, že je zdrojový (např. HDD) a cílový disk (vypalovačka) na stejné kšandě, ale to bys jí musel omylem přehodit když si tam tu zvukovku dával :)
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

nene, to prave nemam ... proto to nechapu ... dokazu si to vysvetlit jedine tim biosem ... zkousel jsem i jinej napajeci kabel a tim to taky neni ...

//edit2:
graf prubehu z alcoholu .... v neru paleni trvalo o 6 minut min (10m) ale palil jsem to jako datovy disk ... v a120 jsem palil image...
Obrázek

//edit: tak bios jsem zkousel dat puvodni a nepomohlo to.... tak zejtra zkusim koupit novej kabel...
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

tak kabelem to taky neni .... takze mi zbejba zkusit uz jenom format C: a nebo zakazat zvukovku (SB-Xfi)

kdyz by ste meli nekdo naky napady tak napiste plz
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Něco spuštěnýho na pozadí? Projeď msconfig, jestli tam není něco, co tam nemá být, případně počítač na adware.
Bathory
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Souhlasím s Bathorym ale navíc:
kontrola přenosového režimu vypalovačky (UDMAx, MW DMA, PIO) správně je pouze UDMAx
kontrola zatížení procesoru při vypalování - stačí Správce úloh
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

neprisel jsem cim to je, du format C: a jestli to nepomuze tak budu zlej... ;)
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

chjo ... nepomohl ani format C: tedko se j***t s obnovou systemu ... nejdradsi bych sem napsal vsechny sprosty slova co znam ...

hnedka po instalaci XP jsem smazil jedno CDcko 48x a to se vypalilo normalne... pak jsem nainstaloval ovladace zvukovky a zkusil dvdcko 8x a zaclo to o5 kolisat... tak jsem drivery odinastaloval a dal palit dalsi dvdcko taky 8x a kolisa to porad stejne... sice to trva normalne neco kolem 8smi minut ... ale proste z principu!

zkusim jeste jednou format C: a nez nainstalim ovladace zvukovky tak zkusim smahnout i dvdcko ...

doufam ze jsem vyhodil pres 3 tisice za zvukovku ... :'(

//edit: tak CDcka pali obe vypalovacky v pohode... zasobnik stabilne 97 - 98 ... pri 48x akorat dvd vypalce to trvalo dyl o 25s ... ale to neni podstatny....
(CD paleny z jinyho HDD) ... tedko zkusim z toho sameho i DVD ... ale pochybuju

//edit2: zkusil jsem palit dvdcko 16x ... az skoro do konce zasobnik stabilne 97 ... takze OK ... ale ke konci zacal zase litat tak na 86 ...

tedko palim dalsi dvd 8x a vydzelo to stabilne tak do 7% paleni ... pak to zase zaclo litat ... jeste zkusim vyndat z PC tu zvukovku a pak dam palit dalsi dvd ...

//edit3 : bez zvukovky stejny... du si dat jeste jeden format... pak uvidim ... a odpovezte mi prosim nekdo na mou otazku, budu vdecnej...

otazka: jak vam skáce zasobnik v neru kdyz palite z disku 8x nebo 16x? ... dekuju
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Zkus mechaniku v jiném počítači.
Bathory
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

Bathory píše:Zkus mechaniku v jiném počítači.

myslim, ze jinde by byla vpohode...

nicmene lepsi kdyz to kolisa 98 - 85 nez 98 - 30 jak to bylo pred formatem ... tedko to aspon pali normalni dobu ...

cim prosim otestuju kvalitu vypaleneho dvd? ... zkousel jsem nejaky programky podle testu z cdr (mozna aj pct a shw) ale nikdy mi nefungovaly

co se tyce jeste toho odskouseni ve 2 PC tak to by slo tak, ze mame doma jeste jednu 8x neca starsiho ... tak ho dat do USB boxu a pak to same udelas s moji LG ... pak uvidim jeslti to bude kolisat jenom u LG u obou mechanik

//edit: tak kdyz jsem to zapojil pres USB tak to zamrzlo v neru ... obe vypalky... tak jsem dal tu starou do PC a vypada to ze to taky kolisa mezi 98 - 91 ... pri 4x

//edit2: hm tak palim tedko 8x normal a zase to zaclo kolisat a dost :( uz fakt nevim co s tim muze byt... jediny co muzu udelat je zkusit ji v jinym PC ... ale moc sanci ze by blbla i tam si nedavam ... problem nastane co pak ... :'(
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

LG neumí testovat média na PI/PIF...
Bathory
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

diky bracho!

dneska skusim nekoho premluvit at si da moji vypalku k sobe... a uvidime...
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

tak me napada. Nemas tam nahodou Nvidiacke IDE drivery ze ne? pokud jp tak je vyhod
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

ty ne... ty mi dycky delaly bordel a divne se choval disk ... mam pouze SMS bus drivery ... myslis ze tim by to taky mohlo byt...

tedko palim u sebe na tatovo LG 4165B a kolisa to dost klidne az na 40 ... predtim jsem palil u taty (

Kód: Vybrat vše

P4 2.0Ghz Northwood 512MB ram)
na sve LG 4167B a kolisalo to taky ale ne tolik ... tedko jeste vratim k tatovi tu jeho a zkusim vysmahnout to sami ...

(momentalne DVD u me = 12 a pul minuty... - 8x ... predtim to sami na jeho PC na me vypalce neco kolem 8smi minut...)

edit: // tedko palim na jeho PC s jeho vypalkou to same.. v nero 7 .. a kolisa to priblizne tak na 85 ... zezacatku to kolisalo vic...
zkusim u me vypalit jeste taky to samy a taky s nerem 7 ...

/edit2: tak nejnovejsi nero 7 mi kolisa bufer az na 25 :'( takze vypalovackou to nebude tak ale cim? ...

tedko uz me akorat napada, ze se pozkodila deska pri instalaci zvukovky... musel jsem trosku poupravit chlazeni cipsetu... ale proc by blbnulo jenom paleni? ...

prikladam nakres jeste jak mam rozdeleny napajeni na jednotlive vetve na zdroji:

Obrázek
vsn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vsn »

pridavam jeste jeden screen ... fakt brutal ... tu je nepouzitelny vypalovani :'(

Obrázek

tak edit: dneska jsem si dal praci, a zformatoval jsem o5 disk ... vdy po instalaci jednoho ovladace jsem zkusil neco vypalit (simulace) ... a bylo to ok (zasobnik kolisal ale ne tak zle... 98 - 76) a DVD 8x za 7:10 (asi 4.2GB)

po nainstalovani driveru na zvukovku to zaclo zase brutal blbnout tzn zaclo to kolisat 98 - 25 ... a to uz de znat...

takze pokud by ste nekdo vedel, jak to vyresit tak bych byl strasne moc rad...!
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“